مراقبتهای لازم در دوران بارداری
به گزارش مهسان بلاگ، مادران باردار نگران این هستند که چه میوه هایی را در این دوران بخورند که برای خودشان و جنین مفید باشد و از چه میوه هایی پرهیز نمایند. اگر دوران بارداری مقارن با فصل بهار باشد که میوه های متنوعی در آن وجود دارد ممکن است خوردنشان در خانم باردار حساسیت ایجاد کند.

البته اوتیسم تنها نیست گروهی از اختلالات تکاملی مغز که با مسائل ارتباط اجتماعی همراهند به این نام خوانده می شوند. هر چه درمان این اختلالات در سنین کمتری آغاز گردد پیامد بهتری دارد اما بچه ها مبتلا معمولا تا زمان بروز علائم رفتاری تشخیص داده نمی شوند. گاهی 3-2 سالگی و حتی گاهی هم دیرتر خانواده متوجه مشکل کودک می شوند و به پزشکان مراجعه می نمایند. بنابر این اگر بتوان احتمال ابتلای بچه ها را در سنین کمتر داد ممکن است بتوان با دقت بیشتری بچه ها را تحت نظر داشت و زودتر علائم بیماری آنها را شناخته و مداخلات درمانی را هم زودتر آغاز کرد.
جالب است بدانید محققان در این آنالیز متوجه شدند جفت نوزادانی که بیشتر در معرض ابتلا هستند، دارای چینهای غیر طبیعی هستند که از رشد غیر طبیعی سلولهای تروفوبلاستی پدید آمده اند. همانطور که میدانید کار جفت در طول بارداری این است که ذخیره خون دارای اکسیژن و مواد مغذی را که از مادر به جنین می رسد از هم جدا می نماید. در واقع جفت واسطه ای بین خون مادر و جنین است. در زمان زایمان جفت که به ناف جنین متصل است از رحم مادر خارج می گردد.
میوه های هر فصل می تواند کمبود فصل قبل را جبران کند. برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماریهای ویروسی روبه رو هستیم که برای ایمنی برابر آنها احتیاج داریم ویتامینه زیادی مصرف کنیم و تمام میوه های این فصل سرشار از این ویتامین هستند.
محققان با آنالیز جفت پس از به جهان آمدن نوزاد متوجه شدند زایمانهای پرخطر 8 برابر بیشتر محتمل است که دارای چینهای غیر طبیعی باشند. آنها متوجه شدند دارا بودن 4 یا بیشتر از این چینها می تواند پیش بینی کند که کودک 74 درصد محتمل است در معرض ابتلا به اوتیسم باشد. اما بقیه جفت ها کمتر از 2 چین دارند. هنوز علت این ارتباط معین نشده اما به نظر می رسد رشد سلولهای غیر طبیعی در مغز این بچه ها هم مانند جفتشان وجود دارد.
به توت فرنگی حساسیت دارم
در فصل بهار خانم های باردار اگر میوه ای را قبلا مصرف نموده اند و نسبت به آن میوه حساسیت و آلرژی خاصی ندارند، می توانند آن میوه را مصرف نمایند. خوردن میوه خاصی ممکن است برای فرد باردار حساسیت ایجاد گردد. واکنش حساسیت موضوعی است که با توجه به تجربه هر فرد معین می گردد. اگر فردی علائم حساسیت دارد باید در خوردن میوه ملاحظات خاصی را در نظر بگیرد. میوه هایی مانند توت فرنگی و کیوی احتمال آلرژن بودن بیشتری دارند.اگر شخص آنها را قبلا مصرف نموده و آلرژی ندارد در ابتدا اندازه کمی از آن میوه را مصرف کند تا مطمئن گردد به آن آلرژی ندارد. اگر فرد باردار با مصرف میوه ای متوجه شد حساسیت دارد باید مصرف آن میوه را کاهش دهد. میوه هایی مانند توت فرنگی که با خاک تماس دارند احتمال آلودگی میکروبی و انگلی بیشتری دارند. شستن این میوه ها سخت است و ممکن است به خوبی شسته نگردد، در نتیجه احتمال آلودگی میکروبی و انگلی بیشتر است و چون خانم های باردار در دروان بارداری آسیب پذیر تر هستند باید تمام این نکات را در نظر بگیرند و اگر حساسیت خاصی به این میوه ها دارند آنها را مصرف ننمایند. میوه های فصل بهار مانند گوجه سبز، سیب، گیلاس و آلبالو همه از یک خانواده هستند و مشکل آلرژی ایجاد نمی نمایند.
هر فصل خواص خودش را دارد
خداوند ترتیب فصول و میوه های هر فصل را آنچنان پشت سرهم قرار داده است که هر فصل خوراک مورد احتیاج همان فصل را با خودش می آورد. میوه های هر فصل می تواند کمبود فصل قبل را جبران کند. برای مثال ما در فصل سرما با انواع بیماریهای ویروسی روبه رو هستیم که برای ایمنی برابر آنها احتیاج داریم ویتامینه زیادی مصرف کنیم و تمام میوه های این فصل مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و... سرشار از این ویتامین هستند. بعلاوه فصل تابستان که بدن به آب بیشتری احتیاج دارد، پر است از میوه های آب دار. در فصل بهار به علت آن که اندازه سبزیها و میوه های تازه در اواخر زمستان کم است، مصرف نوبرانه ها و میوه های فصل بهار توصیه شده است.تعادل را رعایت کنید، مواظب سردی باشید
در خصوص مصرف میوه و این که کدام میوه آلرژی زا است نمی توان به طور معین نظری داد. این موضوع به خود فرد بستگی دارد. ممکن است میوه ای در فرد خاصی حساسیت ایجاد کند و در فرد دیگر هیچ حساسیتی ایجاد نکند. همان طور که در مصرف صیفی و میوه ها هم به این صورت است.اگر فرد به صورت خاصی تجربه خاصی از خوردن میوه ای دارد باید حتما آن را در نظر بگیرد و محافظه کار باشد به عنوان مثال آلبالو و گیلاس چون طبع شان سرد است ممکن است مصرف آنها در فرد مسائل گوارشی ایجاد کند. به خصوص فرد باردار به علت آسیب پذیری بیشتر ممکن است به مسائل گوارشی شدیدی مبتلا گردد.
در 3 ماهه اول بارداری خانم های باردار با ویار روبرو هستند و معمولا در این 3 ماهه تمایل خاصی به خوردن میوه خاصی دارند. این مسئله ای است که به علت متابولیسم بدن و تغییراتی که در فرد باردار به وجود می آید ممکن است اتفاق بیفتد. ممکن است میوه خاصی را بیش از حد طبیعی مصرف نمایند و این مصرف بیش از حد مسائلی در دستگاه گوارش و سیستم متابولیک فرد به وجود می آورد.
توصیه ما به خانم های باردار این است از خوردن یک میوه خاص به شکل زیاد خودداری نمایند و همانطور که گفتیم از تمام میوه ها 5 تا 7 نوبت طی روز در تمام وعدههای صبحانه، ناهار و شام مصرف نمایند.
منبع: 9 ماه انتظار شیرین، بتول جعفری گلستان، چاپ دوم، نوید حکمت، قم 1396
منبع: راسخون