مضرات استفاده از غذا های ترکیبی، کدام غذا ها را نباید همزمان مصرف کرد؟
به گزارش مهسان بلاگ، یک متخصص تغذیه گفت: در فرهنگ ما عادات خوب غذایی همچون مصرف پنیر با گردو وجود دارد که مفید بودن آن ها از نظر علمی برای سلامت ثابت شده است.

کوروش صمد پور متخصص تغذیه در گفت وگو با خبرنگار ، درباره استفاده از غذاهای ترکیبی و تاثیرات آن اظهار کرد: پیش از هر صحبتی درباره مصرف غذاهای ترکیبی ضروری است یادآوری کنیم، تاکید اصلی پزشکان تغذیه بر این است که هر فرد باید از تمام گروه های غذایی در طول روز مصرف کند؛ به عبارتی دیگر همه باید 5 گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، پروتئین ها (مثل گوشت و حبوبات)، لبنیات، میوه ها و سبزیجات را به اندازه در تغذیه روزانه خود بگنجانند.
: توصیه های تغذیه ای طب سنتی که سلامتی شما را تضمین می نماید
وی ادامه داد: مردم چنین باوری دارند که بعضی غذا ها با هم سازگاری ندارند؛ این امر به صورت فردی امکان پذیر است یعنی کسی با مصرف یک یا چند ماده غذایی مشکل داشته باشد اما در حقیقت و در مباحث علمی و اپیدمیولوژیکی بسیاری از این باورها صحیح نیست مثلا بعضی معتقدند ماست و اسفناج را نباید به صورت ترکیبی با هم مصرف کرد تا در جذب آهن اسفناج مسئله ای ایجاد نگردد، در حالی که اسفناج به دلیل اگزالاتی که دارد منبع خوبی برای جذب آهن نیست و آهن موجود در آن آنچنان جذب بدن نمی گردد پس می توانید این ترکیب را بدون نگرانی مصرف کنید، مصرف ترکیبات ماست با دیگر غذاها تاثیری بر کاهش جذب آهن ندارد ضمناً به دلیل ph پایین و حالت اسیدی که در ماست وجود دارد، مصرف آن می تواند بر جذب آهن تاثیر گذار باشد.
این متخصص تغذیه درباره تاثیر مصرف شیر با ترکیبات آهن دار اظهار کرد: شرایط در خصوص شیر متفاوت است، توصیه می کنیم این ماده غذایی را با مواد آهن دار مصرف نکنید چرا که شیر حاوی کلسیم بالایی است که با جذب آهن تداخل دارد.
عوارض مصرف همزمان ماست با ماهی
صمد پور گفت: باوری قدیمی در خصوص مصرف همزمان ماست با ماهی وجود دارد، ماست به دلیل خاصیتی که دارد؛ حالت لختی و بی حالی در فرد ایجاد می نماید، همین اثر را در ماهی هم شاهد هستیم پس مصرف همزمان این دو ماده غذایی حالت لختی را تشدید می نماید، در مجموع توصیه می کنیم از ترکیب این 2 ماده غذایی برای پیشگری از بی حالی اجتناب کنید اما بعضی از عوارضی مثل ایجاد لک و دیگر مسائل به دنبال مصرف ترکیب این دو غذا غیر علمی است.
وی اضافه نمود: تمامی این موضوعات به شخصی که ترکیب های غذ ایی را مصرف می نماید و مزاج او بستگی دارد؛ پزشکان تغذیه بهترین حالت را شرایطی می دانند که فرد تمام گروه های غذایی را در طول روز مصرف کند.
ترکیب بعضی مواد غذایی ارزش غذایی آنها را افزایش می دهد
این متخصص تغذیه تشریح کرد: در فرهنگ ما عادات خوبی وجود دارد که از نظر علمی هم ثابت شده هستند مثل مصرف پنیر با گردو؛ پنیر به دلیل وجود ماده تیرامین، که ماده ای مضر است، ممکن است فعالیت مغز را کندتر کند؛ گردو با توجه به دارا بودن مقادیر قابل توجهی از مس می تواند آنزیم های کنترل کننده و خنثی کننده اثرات بد تیرامین را تقویت می نماید؛ همچنین ترکیب بعضی غذا ها، ارزش غذایی آن ها را افزایش می دهد؛ برای مثال می توانیم به ترکیب غلات با منابع پروتئینی اشاره کنیم؛ مثل عدس پلو که ارز ش غذایی بالاتری نسبت به حالت معمول دارد.
سالاد را با غذا نخورید
صمد پور اظهار کرد: به طور کلی پیشنهاد می گردد سالاد را همراه با غذا مصرف نکنید؛ بهتر است قبل یا بعد از غذا یک بشقاب سالاد بخورید تا از فواید آن بهره ببرید؛ وجود سالاد در سفره غذا همیشه مورد تایید پزشکان تغذیه بوده است اما مصرف آن همراه با غذا چندان خوشایند نیست.
وی درباره مصرف میوه ها با غذا یادآوری کرد: معمولا در سنت غذایی ما، مصرف همزمان میوه و غذا مرسوم نیست؛ توصیه می کنیم این ترکیبات را مصرف نکنید اما به طور کلی از نطر علمی منعی برای استفاده همزمان آنها وجود ندارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
سبزوار: سبزوار: با مجله خبری تحلیلی سبزوار بروز باشید