معرفی خواص شلغم

به گزارش مهسان بلاگ، شلغم یکی از سبزیجات بسیار مفیدی است که نقش قوی ترین آنتی بیوتیک ها را بازی می نماید اما متأسفانه چون نسبت به انواع دیگر سبزیجات کاربرد کمتری در وعده های غذایی مان دارد، کمتر از آن استفاده می کنیم.

معرفی خواص شلغم

خواص انواع شلغم

شلغم به خاطر فایده های بسیار زیادش مشهور شده و به دلایل زیادی اضافه کردن آن را به برنامه غذایی هفتگی تان توصیه می کنیم.

این گیاه چند منظوره طعم دهنده، خوشمزه و دارای بسیاری از مواد مغذی لازم است که بدن شما به آن احتیاج دارد.

بعلاوه با برخی فواید سلامتی قابل توجه از کاهش وزن گرفته تا پیش گیری از سرطان همراه بوده است.

از سوپ و ساندویچ تا سالاد و فراتر از آن، راه های بی شماری برای قرار دادن یک یا دو تکه شلغم به رژیم غذایی تان وجود دارد.

در اینجا چیزی است که شما باید در خصوص این سبزیجات مغذی بدانید، به همین علت است که باید مطمئن شوید که دوز روزانه خود را دریافت می کنید.

شلغم چیست؟

نام علمی شلغم به Brassica rapa var شناخته می گردد. شلغم، یک نوع سبزی ریشه ای است که در آب و هوای معتدل در سراسر دنیا رشد می نماید.

انواع شلغم ها عموما دارای پوست سفید با بنفش یا قرمز و بعلاوه گوشت سفید در داخل هستند.

شما می توانید شلغم را به صورت خام، ترشی، آب پز، کباب شده، برشته شده و یا سرخ شده استفاده کنید و از آن به عنوان یک غذای مغذی و لذیذ لذت ببرید.

طعم شلغم اغلب به عنوان ملایم و در عین حال تلخ توصیف می گردد و در بسیاری از دستور العمل ها مثل سیب زمینی استفاده می گردد.

شلغم ها کالری کم اما فیبر بالایی دارند و میزبان دیگر مواد مغذی کم مصرف هستند. اگر بخواهیم به فواید شلغم اشاره کنیم باید به ایمنی بهتر، سلامت قلب بهتر، کاهش وزن و افزایش نظم اشاره کنیم.

آن ها بعلاوه حاوی ترکیباتی هستند که با سرطان مبارزه می نمایند و حتی با کاهش خطر سرطان در برخی مطالعات مرتبط بوده اند.

فواید شلغم

تقویت عملکرد ایمنی

ارتقا نظم بدن

مبارزه با سرطان

تقویت سلامت قلب

یاری به کاهش وزن

1.تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن
شلغم ها یک منبع عالی از ویتامین C هستند و فقط یک فنجان پخته شده 30 درصد از احتیاج روزانه شما را تامین می نماید.

افزایش مصرف این ویتامین مهم محلول در آب ، کلید ارتقا سلامت ایمنی بدن است.

طبق یک آنالیز انجام شده در سوئیس، دریافت غذای کافی حاوی ویتامین C در رژیم غذایی شما می تواند به کاهش علایم و کوتاه کردن مدت عفونت هایی مانند سرماخوردگی معمولی یاری کند.

نه تنها این، بلکه می تواند منجر به بهبود پیامدهای بیماری هایی نظیر مالاریا، ذات الریه و اسهال گردد.

برای اینکه از مزایای تقویت سیستم ایمنی در رژیم غذایی خود استفاده کنید، مطمئن شوید که شلغم را با سایر مواد غذایی سرشار از ویتامین C در رژیم غذایی خود ترکیب کنید.

برخی از مواد غذای برتر حاوی ویتامین C گواوا، انگور سیاه، فلفل قرمز و کیوی هستند.

2.بهبود نظم بدن
با 3.1 گرم فیبر در هر فنجان، اضافه کردن شلغم به رژیم غذایی شما می تواند به همه چیز را در حالت تعادل و منظم نگه دارد.

با حرکت به وسیله دستگاه گوارش، فیبرها توده ای را به مدفوع اضافه می نمایند که می تواند در درمان یبوست موثر باشد.

آنالیز منتشر شده در مجله دنیای گوارش نتایج پنج مطالعه را گردآوری نموده و در حقیقت نشان داد که فیبر در رژیم غذایی می تواند اندازه دفع مدفوع در افراد مبتلا به یبوست را افزایش دهد.

در حالی که شلغم می تواند بخشی از فیبر لازم برای هر روز را تامین کند، بهتر است آن را با غذاهای با فیبر بالا ترکیب کنید.

توت، انجیر، کنگر و آووکادو فقط چند نمونه از میوه های غنی از فیبر و سبزیجات هستند که می توانید از آن ها برای یاری به کامل کردن رژیم غذایی خود استفاده کنید.

3.پیش گیری از ابتلا به سرطان
شلغم به عنوان سبزیجات cruciferous در نظر گرفته می گردد که به این معنی است که سبزیجاتی مثل کلم، بروکلی، کلم پیچ و گل کلم نیز اعضای خانواده شلغم هستند.

سبزیجات cruciferous علاوه بر داشتن فیبر زیاد و بعلاوه بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مهم، نیز در ترکیبات مبارزه با سرطان مانند گلوکوزینولات ها و اندول -3 کربنول غنی هستند.

مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف سبزیجات cruciferous مثل شلغم در هنگام پیشگیری از سرطان می تواند اثر قدرتمند و موثری داشته باشد.

برای مثال، یک آنالیز انجام شده از 31 مطالعه نشان داد که کسانی که بیش ترین اندازه سبزیجات cruciferous را مصرف می نمایند 23 درصد کم تر از اندازه ابتلا به سرطان ریه نسبت به آن هایی هستند که پایین ترین اندازه مصرف را دارند.

4.تقویت سلامت قلب
شلغم با توجه به دارا بودن ترکیبات ارتقاء دهنده سلامتی مانند فیبر و آنتی اکسیدان ها، از لحاظ سلامت قلب، یک بسته قدرتمند را محسوب می گردد.

یک مطالعه گسترده که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی در خصوص 135،000 بزرگ سال منتشر شد نشان داد که مصرف بالای سبزیجات - بویژه سبزیجات cruciferous مانند شلغم - با خطر پایین تر مرگ ناشی از بیماری قلبی در ارتباط است.

مطالعات دیگر نیز حاکی از آن است که افزایش مصرف فیبر شما نیز می تواند سطح کلسترول کلی و کلسترول LDL که یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

5.یاری به کاهش وزن
درصد بالای فیبر موجود و البته کالری پایین، شلغم را به یک راه کاهش وزن عالی تبدیل نموده است.

فیبر به آرامی به وسیله دستگاه گوارش حرکت می کند، فرآیند خالی شدن شکم شما را کند می کند تا سیری را ترویج کند و شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارد.

یک مطالعه انسانی در سال 2009 از 252 زن در طول 20 ماه پیروی کرد و نشان داد که اضافه کردن فیبر به رژیم غذایی باعث کاهش وزن و از دست دادن قابل توجه چربی بدن شده است.

اضافه کردن یک یا دو تکه شلغم به رژیم غذایی شما همراه با رژیم غذایی مغذی و فعالیت فیزیکی منظم، می تواند فرآیند کاهش وزن را افزایش دهد.

آیا چربی سوزی بیشتر و کاهش وزن سریعتری می خواهید؟ چند غذای چربی سوز ، مانند سرکه سیب ، دانه چیا و روغن نارگیل را در کنار شلغم ، برای یاری به کاهش وزن سریع، مصرف کنید.

اطلاعات تغذیه ای شلغم

شلغم، غذایی سرشار از مواد مغذی هستند، به این معنی که آن ها کالری کمی دارند ، اما اندازه زیادی فیبر و مواد مغذی کم مصرف مثل ویتامین C و پتاسیم دارند.

یک فنجان شلغم (حدود 156 گرم) حاوی تقریبا:

34.3 کالری

7.9 گرم کربوهیدرات

گرم پروتئین

گرم چربی

3.1 گرم فیبر رژیمی

18.1 میلی گرم ویتامینC (30 درصد DV)

276 میلی گرم پتاسیم (8 درصد DV)

میلیگرم منگنز (6 درصد DV)

میلی گرم ویتامینB6) 5 درصد DV)

51.5 میلی گرم کلسیم (5 درصد DV)

14 میکروگرم فولات (4 درصد DV)

14 میلیگرم منیزیم (4 درصد DV)

40.6 میلی گرم فسفر (4 درصد DV)

میلی گرم آهن (2 درصد DV)

0.5 میلی گرم ریبوفلاوین (2 درصد DV)

میلی گرم اسید پانتوتنیک (2 درصد DV)

علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، شلغم دارای اندازه کمی از مواد مغذی دیگر از جمله تیامین و زینک نیز هستند.

شلغم را کجا پیدا کنیم و چگونه از آن استفاده کنیم؟

به لطف معروفیت رو به رشد آن ها، شلغم در بیشتر فروشگاه های خواربار و بازار کشاورزان در دسترس است.

در بخش فراوری نزدیک دیگر سبزیجات ریشه ای مانند سیب زمینی یا تربچه را آنالیز کنید و در پی شلغم باشید که کوچک، محکم و عاری از لکه ها هستند.

شلغم چه مزه ای دارد؟ شلغم ها اغلب به عنوان گیاهی تلخ با طعم سیب زمینی و کمی غنی تر توصیف می شوند.

شلغم های بزرگتر تمایل بیشتری به داشتن طعمی تلخ دارند، به طوری که توصیه می گردد برای به دست آوردن برترین عطر و طعم، شلغم های تازه و کوچک را برای خرید انتخاب کنید.

شما می توانید در هر دستور العمل به جای سیب زمینی از شلغم استفاده کنید.

سعی کنید شلغم هارا را پوره کنید ، بپزید یا آن ها را برای تجربه یک غذای خوش مزه بخارپز کنید.

شما حتی می توانید شلغم را به صورت خام بخورید و لذت ببرید یا آن ها را برای استفاده در سالاد و یا به عنوان یک چاشنی خلاقانه استفاده کنید.

اگر شلغم های شما هنوز به رنگ سبز روشن هستند، می توانید آنها را نگه داشته و آنها را به جای دیگر سبزیجات برگدار مانند کلم پیچ و اسفناج در دستور العمل های مورد علاقه خود جایگزین کنید.

برای مزه کردن طعم اصیل و غنی سبزی کمی روغن زیتون و ادویه جات بر روی آن ریخته و نوش جان کنید.

دستورالعمل پخت شلغم

به غیر از لذت بردن از شلغم به صورت خام، راه های متعدد برای طبخ و لذت بردن از شلغم وجود دارد.

سعی کنید شلغم را با استفاده از اندازهی سبزیجات دیگر و ادویه کباب نموده و یا سرخ کنید و تا زمانی که آغاز به نرم شدن ننموده اند آن ها را بپزید.

جوشاندن، بخار دادن و کباب کردن دیگر روش های محبوب برای پختن شلغم هستند. ترشی شلغم نیز اغلب به عنوان یک چاشنی در بسیاری از انواع غذاهای خاورمیانه استفاده می گردد.

عوارض احتمالی شلغم

در حالی که برخی افراد ممکن است به شلغم حساسیت داشته باشند، اگر علائم آلرژی غذا مانند کهیر ، خارش و تورم پس از مصرف شلغم را تجربه کردید، مصرف خود را متوقف نموده و سریعا با پزشک خود مشورت کنید.

سبزیجات Cruciferous مانند شلغم، ممکن است با فراوری هورمون های تیروئید تداخل داشته باشند.

با این وجود اگر شرایط کم کاری تیروئید دارید بهتر است در مصرف شلغم احتیاط نموده و مراقب باشید. فقط یک یا دو بار در هر روز و یک قاشق غذاخوری شلغم پخته شده را انتخاب کنید تا ریسک بالقوه را کاهش دهید.

در نهایت، شایان ذکر است که افزایش ناگهانی مصرف فیبر ممکن است باعث نفخ شکم برای برخی افراد گردد.

بهتر است اندازه مصرف غذاهای با فیبر بالا مانند شلغم را به آرامی افزایش دهید ، اندازه زیادی آب بنوشید و مصرف خود را در صورتی که عوارض جانبی مخالفی را تجربه کنید، کاهش دهید.

منبع: سایت مجله سلامت

vetworld.ir: مجله دامپزشکی | مجله خبری دانشجویان دامپزشکی

virapars.ir: مجله ویراپارس | مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: راسخون
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 98936

به "معرفی خواص شلغم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی خواص شلغم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید