هشدار درباره مصرف زیاد گوشت، سوسیس و کالباس

به گزارش مهسان بلاگ، نتایج یک مطالعه نشان می دهد خطر بروز بیماری کلیه در افرادی که سهم بیشتری از رژیم غذایی شان از چربی های حیوانی، گوشت های پرچرب و روغن ها تشکیل شده باشد، بیشتر از بقیه افراد است.

هشدار درباره مصرف زیاد گوشت، سوسیس و کالباس

به گزارش خبرنگاران از ایسنا، بیماری های مزمن کلیه از آن دسته بیماری هایی هستند که نه تنها هزینه های هنگفت، بلکه ناتوانی های شدید برای افراد ایجاد می نمایند، تا حدی که می توانند حتی روی عملکرد کلی خانواده نیز تاثیرگذار باشند. این بیماری ها که عوامل مختلفی از جمله چاقی، دیابت، پرفشاری خون و تغذیه در علت شناسی رخداد آن ها دارای نقش هستند، در تمام جوامع با افزایش شیوع روبرو هستند.

مرکز تحقیقات تغذیه پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده از مطالعه قند و لیپید تهران اقدام به انجام مطالعه ای در مورد تاثیر مصرف بعضی از مواد غذایی در بروز این بیماری نموده است.

دکتر پروین میرمیران، مجری اصلی این طرح در شرح اقدام صورت گرفته گفت: واکنش غیرآنزیمی قندها با پروتئین ها موسوم به گلیکاسیون در همه غذاها موجود است اما در گوشت، پنیرها و چربی های جانوری بسیار بیشتر از دیگر غذاهاست.

وی اضافه نمود: محصولات نهایی این واکنش منجر به دیابت و همچنین آسیب های رگ های ریز و درشت در بدن می شوند. در مطالعه حاضر که با استفاده از اطلاعات نزدیک به 1700 نفر انجام پذیرفته، نشان داده شد که هر چه قدر دریافت کالری از چربی ها افزایش یابد، میزان محصولات نهایی گلیکاسیون تولید شده در بدن نیز بیشتر می گردد و برهمین اساس خطر بروز بیماری کلیه در افرادی که سهم بیشتری از رژیم غذایی شان از چربی های حیوانی، گوشت های پر چرب و روغن ها تشکیل شده باشد، بیشتر خواهد بود.

میرمیران در ادامه با اشاره به مطالعه دیگر صورت گرفته در این مرکز تحقیقات برروی نزدیک به پنج هزار نفر در ارتباط با مصرف گوشت قرمز و بروز بیماری های مزمن کلیوی گفت: گوشت قرمز یکی از منابع غنی از پروتئین و ریزمغذی های ضروری مانند آهن، روی، سلنیوم، ویتامین B12، اسید فولیک و... است. با توجه به اینکه بعضی از این ریز مغذی ها در منابع گیاهی وجود ندارند و یا زیست دسترسی بسیار کمی دارند بر اهمیت مصرف گوشت قرمز می افزایند.

وی ادامه داد: هم چنین بعضی از مطالعات از فواید مصرف گوشت قرمز به عنوان منبع غنی از پروتئین و کم کربوهیدرات در عدم پیشرفت دیابت و سرطان گزارش داده اند ولی در عین حال، این مطالعه نشان داده پس از 6 سال پیگیری افرادی که بیشترین مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین مصرف را داشتند، به میزان بیش از 70 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری مزمن کلیوی قرار دارند. این درصد در افزایش مصرف گوشت های تولید شده نظیر سوسیس و کالباس می تواند تا 99 درصد افزایش یابد.

این استاد دانشگاه در سرانجام بیان نمود: این یافته ها زنگ هشداری است برای همه تا در رژیم غذایی و سبد مصرفی خود بازنگری و در صورت لزوم تجدید نظر نمایند.

georgiaro.ir: تور گرجستان ارزان قیمت | تور تفلیس، باتومی، تور لحظه آخری گرجستان

dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 67149

به "هشدار درباره مصرف زیاد گوشت، سوسیس و کالباس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار درباره مصرف زیاد گوشت، سوسیس و کالباس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید