پتانسیل بالای ایران برای استفاده از منابع تجدیدپذیر
به گزارش مهسان بلاگ، تهران (پانا) - نماینده دفتر یونسکو تهران گفت استفاده از سوخت های فسیلی و فراوری گازها در منطقه و به خصوص ایران بالا است اما این کشور پتانسیل بالایی برای استفاده از منابع تجدیدپذیر دارد.

به گزارش ایسنا، سواتان سوتکوفسکی امروز در آئین پایانی نخستین جشنواره منطقه ای فیلم های صدثانیه ای آب و انرژی که در تهران برگزار گردید، اظهار کرد: طی 50 سال اخیر، جمعیت انسانی بیش از دو برابر شده و استخراج مواد در فراوری انرژی اصلی و غذا با افزایش سه برابر، اقتصاد دنیای با افزایش 5 برابر و تجارت دنیای هم با افزایش 10 برابری روبه رو شده است.
وی اضافه نمود: هم چنین در طی این مدت، استفاده از منابع با تقاضای فزاینده ناشی از نوآوری ها و دستاوردها در فراوری کالاها و محصولات و بازاریابی و افزایش مطالبات مصرف نمایندگان برخوردارتر جامعه روبرو شده است.
وی با اشاره به افزایش چندین برابری جمعیت دنیا تا 30 سال آینده، اظهار کرد: فراوری انرژی در دهه های آینده تا حدود 50 درصد افزایش یافته و با افزایش تقاضا برای منابع، پتانسیل بالقوه ای برای تشکیل شرایط نامناسب منابع طبیعی ایجاد خواهد شد.
سوتکوفسکی ادامه داد: در دهه آینده، تبعات بالقوه برای مدیریت آب، امنیت غذا، شیوع بیماری ها، توزیع جمعیتی، سواحل مرزی و ... باعث تشدید مخاطرات خواهد شد.
وی متذکر شد: سازمان های میان دولتی علوم و سیاست گذاری یونسکو در مورد تنوع زیستی و بوم زیست ها رنگ هشداری را روشن نموده و به ما اعلام می نمایند که نزول سریع طبیعت تبعاتی را برای مردم و توسعه پایدار دارد.
طبق اعلام وزارت نیرو با اشاره به قرارگیری کشور ایران در منطقه ای با فشار حاره ای نیمکره شمالی، اظهار کرد: بر اساس این سیستم، اکثرا هوای کشور و منطقه گرم و نیم گرم بوده و نزولات آسمانی کم و توزیع بسیار متغیری دارد و افزایش دمای دنیای هم خطرات موجود در منطقه را افزایش می دهد.
نماینده دفتر یونسکو تهران گفت: استفاده از سوخت های فسیلی و فراوری گازها در منطقه و به خصوص ایران بالا است. ایران تماما از سوخت های فسیلی استفاده می نماید، در حالی که پتانسیل بالایی برای استفاده از منابع تجدیدپذیر دارد.
وی اضافه نمود: یکی از اولویت ها در تحقق اهداف توسعه پایدار، تحول مدیریت پایدار آب و تضمین دسترسی به انرژی مدرن و قابل اطمینان برای همگان است. برای دستیابی به این امر هم افزایش آگاهی جمعی امری مهم تلقی می گردد اما متاسفانه تا به امروز دولت ها علی رغم کوشش ها، نتوانسته اند اثرگذاری قابل مقایسه ای بر ارتقای شرایط آگاهی جمعی با اعمال سیاست ها داشته باشند.
وی در مورد اقدامات جامع دفتر منطقه ای یونسکو و چهار کشور زیر نظر در راستای تدوین سیاست های پایدار استفاده از آب و قوانین و توسعه آن، گفت: به وسیله فعالیت های مشترک دفتر یونسکو، کوشش نموده ایم تا با حمایت از دولت ها در راستای بازیابی محیط زیست های آبی با موضوع طبیعت و مدیریت دوستدار محیط زیست در بیوسفرم های آبی و در چارچوب مرجع دنیای قوانین حوزه حفاظت از آب در منطقه اقدام کنیم.
سوتکوفسکی در سرانجام تاکید نمود: دفتر یونسکو از تمامی فعالیت ها برای تثبیت مصرت و مدیریت آب حمایت کاملی داشته و کوشش می نماید تا اهداف مرتبط با انرژی و توسعه پایدار محیط زیست عملی گردد.
منبع: خبرگزاری پاناsahandblog.ir: سهندبلاگ: سیستم مدیریت محتوای سهند
salmandiar.ir: دیار سلمان | مجله گردشگری و مسافرتی دیار سلمان