پیگیری برای ثبت میراث معنوی شب ِچله سیستان و بلوچستان
به گزارش مهسان بلاگ، معاون میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: پرونده ثبت میراث معنوی شب چله سیستان و بلوچستان برای ثبت در فهرست ملی کشور در حال تهیه و تکمیل است.

به گزارش از ، روابط عمومی میراث فرهنگی و گردشگری ؛ مهدی ارباب نیا معاون میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: پرونده ثبت میراث معنوی شب چله سیستان و بلوچستان برای ثبت در فهرست ملی کشور در حال تهیه و تکمیل است.
معاون میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان اضافه کرد: در سیستان، شب چله به جای واژه شب یلدا در میان مردم به کار می رود و این شب بلند ترین شب سال و شروع زایش دوباره خورشید و بازگشت گرما و روشنی به زندگی است که چله بزرگ نام دارد و تا دهم بهمن ادامه دارد و پس از آن چله خرد یا کوچک شروع می گردد و تا بیست اسفند ادامه می یابد.
این مسئول ادامه داد: از گذشته تا امروز آداب خاصی در منطقه سیستان برای شب چله اجرا میگردد و خوردنی های خوشمزه و زمستانه ای برای این شب آماده می گردد.
او گفت: از جمله خوراکی های شب یلدا در سیستان هندوانه هایی است که در تابستان لابلای کاه و خنکای کاهدان برای این شب نگهداری میکنند.
ارباب نیا اعلام کرد: چولی، ستو، شیرینک و دوشو (دوشاب) که از ترکیب خرمای خوب مضافتی به همراه روغن زرد حیوانی که در یک مشک آماده می گردد و انواع تخمه های شور هندوانه و خربزه و نیز انار سیستان از خوراکی های دیگر شب یلداست که در یک سفره بزرگ گذاشته می گردد و اعضای خانواده با رفتن به منزل پیران و سالخوردگان این شب را با شنیدن روایت های کهن و شاهنامه خوانی سپری میکنند.
ع
منبع: باشگاه خبرنگاران جوانfungroups.ir: گروه سرگرمی، مجله و انجمن سرگرمی
namit.ir: نامیت | مجله بازاریابی و مدیریت بازار