چه عواملی موجب تغییر رنگ دندان ها می گردد؟

به گزارش مهسان بلاگ، یک دانپزشک گفت: زیادی وجود دارند که باعث تغییر رنگ و از بین رفتن مینای دندان ها می شوند.

چه عواملی موجب تغییر رنگ دندان ها می گردد؟

بهزاد قریب زاده متخصص دندان در گفت وگو با خبرنگار درباره عوامل تاثیرگذار بر تغییر رنگ دندان ها اظهار کرد: لایه بیرونی دندان ها را مینای دندان می نامند. رنگ دندان های طبیعی در اثر انعکاس و پراکندگی نور از مینای دندان در ترکیب با رنگ عاج دندان که در زیر مینای دندان قرار گرفته است ایجاد می گردد. ژن های فرد بر روی میزان ضخامت و صاف بودن مینا تأثیرگذار هستند و مینای دندان هرچه نازک تر باشد باعث می گردد تا رنگ عاج دندان نیز بیشتر دیده گردد.

او در ادامه اضافه کرد: روزانه پوشش یا غشای نازکی بر روی مینای دندان شکل گرفته و به صورت لک ظاهرمی گردد، از آنجایی که مینای دندان دارای منافذ ریز است، می تواند لکه ها را در خود نگه دارد. با افزایش سن، دندان ها درخشش خود را از دست می دهند. چرا که مینای دندان نازک تر و عاج نیز تیره تر می گردد.

قریب زاده اعلام کرد: البته ممکن است لکه هایی در داخل دندان وجود داشته باشند که به آن ها لکه های ذاتی می گویند و متفاوت از لکه هایی هستند که از مواد خوراکی ایجاد می شوند. به عنوان مثال، لکه های ذاتی ممکن است در اثر استفاده بیش از حد فلوراید در دوران کودکی، هنگام رشد دندان ایجاد گردد.

ساخت ژلی که خودبه خود دندان را ترمیم می نماید

این متخصص دندان گفت: دلیل دیگری که می تواند موجب پوسیدگی دندان ها گردد مصرف آنتی بیوتیک تتراسایکلین است. در صورت مصرف این دارو در طول نیمه دوم بارداری توسط مادر یا استفاده آن در بچه ها زیر 8 سال، می تواند دندان های کودک را لکه دار کند. هر گونه آسیب وارده نیز ممکن است باعث تیره شدن دندان گردد. روش های سفید کردن دندان بیشتر بر روی لکه های سطحی و بیرونی مؤثر هستند.

او توضیح داد: افرادی که بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی نمایند دچار التهاب لثه می شوند. به همین دلیل لثه های آن ها قرمز و ملتهب به نظر می آید. همچنین بر اثر التهاب لثه ها ممکن است دندان ها هنگام مسواک زدن یا استفاده از نخ دندان دچار خونریزی شوند. با گذشت زمان ممکن است این بیماری موجب سفید شدن دندان ها هم گردد. افراد مبتلا به این بیماری باید به طور مرتب به دندان پزشک مراجعه نمایند؛ چرا که آنان در معرض فزاینده خطر کمبود های تغذیه ای، عفونت دهان و سرطان دهان قرار دارند.

قریب زاده اعلام کرد: عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها گردد، دندان ممکن است بر اثر پروسه های مختلف به مرور زمان رنگ خود را از دست بدهد و مواد درونش تغییر کند. تغییر رنگ دندان ها به 3 دسته تقسیم می گردد که عبارتند از؛ عوامل خارجی، داخلی و سن.

او اضافه کرد: تغییر رنگ بر اثر عوامل خارجی زمانی اتفاق می افتد که لایه بیرونی دندان در اثر مصرف قهوه، نوشابه یا دیگر نوشیدنی ها و غذا ها دچار تغییر رنگ گردد و سیگار کشیدن نیز می تواند این اتفاق را رقم بزند. اما عوامل داخلی زمانی ظاهر می شوند که فرد در دوران کودکی در معرض فلوراید قرار می گیرد و بیوتیک تتراسایکلین در نیمه دوم بارداری توسط مادر استفاده می گردد.

این متخصص دندان در آخر توضیح داد: عامل دیگر سن است که این موضوع می تواند ترکیبی از عوامل درونی و بیرونی باشد و علاوه بر آن سیگار و مواد غذایی نیز بی تاثیر نیستند. لایه رویی دندان نیز با بالا رفتن سن به مرور زمان نازک می گردد و بیشتر در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرد.

لیسون: لیسون: مجله هنر هفتم، سینما

مجله روگذر: مجله روگذر | مجله وقایع نگاری روزمره یک مهندس معماری

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 3 شهریور 1400 بروزرسانی: 3 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 31479

به "چه عواملی موجب تغییر رنگ دندان ها می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه عواملی موجب تغییر رنگ دندان ها می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید