کسی می داند بودجه فرهنگ کجا صرف می گردد؟

به گزارش مهسان بلاگ، عبدالله اسفندیاری تهیه کننده سینما و از مدیران باسابقه سینمایی بیان نمود که هرچند بودجه فرهنگی کشور محدود است اما همین بودجه هم مشخص نیست در کجا صرف می گردد!

کسی می داند بودجه فرهنگ کجا صرف می گردد؟

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران، عبدالله اسفندیاری تهیه نماینده و از مدیران باسابقه سینما که از دهه 60 در بدنه مدیریتی سینمای ایران حضور داشته است، درباره شرایط بودجه فرهنگ در دوره های مختلف طی چهار دهه گذشته گفت: دورانی که من در بدنه مدیریت بودم به سال های دهه 60 و 70 برمی گردد. در دهه 60 برخلاف تنگنا هایی که در مملکت وجود داشت، بودجه های فرهنگی تأمین می شد. در زمانی که بحث بر سر این بود که به کشور شیرخشک وارد نمایند یا نگاتیو، به همت مسئولان دولتی آن موقع که واقعاً خدمتگزار بودند، برخلاف همه این تنگناها، بازهم نگاتیو وارد می شد و فیلمسازی تعطیل نمی شد.

وی اضافه نمود: یارانه هایی که در آن سال ها به سینما و کتاب تعلق می گرفت، باوجود همه مسائل، محقق می شد. این موضوع حتی در شرایط جنگ هم اتفاق می افتاد. ما در آن سال ها به جایی رسیدیم که شهید رجایی در مقام رئیس جمهور وقت، گفت حتی ته سیلو ها را هم جارو نموده ایم! ولی در همان شرایط هم باز رفتاری می شد که مردم مضطرب نشوند و به آن ها فشار نیاید. در چنین شرایطی، بازهم بودجه های فرهنگی حذف نمی شد. یعنی ضرورت این موضوع تا این حد حس می شد.

بلبشوی مالی در کشور موجب وحشت شده است!

اسفندیاری در ادامه به شرایط امروز بودجه فرهنگ در کشور اشاره نمود و گفت:، اما حالا بلبشوی موجود در مسائل مالی کشور باعث وحشت ما می گردد، چون رانت خواری، اشتباه کاری، مدیریت نادرست و… دیده می گردد، موضوعاتی که باید در جای خود محاسبه شوند، محاسبه نمی شوند. برای مثال از کارگران و کارمندان به راحتی مالیات اخذ می گردد، اما از عظیمانی که از بودجه های میلیاردی به راحتی استفاده می نمایند، مالیاتی دریافت نمی گردد. در این میان بعضی هم اقدامات نمایشی می نمایند که مثلاً در حال پیگیری امور هستند، ولی عملاً هیچ اتفاقی نمی افتد.

این تهیه نماینده سینما بیان نمود: بهتر این است که شفاف سازی گردد تا متوجه شویم بودجه های فرهنگی در کجا استفاده می گردد، اما عملکرد مالی مراکزی که رانت خواری های کلان در آن ها اتفاق می افتد، هرگز شفاف عمل نمی نمایند و کارنامه شان مکتوم باقی می ماند. تمام بودجه ای که برای فرهنگ در نظر گرفته می گردد نسبت به بودجه کل کشور مانند پول توی جیبی و پول خورد است. بودجه هایی هم برای جا های دیگر به بهانه فرهنگ در نظر گرفته می گردد و سازمان و نهاد های مختلف آن را دریافت می نمایند، اما برای فرهنگ صرف نمی گردد.

وی اضافه نمود: واقعیت این است هر کجایی که پول و پولداری وجود داشته باشد بعضی سعی می نمایند دست به سرقت بزنند، کشور ما هم کشور ثروتمندی است، اما این کشور توسط بعضی در حال غارت است. این موضوع بیشتر از تحریم به کشور ضربه می زند. مساله به قدری عظیم است که همه را شگفت زده می نماید. بودجه فرهنگ در مجموعه بودجه کشور خیلی کم است، اما در همین بودجه اندک هم باز رانت خواری صورت می گیرد.

این مدیر سینمایی سابق اظهار کرد: در دهه 60 با وجود همه مسائل و شرایط جنگی کشور، گویا همه چیز سر جای خودش بود، چون سرقت ها تا این حد رشد ننموده بود. اما حالا هرچند وعده داده می گردد که یاری فرهنگی صورت می گیرد، اما حتی همین هم محقق نمی گردد برای مثال قرار بود به خاطر صدمات کرونا، به سینما یاری گردد، اما هیچ اتفاقی رخ نداد. بسیاری از این وعده ها محقق نمی گردد و آن وعده هایی هم که عملی می گردد با اصرار و پیگیری زیاد اهالی فرهنگ صورت می گیرد در حالی که شأن اهالی فرهنگ اجل از این همه اصرار است. گویا اهالی فرهنگ مدام باید گردن کج نمایند تا آن بودجه ای که قرار است به عنوان یاری به مسائل فرهنگی داده گردد، محقق گردد.

بودجه 1400 را در جای واقعی خرج کنید!

وی ادامه داد: به طور کلی ناکارآمدی و سوء مدیریت در مسائل بودجه ای حوزه فرهنگ وجود دارد. ما سال ویژه ای را پشت سر گذاشته ایم از همین رو درخواست ما این است که در لایحه بودجه دولت برای سال 1400 مسائل اهالی فرهنگ در نظر گرفته و این بودجه ها در جای واقعی خود خرج گردد. واقعیت این است که احتیاج است به داد اهالی فرهنگ رسیدگی گردد، اهالی فرهنگ افراد آبروداری هستند و باید این یاری ها و بودجه ها با عزت به افراد و حوزه های فرهنگی ارائه گردد.

اسفندیاری شرح داد: این شرایط باعث شده شرایط فرهنگی مردم هم نابسامان باشد. چون همین اجحاف ها و تبعیض ها این شرایط را پیش آورده، این باعث شده است اخلاق از بین برود، چون فرهنگ برای این است که شرایط اخلاقی جامعه بهبود پیدا کند و انسان به سمت تکامل معنوی و فکری برود، ولی حالا با کوچک ترین بهانه ای مردم درگیر و عصبانی می شوند. ما کشور فقیری نیستیم، ولی این رفاه و پول در جا های خاص خرج می گردد بنابراین نه به امور فرهنگی و نه به اوضاع معیشتی رسیدگی می گردد.

karnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی

kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 69224

به "کسی می داند بودجه فرهنگ کجا صرف می گردد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کسی می داند بودجه فرهنگ کجا صرف می گردد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید