کلید سلامت استخوان ها
به گزارش مهسان بلاگ، شیر و فرآورده های آن به اسم یکی از مهم ترین گروه های غذایی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. در عین حال، همیشه متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که افراد روزانه 3 تا 4 لیوان شیر و یا معادل آن ماست مصرف نمایند. البته شرط اصلی نوشیدن شیر، اطمینان از سلامت آن است، چرا که مصرف شیر آلوده به میکروب، تهدیدی برای

کلید سلامت استخوان ها
نویسنده:دکتر سعید حسینی*
نوشیدن شیر سالم کلید سلامت استخوان هاست
شیر و فرآورده های آن به اسم یکی از مهم ترین گروه های غذایی از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است. در عین حال، همیشه متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که افراد روزانه 3 تا 4 لیوان شیر و یا معادل آن ماست مصرف نمایند. البته شرط اصلی نوشیدن شیر، اطمینان از سلامت آن است، چرا که مصرف شیر آلوده به میکروب، تهدیدی برای سلامت محسوب می گردد.
آلودگی میکروبی انواع مختلفی دارد. آلودگی میکروبی خفیف موجب بروز مسمومیت می گردد و این مسمومیت با علایمی مثل اسهال و استفراغ خود را نشان نمی دهد اما اگر شیر آلوده ای، موجب تب مالت گردد، علایم چند روز بعد بروز می نماید. از طرفی گاهی وجود آلودگی و به اصطلاح عامیانه تر، خرابی شیر از ظاهر آن پیدا است، به طوری که شیر در لیوان حالت بریده بریده پیدا می نماید و یا مزه ترشی به خود می گیرد.
بسیاری از خانواده ها برای اینکه به آلودگی شیر پی ببرند آن را می جوشانند اما اگر شیر سالم باشد، بسیاری از ویتامین های آن حین جوشیدن از بین می رود. به همین علت برترین توصیه برای اطمینان از سلامت شیر این است که به تاریخ فراوری و انقضای آن توجه گردد.
شیرهای یارانه ای و به طور کلی همه شیرهایی که ماندگاری طولانی مدت ندارند، باید در یخچال نگهداری شوند و خانواده ها هم برای خرید باید به سراغ مغازه هایی بروند که شیرها را در یخچال نگه می دارند. نکته بسیار مهم دیگری که باید به آن اشاره نمود این است که هر لیوان شیر با چربی 3 درصد حدود 150 کالری دارد و در صورتی که آب به آن اضافه گردد، از اندازه کالری و ارزش غذایی شیر به همان نسبت کم خواهد شد. باور غلطی هم در خصوص شیر وجود دارد و عده ای تصور می نمایند که وجود شیر خشک در ترکیب شیرهای موجود در بازار به معنای تقلب در فراوری شیر نیست زیرا شیر خشک هم ارزش غذایی خاص خود را دارد و وجود آن در ترکیب شیر مسئله ای ایجاد نمی نماید.در حقیقت نمی توان گفت که اضافه کردن شیر خشک به ترکیب شیر موجب کاهش ارزش غذایی و یا بی خاصیت شدن شیر می گردد.
در سرانجام تاکید می کنم که مصرف روزانه 2 لیوان شیر برای بالغان 50 درصد پروتئین روزانه و بیش از 50 درصد کلسیم روزانه و مقادیر قابل توجهی از ویتامین های D، A و B بدن را تامین می نماید و اغراق نیست که بگوییم، خوردن شیر سالم، کلید سلامت استخوان های ما است.
پی نوشت ها :
* متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه تهران
منبع:www.salamat.com/ج
منبع: راسخونbanima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما
kurdeblog.ir: مجله سرگرمی | مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی