یاری تکنولوژی به پلیس

به گزارش مهسان بلاگ، محمدجواد آذری جهرمی در مرکز فرماندهی پلیس هدایت و رانندگی تهران بزرگ گفت که نمی توان تهران را به شیوه سنتی مدیریت و اداره کرد و باید به سمت شهر هوشمند برویم.

یاری تکنولوژی به پلیس

شاید دیدار اخیر وزیر ارتباطات با رئیس پلیس تهران و بازدید از مرکز کنترل ترافیک بی ارتباط با تعطیلات پیش رو و به اوج رسیدن ترافیک برون شهری نباشد. دیداری که گرچه به قصد همکاری بیشتر با یکدیگر اجرا شده، اما به نظر می رسد در زمان اندک باقی مانده به تعطیلات نوروزی پلیس نتواند آن طور که مورد انتظار خود و دیگران است به سیستم های هوشمند و پیشرفته بیشتری برای برداشتن موانع ترافیکی که متفاوت از سال های قبل باشد، مجهز گردد پس ناگزیر تعطیلات نوروزی 98 نیز با تدبیر و تلفیقی از توان بیشتر نیروی انسانی و سیستم های هوشمند هدایت می گردد.

اما استفاده از تکنولوژی برای کاهش مسائل شهری از جمله کنترل ترافیک، دسترسی های بیشتر به نقاط کور ترافیکی در مواقع ضروری و رصد و پایش ترافیک های بیرون و درون شهری حالا در دنیا امری مرسوم و روال است. نتایج آنالیز های میدانی انجمن علمی اقتصاد شهری ایران نشان می دهد بیش از 45 درصد مردم تهران روزانه حدود 2 تا 3 ساعت از وقت خود را در ترافیک می گذرانند و این اتلاف وقت موجب افزایش تقاضا برای دستمزد و بالا رفتن هزینه های فراوری در کشور خواهد شد که نهایتا منجر به کاهش 14/ 1 درصدی درآمد شهروندان می گردد. اما با تجهیز سیستم حمل و نقل هوشمند می توان بسیاری از موانع ترافیکی را برای پلیس روان تر و هدایت آن ها را آسان تر کرد.

به کارگیری تکنولوژی های زیرساختی برای مدیریت هوشمند سیستم حمل و نقل می تواند در مواردی همچون مدیریت و بهینه سازی جریان ترافیک و روان سازی حرکت، مدیریت و کنترل حوادث، مدیریت و پشتیبانی وسایل نقلیه امدادی، مدیریت اخذ الکترونیکی عوارض، هزینه پارکینگ، خرید و رزرواسیون بلیت، مانیتورینگ و کنترل حمل و نقل سبک و سنگین، مدیریت و ناوبری پیشرفته و پشتیبانی عابر پیاده موثر باشد.

در ایران اگرچه قدم های موثری برای ارتقای تجهیزات کنترل ترافیک به ویژه در تهران برداشته شده، اما همچنان به چشم های الکترونیکی بیشتری احتیاج است تا بتوان خدمات بهتری در زمینه مدیریت حمل و نقل ارائه کرد.

درخواست یاری دو طرفه پلیس و وزیر

بدون شک بدون یاری سازمان درگیر و حلقه های مرتبط با هوشمندسازی سیستم های حمل و نقل نمی توان کار موثری از پیش برد. همین امر موجب شده تا در دیداری که اخیرا میان پلیس هدایت و رانندگی و وزیر ارتباطات انجام شد، محمدجواد آذری جهرمی از پلیس بخواهد تا آن ها اطلاعات آنلاین خود از وضعیت ترافیکی در معابر را در اختیار استارت آپ ها و نرم افزار های حوزه حمل و نقل قرار دهند و در مقابل پلیس نیز از وزیر ارتباطات خواست در هوشمندسازی سیستم کنترل ترافیک به پلیس یاری کند.

محمدجواد آذری جهرمی در مرکز فرماندهی پلیس هدایت و رانندگی تهران بزرگ گفت که نمی توان تهران را به شیوه سنتی مدیریت و اداره کرد و باید به سمت شهر هوشمند برویم. او به توسعه هوشمند سیستم حمل و نقل زیرساخت هایی که منجر به شکل گیری مرکز فرماندهی و کنترل ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ شده است، اشاره نمود و گفت: بیش از 160 کیلومتر فیبر نوری 2800 دوربین نصب شده در معابر همگی زیرساخت ها و تاسیساتی دارند فراهم شده است.

وزیر ارتباطات از پلیس خواست که شاخص های ترافیکی پایتخت را به شکل آنلاین ارائه نموده و این آمار ها را که برای بخش های مختلف کشور قابل استفاده است در اختیار کسب و کار ها به ویژه استارت آپ های حوزه حمل و نقل قرار دهد. به گفته جهرمی به عنوان مثال آنالیز های پلیس نشان می دهد که سال جاری ترافیک در منطقه بازار رشد داشته، اما در سایر معابر شاهد کاهش ترافیک بوده ایم.

اگر این اطلاعات در اختیار کسب و کار ها قرار بگیرد، این یک ویژگی مثبت برای نرم افزار های داخلی ما در رقابت با نمونه های خارجی است. پس از این درخواست همکاری همزمان از سوی رئیس پلیس پایتخت نیز از وزیر ارتباطات خواهان یاری و همکاری متقابل شد. سردار حسین رحیمی از محمدجواد آذری جهرمی خواست تا با روند هوشمندسازی کنترل ترافیک در شهر تهران با آن ها همکاری داشته باشد و پلیس بتواند از امکانات و تجهیزات این وزارتخانه استفاده کند.

آن طور که پلیس تهران گفته در بعضی از ساعات شبانه روز ترافیک تهران چهار تا هشت برابر ظرفیت معابر است و در این شرایط پلیس نسبت به روان سازی ترافیک و مدیریت آن اقدام می نماید. سردار رحیمی با بیان اینکه چاره ای نداریم جز اینکه از تجهیزات و امکانات هوشمند و فناوری اطلاعات در مدیریت و کنترل ترافیک تهران استفاده کنیم، معتقد است اقدامات گسترده ای نیز در این زمینه اجرا شده و راه اندازی داشبورد فرماندهی، هدایت یگان ها، سامانه لحظه ای محاسبه ترافیک خیابان ها و سامانه نظارت تصویری آنلاین از جمله این موارد است.

رئیس پلیس پایتخت تصادفات و خرابی خودرو ها را دو عامل تاثیرگذار در ترافیک تهران اعلام نموده و گفت: روزانه بیش از صد ها مورد تصادف و خرابی در سطح معابر داریم که سبب ایجاد ترافیک می گردد که ما در تلاشیم با استفاده از امکانات هوشمند آن را مدیریت کنیم. وی از وزارت ارتباطات خواست تا با امکانات و تجهیزاتی که در اختیار دارد در روند هوشمند سازی کنترل ترافیک پایتخت با پلیس همکاری داشته باشد.

تجربه های دنیای از هوشمندسازی حمل و نقل

بی شک تجربه های دنیای در استفاده از تجهیزات گسترده هوش مصنوعی می تواند یاری های بیشتری به روان سازی ترافیک شهری در داخل کشور کند؛ تجربه هایی که ثابت می نماید استفاده و به کار گیری به موقع سیستم های ترکیبی آنلاین و هوشمند می تواند شهر هایی را که از ازدحام جمعیت و ترافیک در رنج هستند نجات دهد. طبق آمار های دنیای، هر سال نزدیک به 50 میلیون نفر در دنیا در اثر حوادث رانندگی مجروح و 2 میلیون نفر نیز کشته می شوند.

این در حالی است که میزان حوادث جاده ای در ایران به دلیل آمار بالای تصادفات جاده ای، هفت برابر کشور های توسعه یافته پیش بینی شده است. آنالیز ها نشان می دهد، میزان مرگ و میر های ناشی از حوادث ترافیکی در هر صد هزار نفر جمعیت در ایران 30 نفر است، در حالی که این میزان در کشور های توسعه یافته 22/ 4 نفر برآورد شده است.

به طور مثال مسوولان شهر ریو در جهت بهبود مدیریت شهری، یک مرکز کنترل عملیاتی تاسیس نموده اند که امکان نظارت بر تمام اتفاقات درون شهر را به صورت آنلاین فراهم می نماید. در چهار سال گذشته با یاری این مرکز کنترل، زمان رسیدگی به حوادث اورژانسی 30 درصد کاهش یافته است.

این مرکز کنترل با یاری 560 دوربین نصب شده در سطح شهر و اطلاعاتی که از سنسور های هوشمند به دست می آورد به صورت 24 ساعته شهر را مانیتور می نماید. حدودا 8800 اتوبوس و وسیله نقلیه با سیستم مکان یاب دنیای در این مرکز رصد می شوند تا در صورت بروز مشکل، اقدامات مناسب صورت گیرد. همچنین، این سیستم امکان پاسخگویی سریع و مناسب به حوادث طبیعی یا تصادفات را برای مدیران شهری فراهم نموده است.

یا در بریتانیا که گفته می گردد 300 هزار سانحه رانندگی رخ می دهد که هزینه مستقیم این تصادفات حدود 3 میلیارد پوند در سال تخمین زده شده است. از این رو، دولت انگلستان به منظور افزایش ایمنی عبور و مرور و کاهش تصادفات جاده ای، برنامه های گسترده ای را به مرحله اجرا گذاشته است.

از دیگر اقدامات دولت می توان به تعبیه سیستم ISA در بعضی از خودرو های فراوریی اشاره نمود. اگر وسیله نقلیه ای با سرعت بسیار زیاد در حال حرکت باشد فرستنده سیگنالی را به گیرنده موجود در وسیله نقلیه ارسال می نماید و با یک صدا یا سیگنال به راننده هشدار داده می گردد که سرعتش بالاتر از حد مجاز است. سیستم هوشمند کنترل و تطبیق سرعت، سرعت خودرو را برای اجتناب از برخورد با خودرویی با سرعت کمتر در همان خط تصحیح می نماید.

سنگاپور از دیگر کشور هایی است که در بین تمام شهر های هوشمند دنیا، به میزان قابل توجهی پیشرو است. به طور مثال به طور برجسته ای بر یک شبکه گسترده از دوربین ها و حسگر هایی که در تمام نقاط شهر نصب شده، مبتنی شده است. این تجهیزات پایشی، امکان تحلیل و پایش هر اتفاقی، از ترافیک گرفته تا ازدحام جمعیت را به دولت سنگاپور می دهد.

این داده ها، شانه به شانه با پلت فرم نقشه برداری دیجیتالی تحت عنوان سنگاپور مجازی (Virtual سنگاپور)، به دولت امکان نظارت و آنالیز میزان کارآیی و عملکرد زیرساخت ها را به صورت زنده می دهد. این تکنولوژی همچنین به مقامات هدایت و رانندگی سنگاپور اجازه می دهد تا راستا اتوبوس ها در ساعات ترافیک را تغییر داده و از تراکم ترافیک جلوگیری نمایند.

با یاری این تجهیزات، همچنین می توان پیش بینی کرد که احداث ساختمان ها و برج های جدید تا چه اندازه روی الگوی وزش باد یا امواج ارتباطاتی تاثیر منفی می گذارد. دولت سنگاپور پیش بینی نموده که با استفاده از سیستم سنگاپور مجازی، در آینده نزدیک بتوان جمعیت را هنگام وقوع بلایای طبیعی یا شیوع بیماری های مسری و حوادث تروریستی، به مناطق امن هدایت کرد.

مثال های مذکور به عنوان شهر های هوشمند از نظر حمل و نقلی نشان می دهد که شهر های پرجمعیتی مثل کلان شهر تهران می توانند با الگوبرداری از این سیستم ها بهترین نتیجه را از پیشرفت های تکنولوژی بگیرند.

منبع: روزنامه اقتصاد

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

مجله سامی: مجله سامی: انجمن های گفتگو

منبع: فرادید
انتشار: 9 شهریور 1400 بروزرسانی: 9 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 15311

به "یاری تکنولوژی به پلیس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یاری تکنولوژی به پلیس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید