کوتوله قهوه ای سرد؛ ابر سیارهای در اعماق فضا
به گزارش مهسان بلاگ، در حالی که کوتوله های قهوه ای، واکنش های همجوشی هسته ای انجام نمی دهند، از خود -شبیه به همان کاری که سیاره مشتری انجام می دهد- امواج رادیویی ساطع می نمایند.
پرتو های رادیویی تا به امروز فقط در تعداد کمی از کوتوله های قهوه ای شناسایی شده اند
دانشمندان برای اولین بار با استفاده از تلسکوپ رادیویی، یک کوتوله قهوه ای سرد - به عبارتی یک اَبَرسیاره - کشف کردند.
کوتوله های قهوه ای بسیار بزرگند. با ابعادی بین 15 تا 75 برابر جرم مشتری و مانند بعضی از سیارات منظومه شمسی ما جو گازی دارند. آن ها اغلب به دلیل نوع درخشش شان با عنوان ستاره های شکست خورده نیز شناخته می شوند. سیارات در اثر بازتاب نور می درخشند.
در حالی که ستارگان خودشان نور فراوری می نمایند. با وجود آن که کوتوله های قهوه ای بسیار بزرگند، قادر نیستند همجوشی هسته ای هیدروژن به هیلیوم را پیش ببرند - چیزی که باعث درخشش ستارگان می شود- به همین سبب به این نام خوانده می شوند.
این کوتوله قهوه ای به عنوان رده بندی BDR J 1750+3809 و نام الِگَست، نخستین جسم زیرستاره ای به شمار می رود که با استفاده از رصد هایی رادیویی کشف شده است. معمولا این اجرام ستاره با مشاهدات پرتو های فروسرخ کشف و شناسایی می شوند.
در حالی که کوتوله های قهوه ای، واکنش های همجوشی هسته ای انجام نمی دهند، از خود -شبیه به همان کاری که سیاره مشتری انجام می دهد- امواج رادیویی ساطع می نمایند. به این شکل که به ذرات باردار مانند الکترون شتاب می دهند تا تشعشعاتی مانند امواج رادیویی یا شفق قطبی فراوری نمایند.
پرتو های رادیویی تا به امروز فقط در تعداد کمی از کوتوله های قهوه ای شناسایی شده اند و همه آن ها پیش از این با رصد های تابش فروسرخ شناسایی شده بودند.
کشف این کوتوله قهوه ای با استفاده از تلسکوپ های رادیویی نشان می دهد که ستاره شناسان می توانند اجسامی بسیار سرد و نامشخص را برای این که با رصد های فروسرخ آنالیز شوند کشف نمایند. این مساله دری به روی کشف اجسامی مانند سیارات فراخورشیدی شناورغول گازی می گشاید.
هریش ودانتهام نویسنده اصلی این مقاله و ستاره شناس در موسسه نجوم رادیویی هلند ASTRON می گوید: ما از خودمان پرسیدیم، چرا تلسکوپ های رادیویی ما به سمت کوتوله های قهوه ای کاتالوگ شده جهت گیری شده اند؟
بیایید تصویر بزرگی از آسمان تهیه کنیم و این اجسام را مستقیما در طول موج های رادیویی کشف کنیم. الِگَست با استفاده از داده های به دست آمده از تلسکوپ رادیویی آرایه کم فرکانس LOFAR در اروپا کشف شد و با استفاده از تلسکوپ های روی قله مائوناکیا در هاوایی تایید شد.
این پژوهش جدید در روز نهم نوامبر در آستروفیزیکال ژورنال لترز منتشر شد و نویسندگان آن ودنتهام و نویسندگان بعدی آن مایکل لیو ستاره شناس و دانشجوی تحصیلات تکمیلی جوژین جانگ بودند.
لیو می گوید: این تحقیق یک روش به کلی جدید را برای یافتن سردترین اجسام شناور نزدیک خورشید باز می نماید، اجسامی که کشف آن ها به دلیل نور ضعیف با روش هایی که در بیست و پنج سال گذشته به کار گرفته شده ممکن نیست.
این کشف می تواند همچنین به ستاره شناسان در اندازه گیری میدان های مغناطیسی سیارات فراخورشیدی یاری کند. زیرا کوتوله های قهوه ای سرد، شبیه ترین اجسام به سیارات فراخورشیدی هستند که دانشمندان با یاری تلسکوپ های رادیویی می توانند اندازه گیری نمایند.
چنین کشفی می تواند نور تازه ای بر پیش بینی میدان مغناطیسی سایر سیارات بیندازد. مساله ای که برای معین ویژگی های جوی و درک تکامل آن سیارات از اهمیت بسیاری برخوردار است.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادیدanti6.ir: آخرین خبر | اخبار و مقالات روز دنیا را اینجا بخوانید
aradbld.ir: مجله آراد | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی