آشنایی با بعضی خواص دانه خردل
به گزارش مهسان بلاگ، مزایای دانه های خردل بسیار زیاد است و به طور معمول برای طعم و مزه مورد استفاده قرار می گیرد و سس خردل بسیار ترجیح داده می گردد و بعلاوه دارای کاربردهای دارویی و درمانی نیز است، که از زمان بقراط وجود داشته است.

دانه خردل چیست؟
خَردَل، نوعی ادویه است که از دانه های گیاه خردل بدست می آید. گیاه های خردل دارای گونه های مختلفی است اما بطور کلی در دو نوع اصلی براسیکا و سیناپیس قرار گرفته می شوند. دانه های خردل دانه هایی کوچک و کروی هستند که از انواع گیاه خردل بدست می آیند. این دانه ها معمولاً 1 یا 2 میلی متر قطر دارند. این دانه ها ممکن است به رنگ سفید متمایل به زرد تا سیاه باشند.دانه خردل به طور کلی به عنوان یک ادویه مفید برای سلامتی شناخته شده و در واقع غنی از مواد مغذی گیاهی، مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان هاست.
گیاه و دانه های خردل منبع بسیار خوبی از ویتامین های ضروری گروه B مانند فولات، نیاسین، تیامین، ریبوفلاوین، پیریدوکسین (vitaminB-6) و اسید پانتوتنیک است.
بدن باید این ویتامین ها را از منابع خارجی تأمین کند. این گروه از ویتامین B کمپلکس، در سنتز آنزیم، عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش مهمی دارند.
دانه های خردل حاوی فلاونوئید و برخی از آنتی اکسیدان ها مانند کاروتن، لوتئین و زیاگزانتین هستند. علاوه بر این، این دانه ها دارای اندازه کمی از ویتامین هایی نظیر ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K هستند.1
خواص و فواید درمانی خردل
1.درمان سرطان
وجود ترکیبات مانند:گلوکوزینولات و میروسیناز در دانه های خردل، به عنوان ماده فیتو شیمیایی عمل مینمایند و رشد سلول های سرطانی را مهار می نمایند.قطعاً یکی از مهمترین مزایای سلامتی دانه خردل درمان سرطان است.
2. خردل برای یاری به درمان آرتریت روماتوئید
برای یاری به افرادی که مبتلا به آرتریت روماتوئید میباشند، محتوای سلنیوم و منیزیم موجود در خردل یاری می نماید تا این مشکل درمان گردد.3. خردل برای یاری به درمان میگرن
دانه های خردل به علت محتوای منیزیم، علائم میگرن را کاهش می دهند.4. خردل برای یاری به تنفس درست و گرفتگی بینی
دانه های خردل به طور کلی برای از بین بردن هرگونه مشکل احتناق و تنفسی مورد استفاده قرار می گیرند.5. خردل برای جلوگیری از بیماری ها
مواد مغذی خاصی که در دانه های خردل وجود دارد، باعث می گردد که از برخی بیماری ها جلوگیری گردد.6. خردل سرشار از فیبر رژیمی
دانه های خردل منبع خوبی از الیاف و فیبر رژیمی هستند، که هضم را بهبود می بخشند، آنها حرکت روده را بهتر می نمایند. بنابراین سوخت و ساز در بدن را نیز بهبود می بخشند.7. خردل برای یاری به درمان فشار خون و برخی از علائم یائسگیتعدادی از مواد مغذی موجود در دانه های خردل مانند:مس، آهن، منیزیم و سلنیوم در درمان فشار خون و علائم یائسگی بسیار موثر و یاری نماینده هستند.
8. خردل برای یاری به درمان آسمدانه های خردل برای بیماران مبتلا به آسم مفید هستند، وجود مواد معدنی مانند:منیزیم ،آهن و سلنیوم مسئول جلوگیری از حمله آسم هستند.
9. دانه های خردل برای از بین بردن بوی بد دهان
می توانید اندازهی دانه های خردل را با اندازهی آب گرم مخلوط کنید و بنوشید.10. دانه های خردل برای درمان دردهای عضلانیعضلات سفت یا درد آن ها می تواند با دانه های خردل درمان گردد، فقط کافی است اندازهی از دانه های خردل را به وان حمام اضافه کنید و با آب گرم ترکیب نمایید و بدن خود را در آب خیس کنید.
11. خردل برای درمان سرماخوردگی
اغلب برای کاهش احتقان ناشی از سرفه و سرماخوردگی استفاده می گردد و موثر خواهد بود.12. دانه های خردل برای درمان درد کمر
عصاره های دانه های خردل در کاهش اسپاسم و درد کمر بسیار مفید هستند.13. از بین بردن تب با دانه های خردل
دانه های خردل باعث می گردد که دمای بدن پایین بیاید و در برطرف آنفولانزا و سرماخوردگی نیز مفید است.2نحوه انتخاب و نگهداری خردل
در زمان انتخاب برگ خردل باید در پی برگ های تمیز و بدون لکه های قهوه ای باشید. می توانید برگ ها را در یک کیسه پلاستیکی بگذارید و به مدت 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید.برای شست وشوی برگ خردل ابتدا آنها را با آب ولرم در ظرفی بریزید و کمی صبر کنید تا خاک و آلودگی ها ته نشین گردد. سپس به آب کشیدن آن ادامه دهید تا آب حاصل کاملا شفاف باشد.
دانه گیاه خردل معمولا در قالب دانه خشک شده کامل، پودرشده، به شکل خمیر و به شکل روغن خردل وجود دارد. توصیه می گردد برای جلوگیری از آلودگی های رادیواکتیو از دانه های خردلی بهره ببرید که به صورت ارگانیک پرورش داده شده اند.
می توانید دانه کامل و پودرشده خردل را در جاهای خنک و تاریک و در ظرف های مقاوم نسبت به نفوذ هوا نگهداری کنید.
می توانید پودر دانه خردل را به مدت 6 ماه و دانه کامل آن را به مدت 1 سال در این شرایط نگهداری کنید. بعلاوه می توانید روغن و خمیر خردل را تا 6 ماه در یخچال نگهداری و مصرف کنید.3
چند نکته احتیاطی در مصرف خردل
. سس خردل زرد، سدیم زیادی دارد بنابراین در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید.. از دچار هر نوع بیماری قلبی هستید، از مصرف سس خردل اجتناب کنید.
. در مصرف این چاشنی تند زیاده روی نکنید چون ممکن است مسائل گوارشی ایجاد کند.
. خردل، طبیعتی گرم دارد و می تواند دمای بدن را بالا ببرد، پس این هم علتی دیگر برای حفظ اعتدال در مصرف خردل.
. خودتان در خانه هم می توانید سس خردل درست کنید و با ادویه هایی چون فلفل، سیر و یا پاپریکا و کمی نمک طعم دارش کنید.
. روغن خردل را با عصاره خردل اشتباه نگیرید.4
پینوشتها
1.www.foodculture.ir
2.www.namnak.com
3.www.chetor.com
4.www.www.beytoote.com
منبع: راسخونkarnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی
kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی