آشنایی با فواید شگفت انگیز سرکه
به گزارش مهسان بلاگ، سرکه که صندلی ویژه ای در یک رژیم غذایی سالم دارد، یکی از مهمترین منابع درمانی از دوران گذشته به حساب می آید.

به گزارش خبرنگاران، از سیب و عسل گرفته تا گلابی و مریم گلی، از گیاه چای ترش گرفته تا گیاه رز ماری، انواع معدودی از ده ها نوع سرکه موجود در دنیا هستند که در این گزارش بعضی از فواید این خوراکی را برمی شمریم:
تنظیم وزن و چاقی
می توانید با اضافه کردن یک قاشق عظیم سرکه به سالاد و رژیم غذایی خود یا مخلوط کردن این مقدار سرکه با آب و استفاده از آن وزن خود را کاهش دهید، اما نباید فقط خوردن یک قاشق سرکه در روز نهایت کوشش شما برای کاهش وزن باشد.
ایبک ارتان متخصص ترکیه ای در امور تغذیه در مصاحبه با روزنامه حرییت می گوید: براساس تحقیقات صورت گرفته، افزودن یک قاشق سرکه به وعده های غذایی به مدت سه ماه می تواند به میزان 7/4 دهم واحد از شاخص توده بدنی شما بکاهد.
درمان سرفه های بی وقفه
می دانیم که معروفترین شخصیت ها در تاریخ پزشکی مانند بقراط که پدر علم پزشکی به شمار می رود، از سرکه برای درمان عفونت ها و زخم های عمیق در قرن چهارم میلادی استفاده می نموده است.
علی رغم اینکه اکنون معین شده سرکه در برابر انواع باکتری ها فعال عمل نمی نماید، اما همچنان از ترکیب عسل و سرکه به عنوان یک محلول قدیمی برای درمان سرفه های بی وقفه استفاده می گردد.
همچنین باتوجه به نوع باکتری موجود می توان از سرکه برای درمان عفونت ها و التهابات روی پوست استفاده کرد، اما نباید فراموش کرد که اسیدیته بالای سرکه ممکن است باعث تحریک گردد.
ابزاری برای حفظ سلامت مواد غذایی
سرکه می تواند به یاری اسید استیک خود، به حفظ سلامت خوراکی ها و جلوگیری از فساد آن یاری کند؛ زیرا باکتری های مضر نمی توانند در محیط های اسیدیته باقی بمانند همچنین افزودن سرکه به آب در شست و شوی سبزیجات و میوه ها و تمیز کردن آن ها بسیار تاثیرگذار است.
می توان با اضافه کردن یک قاشق سرکه به یک لیتر آب و خیساندن سبزی ها و میوه ها در آن به مدت پنج دقیقه تمیزی آن ها را تضمین کنیم.
استفاده از سرکه هنگام بالا رفتن فشار خون
در یکی از تحقیقاتی که روی موش ها انجام شد، کاهش فشار خون در موشی که از آب مخلوط با سرکه نوشیده بود، نسبت به دیگر موش ها که آب معمولی می نوشیدند، مشهود بود.
تحقیقاتی در این زمینه روی مورد انسانی تا کنون انجام نشده است، اما باتوجه به اینکه سرکه به غذا ها طعم می دهد، می تواند از میزان احتیاج به نمک کاسته و در نتیجه به کاهش فشار خون یاری کند.
کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، اگر در دستگاه گوارش خود مسئله ای ندارند، خوردن روزانه مخلوط یک قاشق سرکه با آب می تواند برای آن ها مفید باشد.
مقابله با تومور ها
یک پژوهش دیگر روی موش ها نشان داد که سرکه می تواند بر تومور ها تاثیر بگذارد. دو گروه از موش ها که به وسیله واکسن به سرطان مبتلا شده بودند، مورد آزمایش قرار گرفتند و معین شد که آن گروه از موش ها که از آب مخلوط به سرکه استفاده نموده بودند، نسبت به گروه دیگر سلول های سرطانی بسیار کمتری دارند.
براین اساس دانشمندان معتقدند سرکه به تجزیه فیبر های موجود در روده به وسیله اسید های چرب سالم یاری می نماید.
یاری به تنظیم قند خون
بعضی پژوهش ها نشان می دهد که خوردن سرکه سفید پس از هر وعده غذایی که حاوی کربوهیدرات است، به شکل قابل توجهی از میزان قند خون کاسته و حساسیت انسولین را به شدت افزایش می دهد.
براساس تحقیقات صورت گرفته سرکه سفید می تواند میزان قند خون را تنظیم نموده و نقش مهمی را در مدیریت میزان قند خون ایفا نماید.
با این وجود سرکه قند خون بالا را درمان نمی نماید، اما می تواند به هضم کربوهیدرات های موجود در بدن به شکل بهتر یاری کند.
حفاظت از روده ها
سرکه یکی از قدیمی ترین محصولات مخمر است و ترکیبات مفید به ویژه آنتی اکسیدان هایی که در هنگام تخمیر آزاد می شوند کافی است تا سرکه یک ماده مغذی مناسب برای روده به شمار رود.
هشدار هایی در خصوص استفاده از سرکه
علی رغم آنکه سرکه فواید بسیاری دارد، اما باید هنگام استفاده از آن به چند نکته بسیار مهم توجه داشت؛ به گونه ای که استفاده مداوم از آن ممکن است باعث از بین رفتن مینای دندان شما گردد.
همچنین افرادی که از بیماری های کلیوی رنج می برند، نباید به طور منظم از سرکه استفاده نمایند. علاوه براین اگر از اختلالات گوارشی مانند زخم، ریفلاکس و ورم معده رنج می برید، باید از خوردن سرکه پرهیز کنید حتی اگر از مشکل خاصی رنج نمی برید، هرگز سرکه را خالی نخورید، بلکه دستکم آن را با مقداری آب مخلوط نموده و سپس میل کنید.
منبع: خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاینbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
دور زمین: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!