آشنایی با مضرات و خواص روغن کانولا

به گزارش مهسان بلاگ، روغن کانولا برای سرخ کردن و طبخ غذا مناسب است و یکی از کم چرب ترین روغن های گیاهی است که میزان چربی اشباع آن بسیار پایین است. تنظیم ضربان قلب، کاهش التهاب و پیشگیری از انسداد عروق از خواص روغن کانولا است. با این وجود مخالفان این روغن آن را سمی، مضر و دستکاری شده ژنتیکی می دانند.

آشنایی با مضرات و خواص روغن کانولا

روغن کانولا یکی از مفیدترین روغن های گیاهی است که چربی بسیار کمی داشته و سرشار از امگا 3 و امگا 6 است. از این روغن می توان به عنوان جایگزینی مناسب برای سایر روغن های نباتی در پخت و پز استفاده نمود و به لحاظ سلامت و هزینه یکی از بهترین انتخاب ها است. با این وجود مخالفان این روغن نیز بسیار زیادند، چرا که امروزه بیشتر روغن های کانولای فراوری شده از لحاظ ژنتیکی اصلاح شده اند و عوارض جانبی غذاهای اصلاح ژنتیکی و محصولات تراریخته زیاد است. برای آشنایی بیشتر با مضرات و خواص روغن کانولا با خبرنگاران همراه شوید.

خواص روغن کانولا چیست؟

  • روغن کانولا، به عقیده عده ای از متخصصان تغذیه، به دلیل دارا بودن امگا 3 و امگا 6، اسید اولئیک و میزان کم چربی های اشباع، یکی از سالم ترین روغن های گیاهی است و مضرات روغن های حیوانی مثل افزایش بروز بیماری های قلبی و انسداد عروق را ندارد.
  • مصرف روغن کانولا نه تنها باعث افزایش کلسترول نمی گردد بلکه نقش ویژه ای در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارد.
  • جالب است بدانید جذب کلسترول خون یکی از مهمترین خواص روغن کانولا است که به دلیل وجود فیتوسترول در ترکیب این روغن می باشد. این روغن به علت کاهش کلسترول خون به مقدار زیاد، از سازمان غذا و داروی آمریکا کیفیت سلامتی بالایی را دریافت نموده است.
  • روغن کانولا به علت داشتن میزان بالای اسید لینولئیک، باعث رشد بهتر غشای مغز بچه ها زیر 2 سال می گردد و رشد مطلوب را ایجاد می نماید.
  • استفاده از مقادیر مناسب این روغن در تهیه و پخت غذا، به کاهش وزن و کاهش چربی های دور شکم یاری می نماید.

ترکیبات شیمیایی و خواص فیزیکی روغن کانولا

خاستگاه گیاه کانولا ایران است، این گیاه جزو خانواده خردل ها می باشد و ابتدا از آن به عنوان یک روغن صنعتی در ساخت شمع، صابون، رژلب، چرب نماینده ها، روان نماینده ها، ساخت جوهر، سوخت های زیستی و حشره کش ها استفاده می شده است.

در سال 1945 این گیاه به کانادا رفت و روی آن تحقیقاتی انجام شد و طی اصلاحات ژنتیکی که بر روی آن صورت گرفت، به روغن خوراکی تبدیل شد و در حال حاضر یکی از مهمترین محصولات کشاورزی کانادا است و بعد از گندم بیشترین درآمد را برای این کشور به همراه دارد. لازم به توضیح است، امروزه بسیاری از کشورهای دیگر نیز گیاه کانولا را کشت می نمایند، بطوری که دیگر یک محصول کانادایی صرف نیست، بلکه محصولی جهانی محسوب می گردد و در ایران نیز کشت آن به میزان زیادی انجام می گیرد.

نقطه جوش این روغن 220 درجه سانتیگراد است که تا 200 درجه سانتیگراد حرارت هیچ گونه پراکسیدی فراوری نمی نماید و نمی سوزد.

ترکیب شیمیایی اسیدهای چرب روغن کانولا به توضیح زیر است:

اسید چرب اشباع شده: 7 %

اسید چرب اشباع شده خاص (Monounsaturated یاری نماینده برای کاهش کلسترول): 63 %

امگا 6 و امگا 3 (به نسبت 2 به 1): 28 %

از خواص روغن کانولا نسبت به سایر روغن ها، قابلیت استفاده از آن برای چند بار متوالی است. یک لیتر از این روغن پنج برابر روغن معمولی مصرف می گردد یعنی پنج بار مصرف مجدد، مسئله ای برای بدن ایجاد نمی نماید و تغییر رنگ و بو نخواهد داشت. مقاومت روغن کانولا در برابر نور بسیار زیاد است و تغییر پروکسیدی آن در مقایسه با روغن های دیگر تقریبا صفر است.

مضرات روغن کانولا (موارد احتیاطی و منع مصرف)

مخالفان روغن کانولا معتقدند یکی از مهمترین مضرات این روغن، انجام اصلاحات و دستکاری های ژنتیکی است که بر روی این گیاه اجرا شده است. امروزه، بیش از 90 درصد روغن های کانولا از نظر ژنتیکی اصلاح شده است و همانطور که می دانید، عوارض جانبی غذاهای اصلاح ژنتیکی زیاد و البته ناشناخته اند.

همچنین روغن کانولا جزو روغن های تصفیه شده است که اغلب به صورت جزئی هیدروژنه شده اند تا ثبات آنها را افزایش دهند و این برای سلامتی مفید نیست. به طور کلی روغن کانولا مانند بعضی روغن های گیاهی نظیر روغن سویا مضر نیست، اما توصیه می گردد برای حفظ سلامتی و کاهش خطرات و بیماری های ناشناخته از سایر روغن های گیاهی مفید مانند روغن کنجد، روغن زیتون، روغن نارگیل و روغن هسته انگور استفاده گردد.

منابع: کتاب طرز تهیه و خواص روغن های گیاهی و مرهم ها، مجله سلامت، همشهری آنلاین

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

منبع: setare.com
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 74636

به "آشنایی با مضرات و خواص روغن کانولا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با مضرات و خواص روغن کانولا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید