ادویه کاری شامل چه ادویه هایی است و کاربردش چیست؟
به گزارش مهسان بلاگ، ادویه کاری ادویه ای است که معمولاً در آشپزی هندی کاربرد دارد و معمولاً ترکیب چند ادویه دیگر است. با پیشرفت ارتباطات و آگاهی مردم از فرهنگ و تمدن دیگر کشورها، در کشورهای دیگر نیز از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف استفاده می نمایند. در این مطلب قصد داریم روش تهیه این ادویه خوش عطر و طعم و کاربردهای آن در غذاها را توضیح دهیم.

ادویه کاری شامل چیست؟
پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می گردد، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می توان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است.اما عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق العاده آن می گردد.
طرز تهیه ادویه کاری اصل هندی
مواد لازم | |
زرد چوبه | 1 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | 1/5 قاشق چای خوری |
زیره سبز | 1/5 قاشق چای خوری |
خردل سیاه | 1 قاشق چای خوری |
تخم گشنیز | 5 قاشق غذاخوری |
جوز هندی | 1 قاشق چای خوری |
زنجبیل | 1 قاشق چای خوری |
زیره سیاه | 1 قاشق چای خوری |
پودر تخم شنبلیله | 1 قاشق چای خوری |
برگ کاری خشک شده | چند عدد |
فلفل پاپریکا | 1 قاشق چای خوری |
فلفل قرمز (در صورت تمایل) | 1 قاشق چای خوری |
برای درست کردن کاری ابتدا باید ادویه ها را بو بدهیم یا برشته کنیم. برشته کردن ادویه مقداری از روغن آن ها را آزاد می نماید و مخلوط را خوشبوتر می نماید. در آخر هم باید همه مواد را در آسیاب پودر کنیم.
ادویه کاری در کدام غذاها استفاده می گردد؟
ادویه کاری در مرغ (خورشت مرغ) و سایر غذاهای گوشتی کابرد زیادی دارد. همچنین از کاری می توان در تهیه غذاهایی مانند مرغ، چلوگوشت، فلافل، پیتزا، کوکوسبزی و … استفاده کرد.
مهم ترین خواص ادویه کاری چیست؟
پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می گردد؛ و طبق نظر برخی پزشکان از آلزایمر جلوگیری می نماید، حافظه را بهبود می بخشد و خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. کاری خاصیت لاغرکنندگی هم دارد. ضد نفخ و میکروب کش است.
همچنین مقدار چشمگیر پروتئین موجود در این ادویه به انتقال مواد مغذی از قسمتی به دیگر قسمت های بدن یاری می نماید. بنابراین، در هضم و گوارش کلی فرد یاری می نماید.
احتیاط کنید!
پودر کاری از جنبه های خوشمزه و مغذی رژیم رژیم غذایی فرد است اما عوارض جانبی بالقوه ای را نیز به همراه دارد. پودر کاری به عنوان یک ضد منعقد کننده خون شناخته شده است، بنابراین اگر از قبل داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، باید با پزشک خود مشورت کنید تا خطرات خونریزی بیش از حد از بین برود. همچنین، تحقیقات نشان داده اند که کاری باعث تحریک کننده کیسه صفرا یا افرادی است که دارای التهابات موجود در کیسه صفرا هستند. ادویه کاری انقباضات کیسه صفرا را تحریک می نماید، که برای افرادی که دارای کیسه صفرا سالم هستند خوب است اما می تواند برای کسانی که سنگ کیسه صفرا یا انسداد مجاری صفراوی دارند بسیار دردناک باشد.
سخن آخر
کاری یکی از ادویه های رایج با رنگ زرد طلایی است که در بیشتر سوپر مارکت ها فروخته می گردد و از آن برای تهیه انواع غذاهای طعم دار استفاده می گردد. اگرچه کاری فقط یک ادویه به نظر می رسد ، کاری در واقع ترکیبی از ادویه های مختلف شرقی - آسیایی از جمله گشنیز ، زیره ، زردچوبه ، زنجبیل ، میخک و سایر موارد است. در این مطلب اما به شما آموختیم که چگونه خودتان در خانه کاری خوش عطر را تهیه کنید.
در آخر توصیه می کنیم برای تکمیل اطلاعاتتان، مطلب بهترین روش نگهداری ادویه جات را نیز در خبرنگاران بخوانید.
منبع: مجله انگیزهdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه