رسپی 10 غذای معروف اسپانیایی، عکس
به گزارش مهسان بلاگ، بسیاری از مردم از طریق تاپاس بارها با غذاهای اسپانیایی آشنا شده اند. اما خوراکی های این کشور تنها به تاپاس و پائیا محدود نمی شوند.
اگر به اسپانیا سفر نموده باشید حتما می دانید که غذا و آشپزی بخش مهمی از فرهنگ غنیِ این کشور را تشکیل می دهد. در طول قرن ها، غذاهای اسپانیایی تنوع بیشتری پیدا نموده اند. در هرگوشه از این کشور می توانید غذاهایی را میل کنید که با مواد اولیه تازه و رنگارنگ تهیه شده اند.
دستور پخت 10 غذای معروف اسپانیا
- املت اسپانیایی
- تورتیلا اسپانیولا
- پائیای والنسیایی
- سوپ گازپاچو
- پاتاتاس براواس
- کروکتس
- مرغ اسپانیایی
- امپاناداس
- خوراک ماهی مرکب
- گمبس الخییو
املت اسپانیایی
مود لازم برای تهیه املت اسپانیایی
- 2 قاشق چای خوری کَره
- 1 قاشق غذاخوری فلفل دلمه ایِ سبز (خردشده)
- 2 قاشق غذاخوری پیاز خردشده
- 220 گرم سس گوجه فرنگی (گوجه رنده و پخته شده)
- 2 قاشق چای خوری شکر سفید
- 1 قاشق چای خوری سس ووسترشِر (Worcestershire)
- فلفل هندی به مقدار لازم
- 8 عدد تخم مرغ عظیم
- 3 قاشق غذاخوری شیر
- نمک و فلفل به مقدار لازم
رسپی املت اسپانیایی
در یک ماهی تابه که روی حرارت ملایم قرار داده اید، کره را آب کنید. فلفل دلمه ای خرد شده و پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در مرحله بعدی سس گوجه فرنگی، شکر، سس ووسترشِر و فلفل هندی را اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کنید. به مدت 10 دقیقه و تا زمان غلیظ شدن سس هم زدن را ادامه دهید.
درحالی که سس در حال آماده شدن است، تخم مرغ ها و شیر را با یکدیگر مخلوط کنید. یک ماهی تابه با عمق 15 سانتی متر را روی شعله ملایم قرار دهید و املت ها را یکی یکی در ماهی تابه آماده کنید. نمک و فلفل به املت ها بزنید و آن ها را تا آماده شدن بقیه املت گرم نگه دارید. املت ها را با سس گوجه فرنگی و به صورت گرم سرو کنید.
تورتیلا اسپانیولا
مواد لازم برای تهیه تورتیلا اسپانیولا
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 2 سیب زمینی عظیم (پوست کنده و ورقه شده)
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- یک چهارم قاشق چای خوری پاپریکا
- 1 عدد پیاز شیرینِ خرد شده
- 6 عدد تخم مرغ عظیم
- 1 قاشق چای خوری روغن زیتون
- 1 مشت جعفری تازه و خردشده
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
رسپی تورتیلا اسپانیولا
فر را روی 175 درجه سانتی گراد قرار دهید. یک ماهی تابه را روی شعله ملایم بگذارید و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در آن بریزید. سیب زمینی ها را داخل روغن داغ بریزید و نمک، فلفل و پاپریکا را به آن اضافه کنید. سیب زمینی ها را به مدت 8 دقیقه تفت دهید تا بافت نرمی پیدا نمایند. پیاز را به سیب زمینی ها اضافه کنید و تا زمانی که سیب زمینی ها طلایی رنگ و پیازها نیمه شفاف شوند، آن ها را تفت دهید. ماهی تابه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید سرد گردد.
در یک کاسه عظیم، تخم مرغ ها را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون مخلوط کنید. سپس سیب زمینی و پیاز را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. یک قاشق روغن زیتون در ماهی تابه بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. سپس به آرامی مخلوط سیب زمینی و تخم مرغ را به ماهی تابه اضافه کنید. شعله را از ملایم به کم تغییر دهید و چندبار ماهی تابه را تکان دهید تا مخلوط سیب زمینی و تخم مرغ از کف ماهی تابه جدا گردد.
ماهی تابه را داخل فر که از قبل گرم نموده اید قرار دهید. توجه داشته باشید که ماهی تابه باید نسبت به حرارت فر مقاوم باشد. پس از 5 دقیقه و پس از آن که غذای شما به رنگ قهوه ای-طلایی درآمد، یک خلال دندان در داخل آن فرو کنید تا از پخته شدن آن مطمئن شوید. سپس املت را به شکل پای اسلایس و سرو کنید.
پائیای والنسیایی
مواد لازم برای تهیه پائیای والنسیایی
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک دوم مرغ کامل (به 6 قطعه تقسیم شده باشد)
- 1 عدد سیر کامل (حبه ها جدا و پوست کنده شده باشند)
- 1 عدد گوجه فرنگی خردشده
- 430 گرم لوبیای لیما
- 280 گرم نخود فرنگی
- 280 گرم لوبیا سبز
- نمک به مقدار لازم
- 1 قاشق چای خوری پاپریکا
- زعفران، آویشن و رزماریِ خشک شده به مقدار لازم
- 4 پیمانه برنج سفید
رسپی پائیای والنسیایی
در یک ماهی تابه روغن زیتون بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. مرغ و سیر را به روغن اضافه کنید و تا زمانی که مرغ قهوه ای رنگ گردد آن را تفت دهید. مرغ ها را کنار ماهی تابه بگذارید و گوجه فرنگی، لوبیای لیما، نخود فرنگی، لوبیای سبز و پاپریکا را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
ماهی تابه را با آب پر کنید و برنج را به مخلوط خود اضافه کنید. برنج باید به مدت 1 ساعت دم بکشد. نمک و زعفران را به برنج اضافه کنید. زعفران باید به مقداری باشد که برنج را به رنگ زرد در آورد. آویشن و رزماری را به اندازه دلخواه به ترکیب خود اضافه کنید. طعم غذا باید کاملا به خورد برنج برود. شعله را کم کنید و بگذارید برنج به مدت 20 دقیقه دم بکشد تا آب غذا کاملا جذب برنج گردد.
سوپ گازپاچو
مواد لازم برای تهیه سوپ گازپاچو
- 4 پیمانه آب گوجه فرنگی
- 1 عدد پیاز خردشده
- 1 عدد فلفل دلمه ایِ خردشده
- 1 عدد خیار خردشده
- 2 پیمانه گوجه فرنگی خردشده
- 2 عدد پیازچه خردشده
- 1 حبه سیر خردشده
- 3 قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- 2 قاشق غذاخوری سرکه
- 1 قاشق چای خوری ترخون خشک شده
- 1 قاشق چای خوری ریحانِ خشک شده
- یک چهارم پیمانه جعفری تازه خردشده
- 1 قاشق چای خوری شکر سفید
- نمک و فلفل به مقدار لازم
رسپی سوپ گازپاچو
در یک غذاساز یا مخلوط کن، آب گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ای، خیار، گوجه فرنگی، پیازچه، سیر، آب لیمو، سرکه، ترخون، ریحان، جعفری، شکر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید. بگذارید سوپ به مدت 2 ساعت بماند سپس آن را سرو کنید.
پاتاتاس براواس
مواد لازم برای تهیه پاتاتاس براواس
- 2 عدد سیب زمینی پوست کنده و خرد شده (به شکل مکعبی خرد شوند)
- 2 پیمانه روغن زیتون
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 عدد پیاز خردشده
- 1 قاشق غذاخوری نمک
- 1 حبه سیر خردشده
- 1 عدد فلفل چیلی خردشده
- یک دوم قاشق چای خوری پاپریکا
- 390 گرم گوجه فرنگی (پوست کنده و آب کشی شده)
- یک چهارم پیمانه مایونز
رسپی پاتاتاس براواس
ابتدا سیب زمینی، 2 پیمانه روغن زیتون و 3 قاشق چای خوری نمک را در یک ماهی تابه بریزید. شعله را روی کم قرار دهید و به مدت 12 تا 15 دقیقه سیب زمینی ها را بپزید. شعله را زیاد کنید و به مدت 5 الی 6 دقیقه، تا زمان طلایی شدن سیب زمینی ها آن ها را تفت دهید.
سه قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک قابلمه بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. پیازهای خردشده را به مدت 3 الی 4 دقیقه با یک قاشق چای خوری نمک تفت دهید تا پیازها نرم شوند. سیر، چیلی و پاپریکا را به مخلوط اضافه کنید و به مدت 1 الی 2 دقیقه هم بزنید. گوجه فرنگی ها را بپزید و آن ها را داخل مخلوط کن قرار دهید و به شکل پوره درآورید تا یک سس نرم و لطیف به دست آید. پاتاتاس براواس را سس گوجه فرنگی و مایونز سرو کنید.
آلبوندیگاس
مواد لازم برای تهیه آلبوندیگاس
- 0/5 کیلوگرم گوشت چرخ نموده
- 2 قاشق غذاخوری پیاز خردشده
- 2 قاشق غذاخوری پونه کوهی
- 1 حبه سیر خردشده
- 1 قاشق غذاخوری سس ووسترشِر
- 1 قاشق غذاخوری جعفری تازه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 1 و دو سوم پیمانه خرده نان
- 1 پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین
مواد لازم برای تهیه سس
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون اکسترا ویرجین
- 3 قاشق غذاخوری پیاز خردشده
- 1 حبه سیر خردشده
- 2 قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای قرمزِ خردشده
- 2 قاشق غذاخوری هویج خردشده
- 2 قاشق غذاخوری کرفس خردشده
- یک و یک دوم قاشق چای خوری پونه خشک شده
- یک و یک دوم قاشق چای خوری ریحان خشک شده
- یک چهارم قاشق چای خوری گشنیز خردشده
- یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه
- 2 قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی
- 400 گرم گوجه فرنگی خردشده
- یک پیمانه آب مرغ یا گوشت
رسپی آلبوندیگاس
گوشت چرخ نموده، پیاز، پونه، سیر، سس ووسترشِر، جعفری، نمک و فلفل سیاه را در یک ظرف به خوبی مخلوط کنید. یک و یک سوم خرده نان ها را به تدریج به این مخلوط اضافه کنید. سپس از این مخلوط گوشت چند کوفته درست کنید. یک سوم دیگر خرده نان ها را در یک کاسه بریزید و کوفته ها را در آن ها بغلتانید. سپس گوشت ها را در یک سینی بگذارید و روی آن ها را بپوشانید. کوفته ها را به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
روغن را در یک ماهی تابه عظیم داغ کنید و آن را روی شعله کم قرار دهید. گوشت ها را تا به مدت 5 الی 7 دقیقه، تا زمانی که قهوه ای رنگ شوند و داخل آن ها دیگر صورتی نباشد بپزید.
دو قاشق روغن زیتون را در یک ماهی تابه بریزید. پیاز و سیر را به مدت 1 دقیقه تفت دهید. سپس فلفل دلمه ای قرمز، هویج و کرفس را به آن اضافه کنید. به مدت 3 دقیقه این مواد را تفت دهید تا نرم شوند. سپس پونه، ریحان، گشنیز و فلفل سیاه را به مخلوط اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم بزنید. آب مرغ را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا مقداری از آب جذب مواد گردد.
سپس پوره گوجه فرنگی و گوجه های خردشده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. شعله را روی کم قرار دهید و 1 الی 1 ساعت و نیم صبر کنید تا مواد خوب پخته شوند. هر از گاهی مخلوط را هم بزنید تا سس به غلظت مناسب برسد. سس را به یاری یک مخلوط کن خوب هم بزنید و کوفته ها را به آن اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 10 دقیقه یا بیشتر کوفته ها در سس پخته شوند.
کروکتس
مواد لازم برای تهیه کروکتس
- یک دوم پیمانه روغن زیتون
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 1 پیاز کوچکِ خردشده
- یک پیمانه آرد چندمنظوره
- سه و سه پیمانه شیر
- یک چهارم قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده
- یک و یک چهارم پیمانه ژامبون خردشده
- 2 قاشق چای خوری جعفری خردشده
- 2 عدد تخم مرغ عظیم
- 2 پیمانه خرده نان یا آرد سوخاری
- 2 پیمانه روغن برای سرخ کردن
رسپی کروکتس
روغن زیتون و کره را در یک ماهی تابه نچسب بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید و حدود 3 دقیقه با یک قاشق چوبی هم بزنید تا شفاف شوند. در این مرحله آرد را به پیاز اضافه کنید و حدود 2 دقیقه هم بزنید تا یک خمیر به دست بیاورید. درحالی که آرد را هم می زنید شیر را اضافه کنید. به هم زدن ادامه دهید تا یک بافت یکدست مانند پوره سیب زمینی به دست آید. سپس جوز هندی را به مخلوط به دست آمده اضافه کنید و تا فرم دریافت خمیر آن را هم بزنید. خمیر را به مدت 5 دقیقه در کناری بگذارید.
ژامبون را با خمیر مخلوط کنید و حدود 2 دقیقه هم بزنید. سپس جعفری را به این ترکیب اضافه کنید. خمیر را در یک ظرف مسطح قرار دهید و اجازه دهید خنک گردد.
تخم مرغ ها را در یک کاسه بزنید و خرده نان ها را در یک ظرف جدا قرار دهید. کف یکی از دستان خود را چرب کنید و 2 قاشق غذاخوری از خمیر را در دست خود بگذارید. سعی کنید از یک قاشق سیلیکونی برای این کار بهره ببرید. خمیر را به شکل یک کپسول فرم دهید و آن را در تخم مرغ ها بغلتانید. با یک چنگال خمیر آغشته به تخم مرغ را داخل خرده نان ها بیاندازید و به یاری انگشتان تان آن ها را در نان بغلتانید. سپس همین مراحل را برای همه خمیرها تکرار کنید.
در یک ماهیتابه با عمق 4 سانتی متر روغن بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. کروکتس ها را داخل روغن بیاندازید و اجازه دهید به مدت 6 الی 8 دقیقه تا زمانی که رویه آن ها قهوه ای گردد در روغن بمانند. سپس آن ها را روی یک دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی را را به خود جذب کنید.
مرغ اسپانیایی
مواد لازم برای تهیه مرغ اسپانیایی
- 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 4 عدد سینه مرغ (بدون پوست و استخوان و کوبیده شده)
- یک دوم پیمانه آرد چندمنظوره
- 6 اسلایس بیکن خردشده
- 2 عد پیاز متوسطِ خردشده
- 4 حبه سیر خردشده
- 6 عدد خرمای خردشده
- 2 پیمانه آب مرغ
- 2 قاشق چای خوری پودر چیلی
- 1 قاشق چای خوری پودر سیر
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک و فلفل
- 1 قاشق چای خوری آویشن خشک شده
رسپی مرغ اسپانیایی
روغن زیتون را در یک ماهی تابه بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. مرغ ها را در آرد بغلتانید سپس آن ها را به مدت 2 دقیقه، تا زمان قهوه ای شدن رویه مرغ در روغن قرار دهید.
مرغ ها را در کناری قرار دهید و روغن باقی مانده در ماهی تابه را داغ کنید. بیکن، پیاز و سیر را به روغن اضافه کنید و اجازه دهید تا زمان نرم شدن پیازها و قهوه ای شدن بیکن ها خوب بپزند. خرماها را با این ترکیب مخلوط کنید. سپس آب مرغ را اضافه کنید و پس از به جوش آمدن آب مرغ، شعله را روی کم قرار دهید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بجوشد.
مرغ ها را به ماهی تابه بازگردانید و پودر چیلی، پودر سیر، نمک، فلفل و آویشن را به آن ها اضافه کنید. پس از جذب شدن آب مرغ شعله را خاموش کنید.
امپاناداس
مواد لازم برای تهیه امپاناداس
- چهار و یک دوم پیمانه آرد چندمنظوره
- یک و یک دوم قاشق چای خوری نمک
- یک دوم پیمانه روغن تردنماینده
- یک و یک چهارم پیمانه آب
- 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 عدد پیاز کوچکِ خردشده
- 800 گرم گوشت چرخ نموده
- نمک به مقدار لازم
- 2 قاشق غذاخوری پاپریکا
- 1 قاشق غذاخوری زیره
- یک دوم قاشق چای خوری فلفل سیاه
- یک دوم پیمانه کشمش
- 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید
- 2 عدد تخم مرغ عظیمِ آب پز و خردشده
- روغن برای سرخ کردن
مواد لازم برای تهیه امپاناداس
در یک کاسه متوسط آرد و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روغن تردنماینده را به یاری مخلوط کنِ قنادی یا دستان تان به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. از یک چنگال بهره ببرید و آب و روغن را کم کم به مخلوط اضافه کنید. این ترکیب را تا زمانی که مخلوط به شکل یک توپ در بیاید ادامه دهید. روی خمیر را بپوشانید و به مدت یک ساعت آن را در یخچال قرار دهید.
روغن سرخ کردنی را در یک ماهی تابه بریزید و شعله را روی درجه ملایم قرار دهید. پیازها را به روغن اضافه کنید تا نرم شوند. گوشت، نمک، پاپریکا، زیره و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. تا زمانی که گوشت ها کاملا قهوه ای شوند تفت دادن را ادامه دهید. روغن اضافی غذا را بگیرید و آن را با کشمش و سرکه تفت دهید. غذا را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد، سپس با تخم مرغ آب پزِ خرد شده مخلوط کنید.
خمیر را به توپ های 5 سانتی متری تقسیم کنید. روی یک سطح صاف آرد بپاشید و هر کدام از خمیرها را به شکل یک دایره صاف کنید. مقداری از مواد را در مرکز خمیر قرار دهید و آن را برگردانید. سپس کناره های خمیر را با فشار دادن انگشت یا چنگال ببندید.
روغن را در یک ماهی تابه داغ بریزید و آن را داغ کنید. خمیرها را در روغن قرار دهید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه تا زمان طلایی شدن دو طرف خمیر در روغن سرخ شوند. سپس آن ها را روی یک دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی جذب دستمال گردد.
خوراک ماهی مرکب
مواد لازم برای تهیه خوراک ماهی مرکب
- 1 قاشق غذاخوری کره
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک چهارم پیمانه پیاز خردشده
- 2 قاشق غذاخوری سیر خردشده
- 1 پیمانه سس گوجه فرنگی
- 15 عدد گوجه گیلاسی (گوجه ها از وسط به دو نیم شوند)
- یک دوم پیمانه زیتون سبزِ خردشده
- یک چهارم پیمانه سالاد سبزیجات ایتالیاییِ مزه دارشده (سبزیجات آب کشی و خرد شوند)
- مقداری فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا
- 6 عدد فیله ماهی مرکب
رسپی خوراک ماهی مرکب
کره و روغن زیتون را در یک ماهی تابه بریزید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. پیاز و سیر را تا زمانی که پیازها نرم شوند تفت دهید. مراقب باشید سیرها را نسوزانید. سس گوجه فرنگی و گوجه های گیلاسی را به سیر و پیاز اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزند. سبزیجات مزه دار شده و زیتون ها را به ترکیب اضافه کنید و با فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا آن را طعم دار کنید. فیله ها را به مدت 5 الی 8 دقیقه، تا زمانی که فیله ها خوب نرم شوند در سس بپزید. این غذا را باید بلافاصله سرو کنید.
گمبس الخییو
مواد لازم برای تهیه گَمبس الخییو
- 4 حبه سیر
- 450 گرم میگوی عظیمِ پوست کنده و خردشده
- نمک کوشر به مقدار لازم
- 1 قاشق چای خوری پاپریکا
- یک چهارم پیمانه روغن زیتون اکسترا ویرجین
- 1 قاشق غذاخوری جعفری خردشده
رسپی گمبس الخییو
میگوها را با نمک کوشر و پاپریکا مزه دار کنید. سیرهای خردشده را در یک ماهی تابه با شعله ملایم تفت دهید تا سیرها طلایی رنگ شوند. سپس میگوها را اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید. میگوها را تفت دهید. پس از آماده شدن میگوها جعفری را اضافه کنید و شعله را خاموش کنید.
منبع: گردشبانbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا