اقدامات پیشگیرانه سازه ای و غیرسازه ای راه کنترل کاهش سیل است

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران/کردستان مدیر امور منابع آب شهرستان سنندج، اقدامات پیشگیرانه سازه ای و غیرسازه ای را از جمله اقدامات جامع مدیریتی و کنترل کاهش سیل برشمرد و گفت: احداث سدها، خاکریز، فاروئینگ و بانکت، کاهش شیب رودخانه، لایروبی و بازگشایی راستا رودخانه به منظور افزایش ظرفیت عبوری جریان، ساماندهی رودخانه های شهری را از جمله اقدامات پیشگیرانه در کنترل و مدیریت سیلاب برشمرد.

اقدامات پیشگیرانه سازه ای و غیرسازه ای راه کنترل کاهش سیل است

عبدالله دولتیاری در کارگاه آموزشی اجرای طرح گسترش سوادآبی که با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه ای در دبیرستان دخترانه فضیلت ناحیه یک برگزار گردید اظهار کرد: وقوع بلایا، اصل غافلگیری و متفاوت بودن شکل گیری، اثرپذیری و مقابله با بلای جوی و اقلیمی و پرهیز و اجتناب از آن را غیرقابل اجتناب دانست.

دولتیاری، با اشاره به اینکه سیل 40 درصد از مخاطرات طبیعی را در جهان به خود اختصاص داده است مطرح کرد: سیلاب یکی از پدیده های طبیعی است که به دلیل بارش باران در مدت زمان کوتاهی به وجود آمده و از تراز یا جریان زیاد آب در سطح زمین، داخل رودخانه، دریاچه یا در منطقه ساحلی که منجر به اثرگذاری قابل توجه می گردد؛ بوجود خواهد آمد.

وی با بیان اینکه بشر از دیرباز با سیلاب آشنا بوده است، اضافه نمود : اثرات مخرب سیلاب در گذشته به مراتب کمتر از حال بوده است و در این باب، کمبود جمعیت و درنتیجه محدود بودن صنایع، زمین های کشاورزی و فعالیت های بشری در منطقه از عوامل اصلی این فرایند بوده است.

دولتیاری ادامه داد: در سال های اخیر رشد شهرهای واقع در حاشیه رودخانه ها که ناشی از افزایش تمرکز جمعیت و سرمایه بوده، موجب شده است تا ساکنین و املاک موجود در منطقه، در معرض سیل قرار گیرند و این واقعه موجب تلفات و خسارات زیان بار و غیرقابل جبرانی برای آنها گردد.

وی سیل ناگهانی، سیل رودخانه ای، سیل دریایی، سیل ناشی از ذوب برف و سیلاب شهری را در زمره طبقه بندی سیل های کشور برشمرد و توضیح داد: دخل و تصرف غیر مجاز در بستر و حریم رودخانه مسیل ها موجب پر شدن مجرا و جاری شدن آب در منطقه سیلابدشت شده که منجر به زیرآب رفتن مناطق دیگر نیز می گردد و همچنین این امر، فرسایش کرانه های رودخانه و تغییر جهت رودخانه ها با گذشت زمان و درنتیجه وقوع سیلاب های مخرب را به همراه دارد.

دولتیاری تخریب منابع طبیعی و پوشش گیاهی منطقه، ساخت سازه تقاطعی با رودخانه مانند پل و جاده بدون در نظر دریافت هیدرولیک رودخانه را از عوامل موثر در ایجاد سیلاب دانست و اعلام نمود: تجمع شاخ و برگ و تنه درختان در پشت پل و تخریب پل بر اثر سیلاب و برداشت بی رویه مصالح از رودخانه نیز از دیگر عوامل ایجاد خسارت در اثر سیلاب است .

وی اقدامات پیشگیرانه سازه ای و غیرسازه ای را از جمله اقدامات جامع مدیریتی و کنترل کاهش سیل برشمرد و تاکید نمود: احداث سدها، احداث خاکریز ، فاروئینگ و بانکت، کاهش شیب رودخانه ، لایروبی و بازگشایی جهت رودخانه به منظور افزایش ظرفیت عبوری جریان، ساماندهی رودخانه های شهری را از جمله اقدامات پیشگیرانه در کنترل و مدیریت سیلاب برشمرد.

مدیر امور منابع آب شهرستان سنندج در سرانجام راهکارهای مقابله با سیلاب های احتمالی و اقدامات ایمنی که می بایست قبل، حین و پس از وقوع سیل رعایت گردد را برای دانش آموزان بصورت تصویری و مبسوط شرح داد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 شهریور 1400 بروزرسانی: 20 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 34397

به "اقدامات پیشگیرانه سازه ای و غیرسازه ای راه کنترل کاهش سیل است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اقدامات پیشگیرانه سازه ای و غیرسازه ای راه کنترل کاهش سیل است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید