بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟

به گزارش مهسان بلاگ، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماری ها مانند کرونا مقاومت کند، به تغذیه مناسب احتیاج دارد.

بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مورد تغذیه مناسب برای تقویت دستگاه ایمنی بدن اظهار کرد: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماری ها به خصوص بیماری های تنفسی از جمله بیماری کرونا مقاومت کند، به یک تغذیه مناسب، متعادل و متنوع احتیاج دارد تا بتواند انواع ویتامین ها، املاح معدنی و پروتئین ها را که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند را دریافت کند.

او اضافه نمود: هر چقدر تغذیه مناسب تر باشد؛ مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا بالا می رود و عملکرد سیستم ایمنی بدن بهتر خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مورد مصرف سبزیجات و میوه جات گفت: ویتامین هایی مانند A و C به طور طبیعی در منابع غذایی از جمله سبزی ها و میو ها وجود دارند و نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا می نمایند، بنابراین توصیه می گردد از سبزی ها و میوه های تازه استفاده گردد و به دقت ضدعفونی شوند.

او ادامه داد: منبع ویتامین C در سبزی هایی مانند کلم، گل کلم، فلفل ها و انواع میوه ها به خصوص مرکبات وجود دارد همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A هستند شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ می شوند و مصرف روزانه آن ها به صورت تازه و خام ویتامین های مورد احتیاج بدن را تأمین می نمایند.

عبدالهی اضافه نمود: املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی از جمله حبوبات، تخم مرغ و انواع گوشت ها می تواند جایگزین دیگر این منابع شوند. همچنین می توان از نان و غلات سبوس دار که حاوی سلنیوم که از گروه ویتامین های B است استفاده کرد که تمامی این منابع به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ایفا می نمایند.

اهمیت مصرف مکمل ها و ویتامین ها

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره اهمیت مصرف مکمل ها و ویتامین ها گفت: هیچ توصیه ای برای مصرف خودسرانه مکمل ها مانند انواع قرص های ویتامین C، A و E و انواع مکمل هایی که به صورت سنتتیک و شیمیایی هستند، نداریم و بهترین توصیه این است که این ویتامین ها را به وسیله منابع غذایی مانند سبزی، میوه، املاح معدنی و منابع پروتئینی مانند شیر و لبنیات دریافت گردد.

او در رابطه با مصرف خودسرانه مکمل ها گفت: مصرف خودسرانه مکمل ها می تواند موجب دریافت اضافی این ویتامین گردد و علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد را می تواند بروز دهد.

عبدالهی در رابطه با مصرف ویتامین D در گروه سنی های مختلف شرح داد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D است و این ویتامین نقش مهمی در ایمنی سیستم بدن دارد، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامه ها و پروتکل هایی برای تأمین کمبود این ویتامین توصیه می نماید.

به گفته او گروه های سنی 12 سال به بالا باید ماهانه یک عدد قرص یا پرل 50 هزار واحدی، گروه سنی 2 تا 12 سال مصرف هر دو ماه یک عدد پرل 50 هزار واحدی و برای بچه ها زیر دو سال طبق بخشنامه های موجود قطره AD روزانه 25 قطره مصرف نمایند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به بیماران خاص هم اشاره نمود و گفت: بیماران خاص به جهت حساس بودن و آسیب پذیری که دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا ویروس هستند بنابراین این افراد اصول بهداشت فردی را با جدیت باید دنبال نمایند.

سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند

او ادامه داد: سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند و بسیار مهم است که در برنامه غذایی روزانه شان تنوع و تعادل رعایت گردد و از همه گروه های غذایی اصلی در برنامه غذایی روزانه آن ها مانند سبزی ها، میوه ها، منابع پروتئینی، حبوبات، تخم مرغ، شیر، لبنیات و نان و غلات سبوس دار استفاده گردد.

عبدالهی افزود: افراد سالمند باید همان مکمل های ماهانه ویتامین D و مادران باردار هم مکمل هایی که به صورت روتین برای آن ها تجویز و توصیه شده از جمله آهن، اسید فولیک، مولتی ویتامین که حاوی ید است و مصرف روزانه ویتامین دی تا انتهای بارداری توصیه می گردد که حتما مصرف نمایند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مورد تمهیدات خاصی که وزارت بهداشت در نظر گرفته است، گفت: وزارت بهداشت سامانه 4030 را راه اندازی نموده که با دریافت این شماره تلفن در قسمت پیشگیری از بیماری توصیه های تغذیه ای در آنجا وجود دارد و افراد می توانند پاسخ سوالات خودشان در مورد بهداشت مواد غذایی و نحوه تغذیه به وسیله این سامانه دریافت نمایند.

او اضافه نمود: وزارت بهداشت سامانه اینترنتی salamat.gov.ir را برای پیشگیری از بیماری کرونا راه اندازی نموده است که با وارد شدن به این سایت و پاسخ دادن به چند سوال کوتاه در مورد بیماری کرونا موارد مشکوک شناسایی می شوند و به وسیله نزدیک ترین مرکز جامع خدمات سلامت و توسط کارکنان بهداشتی که در این مراکز هستند مورد پیگیری قرار می گیرند و همه توصیه ها و هدایت های لازم به این افراد انجام می گردد.

عبدالهی درباره اضافه وزن افراد در این روز هایی که باید مردم در خانه بمانند گفت: در این شرایط بحرانی و حساس بسیار مهم است مردم در خانه بمانند، طبعا برای اینکه دچار اضافه وزن و چاقی هم نشوند ضمن رعایت تعادل و تنوعی که در برنامه غذایی روزانه باید داشته باشند بهتر است در خانه تحرک و فعالیت بدنی خو را بیشتر نمایند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذی وزارت بهداشت درباره مصرف فست فود ها گفت: افراد باید مصرف فست فود ها را محدود نمایند، زیرا فست بود به دلیل داشتن کالری، چربی و نمک زیادی که دارند هضم غذا را دچار مشکل مینمایند و این قضیه خودش باعث میگردد ایمنی سیستم بدن کاهش یابد همچنین افراد باید از مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین، غذا های چرب و سرخ شده و پر روغن خودداری نمایند.

منبع : باشگاه خبرنگاران

بازگشت به صفحه رسانه ها

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 40235

به "بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید