تلفیق طب شرقی و طب مدرن می تواند برای تغییر سبک زندگی مفید باشد
به گزارش مهسان بلاگ، عضو فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: در جایی که چاره ای جز تغییر سبک زندگی وجود دارد مشارکت انسان ها یاری می نماید با تلفیق طب سنتی و مدرن راه بهتری ایجاد گردد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، مصطفی قانعی امروز در همایش ملی آموزش پزشکی در افق 1444 در محل فرهنگستان علوم پزشکی کشور با ارائه موضوع آینده نگاری در آموزش پزشکی گفت: ما در آموزش پزشکی به انقلاب احتیاج داریم چرا که در احتیاج های آموزشی، توسعه دانشکده ها و روابط دانشگاه با سایر نهاد ها تغییرات عمده ای اتفاق افتاده است.
وی تاکید نمود: طب آینده با چهار پارادایم متحول نماینده روبرو است. ورود مهندسی به پزشکی، پروژه ژنوم انسان، زیست شناسی بین رشته ای و زیست شناسی سیستمی از جمله این پارادایم ها هستند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله افزود: اکنون طب به سمت پیش بینی، پیشگیری فردی و مشارکتی پیش رفته است. با پیش بینی می گوید انسان در آینده با چه بیماری هایی روبرو است و باید چه کار کرد. با پیشگیری می تواند درمان مناسب و راه های پیشگیری از ابتلا را ارائه دهد. با فردی شدن طب درمان های اختصاصی برای افراد ارائه می گردد و با مشارکتی شدن نیز امکان تغییر سبک زندگی در یک جامعه فراهم می گردد.
وی گفت: پزشکانی که ما در حال تربیت آن ها هستیم این موارد را در دروس خود نمی خوانند و از طرفی در گذشته یکسری از رشته ها وجود نداشته، اما دیجیتال سازی زیست شناسی، پزشکی را تغییر می دهد. اکنون با توالی دی ان ای و تصویربرداری مولکولی قدرت پیش بینی در طب بسیار بالا رفته است.
قانعی گفت: تلفیق طب شرقی و طب مدرن می تواند برای تغییر سبک زندگی مفید باشد. در جایی که چاره ای جز تغییر سبک زندگی وجود دارد مشارکت انسان ها یاری می نماید با تلفیق طب سنتی و مدرن راه بهتری ایجاد گردد.
وی با اشاره به دوران ورود واکسن های غیر عفونی گفت: پیش از این واکسن ها فقط مربوط به بیماری های عفونی بود، اما اکنون سه واکسن سرطان دهانه رحم، پروستات و سرطان ریه نشان می دهد که پیشگیری از بیماری های غیر عفونی نیز امکان پذیر است.
مدیر گروه آینده نگاری و نظریه پردازی فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: اکنون طب شخصی سازی به شدت در حال رشد است. دیگر یک نوع سرطان یک نوع درمان معین ندارد و باید بر اساس ویژگی های بیمار به وی درمان ارائه کرد.
وی درباره مشارکت انسان ها در کاهش فرایند بیماری ها به بروز تکنولوژی در این راستا اشاره نمود و گفت: اکنون در جهان فردی در خانه قند خون خود را کنترل می نماید و آن را به یاری ابزار های دیجیتال برای پزشک ارسال می نماید و پس از جمع آوری داده ها، پزشک با آنالیز آن به مشاوره می پردازد. در جهان مراقبت از بیمارستان به خانه در حال انتقال است.
قانعی با اشاره به رشد سالمندی در کشور و افزایش های هزینه های سلامت در کشور گفت: این تصور که هر آدم پیری، مریض است گذشته است بلکه اکنون باید به آموزش پزشکی نحوه برخورد با جمعیت سالمند آموزش داده گردد.
وی گفت: تاکنون برنامه درسی نوشته می شد و بعد بر اساس آن دانشجو تربیت می شد، اما از سال 2010 می گوید این روش منسوخ است و اول باید احتیاج های سلامت کشور را ببینید و بعد برای آن برنامه درسی تعریف کنید. دانشگاه ها به سمت ساختاری آنلاین و دروس مبتنی بر وب حرکت می نمایند و رهبر علمی نباید تنها به محتوای آموزشی صرف تکیه کند.
مدیر گروه آینده نگاری و نظریه پردازی فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: ما در کشور احتیاج به زیرساخت های آینده پژوهی جدی در این زمینه داریم و باید بتوانیم نظام آموزش پزشکی را متناسب با آن فرایند ها پیش ببریم.
منبع: خبرگزاری دانشجوbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا
مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و گردشگری