خبرنگاران مونسان: باید بر طرح های مبتنی بر طبیعت گردی تمرکز جدی گردد
به گزارش مهسان بلاگ، تهران - خبرنگاران- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبیعت گردی را جزو ظرفیت های ایران عنوان نمود و گفت: این موضوع به اندازه میراث فرهنگی ظرفیت دارد، در طبیعت گردی محور روی ایجاد کمپ ها و مجتمع های گردشگری است و باید بر طرح های مبتنی بر طبیعت گردی تمرکز جدی گردد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرنگاران از میراث آریا، جلسه روستاهای هدف گردشگری کشور با حضور علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ولی تیموری معاون گردشگری کشور، زاهد شفیعی مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری، لیلا اژدری مدیرکل دفتر همکاری و توافق های معاونت گردشگری بعدازظهر سه شنبه سی ام دی ماه 99 در سالن فجر وزارتخانه برگزار گردید.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تشکر از اقدامات اجرا شده در مورد گردشگری روستایی به تقویت اجرایی معاونت گردشگری اشاره نمود و اضافه نمود: در تغییر ساختار سازمانی اقدامات خوبی اجرا شده که در آن هم تفکیک وظایف به درستی اجرا شده و هم ادارات کل با همگرایی و در اختیار داشتن ابزارهای اقتصادی و اجرایی در راستای یک هدف تعیین گام برخواهند داشت.
مونسان به اهمیت موضوع طبیعت گردی اشاره نمود و گفت: طبیعت گردی موضوعی است که از اولین روز روی آن تأکید داشتم و به همین دلیل بر موضوع اقامتگاه های بوم گردی تمرکز کردیم و خرسندیم که بعد از سه سال این موضوع توسط سازمان جهانی گردشگری به عنوان شعار سال اعلام شد. این اقدام نشانگر این است که ما احتیاج را درست تشخیص دادیم و زودتر به آن ورود کردیم.
او طبیعت گردی را جزو ظرفیت های ایران مطرح نمود و گفت: این موضوع به اندازه میراث فرهنگی ظرفیت دارد. در طبیعت گردی محور روی ایجاد کمپ ها و مجتمع های گردشگری است و باید بر طرح های مبتنی بر طبیعت گردی تمرکز جدی گردد.
توجه به آسیب های طبیعت گردی، اجرای طرح ویژه نظارت و پایش اقامتگاه های بوم گردی و ارتقای کیفیت، اجرای رتبه بندی بوم گردی ها، ارتقای مشارکت محلی، فروش محصولات استاندارد و باکیفیت در اقامتگاه های روستایی و ارتباط دوسویه بین گردشگری و صنایع دستی ازجمله موارد مورد تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این جلسه بود.
مدل یکپارچه و همگن در ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه بندی روستاهای هدف، ایجاد پلتفرم مشترک بین دستگاهی برای هزینه کرد هدفمند اعتبارات دولتی، بانک اطلاعاتی جامع، انعطاف پذیر و پویا، تأمین فضای اطلاعات لازم برای تهیه فرصت های سرمایه گذاری گردشگری، تقویت گردشگری روستایی در راستای برند ملی گردشگری، توزیع متعادل سفر در مقاصد گردشگری روستایی ازجمله دستاوردهای طرح ارزیابی، اعتبارسنجی و رتبه بندی روستاهای هدف گردشگری خواهد بود که در هشت گام کل فرایند انجام خواهد شد.
هر روستا دارای هویت و اصالت است
در ابتدای این جلسه ولی تیموری معاون گردشگری کشور با اشاره به اهمیت گردشگری روستایی و شعار انتخابی سازمان جهانی گردشگری با این عنوان برای سال 2021 اظهار کرد: خوشبختانه برحسب تأکیدات وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی از سه سال قبل روی گردشگری روستایی تمرکز کردیم و ایجاد اقامتگاه های بوم گردی و تجهیز زیرساخت های گردشگری را جزو اولویت های وزارتخانه قرار دادیم. اقدامات اجرا شده در این مدت فرصت مناسبی را برای معرفی پتانسیل روستاها ایجاد کرد.
تیموری با اشاره به مورد توجه بودن گردشگری روستایی بین گردشگران داخلی و خارجی، توضیح داد: از آنجاکه هر روستا دارای اصالت و هویت مخصوص به خود است در سند توسعه گردشگری روستایی نقشه علمی و اجرایی برای تمامی روستاهای کشور آماده می گردد.
معاون گردشگری در ادامه به تشریح طرح شناسایی، ارزیابی و رتبه بندی مقاصد گردشگری پرداخت و گفت: بر اساس آنالیز های اجرا شده برای رتبه بندی روستاها، تمامی شاخص ها بر مبنای علمی بروزرسانی و نهایتا 293 شاخص برای روستاها تعیین شد.
منبع: ایرناgeorgiaro.ir: تور گرجستان ارزان قیمت | تور تفلیس، باتومی، تور لحظه آخری گرجستان
dorezamin.com: دور زمین: سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده!