خواص خرما و چند توصیه درباره مصرف آن
به گزارش مهسان بلاگ، خرما دارای میزان زیادی فیبر و قند است که همین امر باعث می گردد افراد در خصوص چگونگی و زمان مصرف آن بیشتر کنجکاو باشند.

خرما از جمله خوراکی های سرشار از مواد مغذی است و آگاهی از روش مناسب مصرف آن می تواند در بهره مندی بیشتر از خواص این خوردنی مفید تاثیر داشته باشد.
خرما به عنوان یک میان وعده، سرشار از انرژی است که می توان به صورت روزانه مصرف کرد و دارای اندازه بالایی کالری است.
بعلاوه وجود اندازه قابل توجهی از فیبر، این خوراکی را به گزینه مناسبی برای بهبود سلامت دستگاه گوارش تبدیل نموده است. بعلاوه وجود آنتی اکسیدان های متعدد در آن به کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری ها یاری می نماید و در بهبود عملکرد مغز موثر است.
خرما دارای اندازه زیادی فیبر و قند است که همین امر باعث می گردد افراد در خصوص چگونگی و زمان مصرف آن بیشتر کنجکاو باشند.
در ادامه به توصیه هایی در خصوص برترین و بدترین زمان مصرف خرما اشاره شده است.
خرما اگرچه به طور طبیعی سرشار از قند است، اما به سرعت قند خون را افزایش نمی دهد؛ بنابراین می توان 2-4 خرما را 60-30 دقیقه قبل از تمرین و فعالیت بدنی مصرف کرد، زیرا برای مدت زمان بیشتری انرژی تامین نموده و آن را به تدریج در اختیار بدن قرار می دهد.
وجود فیبر خوراکی در خرما باعث می گردد فرد برای مدت طولانی احساس گرسنگی نداشته باشد؛ بنابراین خرما به عنوان برترین میان وعده سالم عمل می نماید و حتی می توان آن را قبل از خواب مصرف کرد.
از تاثیر خرما در یاری به از بین بردن کرم های روده ای گرفته تا پاکسازی اندام های حیاتی و بهبود سلامت قلب و کبد می توان بهره برد و بهتر است صبح زود مصرف گردد تا انرژی مورد احتیاج تامین گردد.
بعلاوه از آنجا که مصرف خرما در کاهش وزن، درمان یبوست، یاری به سلامت استخوان ها، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت مغز و قلب و حتی جلوگیری از ابتلا به بیماری هایی مانند آلزایمر یا انواع مختلف سرطان یا سایر بیماری های مزمن موثر است کارشناسان توصیه می نمایند مصرف روزانه خرما به عنوان میان وعده در نظر گرفته گردد تا فرد احساس پر انرژی بودن داشته باشد.
علاوه بر این خرما برای افراد مبتلا به دیابت و پیش دیابت نیز موثر است، زیرا حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که می تواند التهاب را در بدن کاهش دهد و دارای پلی فنول زیادی همراه با چندین ماده مغذی و ترکیبات دیگر است که به کاهش مقاومت به انسولین یاری می نماید. با این حال توصیه می گردد در صورت ابتلا به دیابت قبل از مصرف خرما با پزشک خود در این مورد و اندازه مجاز مصرف مشورت کنید.
هرچند متخصصان توصیه می نمایند در صورتیکه فرد در هضم غذا مشکل دارد از خوردن خرما بلافاصله بعد از غذا خودداری کند، زیرا اندازه فیبر بالای آن، هضم کربوهیدرات های زنجیره ای کوچک را سخت می نماید و در نهایت منجر به نفخ می گردد.
بعلاوه افرادی که به خرما آلرژی غذایی دارند یا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مبتلا هستند به علت وجود اندازه بالای فروکتوز باید از خوردن خرما صرف نظر نمایند.
منبع: فرادید