چرا باید فیبر بخوریم؟
به گزارش مهسان بلاگ، فیبر نقش مهمی در یاری به حفظ سطح قند خون دارد و شما هنگامی که غذا را کم می خورید و یا فیبر کافی وارد بدن نمی کنید، این فرایند باعث نوسانات سطح قند خون شده و منجر به احساس خستگی بعد از صرف غذا خواهد شد.

به طور متوسط، بزرگسالان آمریکایی روزانه 10 تا 15 گرم فیبر مصرف می نمایند در حالی که میزان احتیاج روزانه بدن به این ماده مغذی، خیلی بیشتر از اینهاست. این نکته ثابت شده که زنان بزرگسال زیر سن 50 سال باید روزانه 38 گرم و مردان در همین سنین 25 گرم فیبر مصرف نمایند. این میزان در زنان و مردان بالای 50 سال، به ترتیب 30 و 21 گرم است.
نشانه های جسمی کمبود فیبر در بدن نیز از این قرارند:
احساس گرسنگی بعد از خوردن غذا: جذب فیبر در دستگاه گوارش یاری می نماید تا شما زمان طولانی تری را با احساس سیری تجربه کنید. کسانی که یک یا دو ساعت بعد از خوردن غذا باز هم احساس گرسنگی می نمایند، احتمالا فیبر کمتری را از رژیم غذایی شان دریافت نموده اند.
متخصصان تغذیه توصیه می نمایند که آغاز وعده غذایی با منابع حاوی فیبر مانند یک بشقاب سالاد یا سوپ حاوی سبزیجات باشد تا هم مانع پرخوری گردد و هم احساس سیری طولانی مدت را به وجود بیاورد.
احتیاج به خواب بعد از صرف غذا: فیبر نقش مهمی در یاری به حفظ سطح قند خون دارد و شما هنگامی که غذا را کم می خورید و یا فیبر کافی وارد بدن نمی کنید، این فرایند باعث نوسانات سطح قند خون شده و منجر به احساس خستگی بعد از صرف غذا خواهد شد.
تحمل یبوست: فیبر های غیرمحلول در آب باعث راحتی دفع می گردد. یکی از علائم آشکار کمبود فیبر یبوست است. اگر به دلیل نفخ یا عدم تحمل فیبر از مصرف آن ها پرهیز می کنید بهتر است بدانید که با افزودن تدریجی فیبر ها به برنامه غذایی و کار های دیگری مانند افزودن زیره به حبوبات تا حد زیادی می گردد از این مسائل پیشگیری کرد.
اضافه وزن: فیبر ها به لاغری یاری می نمایند. فیبر های محلول در آب در لوله گوارشی ژلی درست نموده و به چربی ها می چسبند و هضم کربوهیدرات ها را کندتر می نمایند. به همین دلیل جذب کالری محدودتر می گردد. علاوه بر این فیبر ها جلوی ترشح زیاد انسولین را می گیرد.
ترشح انسولین زیاد باعث ذخیره سازی بیشتر چربی ها و چاقی می گردد. توجه داشته باشید که عدم مصرف فیبر کافی باعث بروز مسائل قلبی عروقی، چاقی، دیابت نوع 2 و سرطان کولورکتال خواهد شد.
افزایش کلسترول: فیبر های محلول در آب باعث کاهش کلسترول بد خون می شوند. این فیبر ها مانند تله ای عمل می نمایند که به کلسترول موجود در سیستم گوارشی چسبیده و آن ها را به طور طبیعی از بدن دفع می نمایند.
تا حد امکان از میوه های ارگانیک بهره ببرید که سرشار از مواد مغذی هستند.
سبزیجات تازه و خشک را نباید فراموش کنید.
غلات کامل را جایگزین غلات تصفیه شده کنید.
میوه های خشکی مانند خرما، زردآلوی خشک، انجیر، پسته، گردو و بادام و ... را به برنامه غذایی تان اضافه کنید.
حبوباتی مانند نخود، عدس، لپه، انواع لوبیا ها و ... فوق العاده هستند. توجه داشته باشید که عدم مصرف فیبر کافی باعث بروز مسائل قلبی عروقی، چاقی، دیابت نوع 2 و سرطان کولورکتال خواهد شد.
نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می دهد که مصرف منظم فیبر های غذایی خطر مرگ و میر زودهنگام و ناشی از بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی و بیماری های عفونی را به ترتیب به میزان 22، 34، 46 و 50 درصد کاهش می دهد.
منبع: فرادیدtani-buy.ir: مجله تانی بای، مقالات اقتصادی و کسب و کار
bigkurosh.ir: مجله کوروش بزرگ، وبلاگ خبری، تاریخی و تحلیلی