سهمیه آرد یک چهارم نانوایی ها کاهش یافت، فعالیت 100 هزار کارتخوان هوشمند عرضه نان
به گزارش مهسان بلاگ، محمد جلال مشاور وزیر امور مالی و دارایی گفت: با توجه به سهمیه شناور نانوایی ها به طور میانه یک چهارم نانوایی ها سهمیه آردشان کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم؛ جلال اضافه نمود: در مرحله شناورسازی کاهش و افزایش سهمیه آرد نانوایی ها دائمی نیست. منطق طرح بر این پایه است که وقتی عملیات فروش نان به صورت طبیعی انجام میگردد با عدم تغییر یا افزایش سهیمه روبرو خواهند شد. اما اگر تراکنش غیر واقعی ثبت گردد یا فروش نان انجام نگردد سهیمه آرد نانوایان کم خواهد شد. البته برای آن دسته از نانوایان که با کاهش سهمیه روبرو شده اند جای نگرانی وجود ندارد و در صورت برگشت به روال عادی عرضه نان سهیمه آن ها اصلاح خواهد شد.
وی گفت: در مورد نانوایانی هم که سهمیه آن ها افزایش یافته و یا تغییری نکرده است باید به این نکته توجه کرد که این روند مشروط به تدام رفتار متعهدانه آنهاست.
لازم به ذکر است، تعداد کارتخوان های هوشمند عرضه نان نصب شده در نانوایی ها به عدد صد هزار رسیده است، کارتخوان هایی که علاوه بر عرضه نان در معین سهمیه آرد نانوایی ها هم نقش اساسی دارند. سهمیه ها در ماه های اخیر در بعضی نانوایی ها افزایش و در بعضی دیگر کاهش داشته است.
مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه، موضوع طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از اسفندماه سال 1401 وارد مرحله جدیدی شد گفت: در فروردین 1402 در سراسر کشور این مرحله به اجرا عایدی تحت عنوان شناورسازی سهمیه آرد نانوایان که با رویکرد عادلانه سازی ساختار توزیع آرد یارانه ای در کشور شکل گرفت، منطق عملکرد به این صورت است که نانوایان محترم وقتی عملیات فروش نان را بر پایه کارتخوان های هوشمند انجام می دهند سامانه مرکزی طرح هوشمندسازی، پردازش های لازم را بر روی تراکنش ها انجام می دهد و بر پایه آن نظام تخصیص آرد یارانه ای به نانوایان اتفاق می افتد.
وی اضافه نمود، اصولا در این طرح منطقی که حاکم بر طرح است این است که تا زمانی که نان در اختیار مردم قرار می گیرد تخصیص آرد یارانه ای هیچگونه محدودیتی ندارد، نانوایان مبتنی بر داده هایی که در سامانه وجود دارد و یکپارچگی که بین سامانه خرید آرد و سامانه فروش نان یعنی کارتخوان های هوشمند در کشور شکل گرفته، وظیفه ای دارند مبنی بر این که یک عرضه عمومی نان را به مردم انجام بدهند.
در خرید های خاص و پرحجم هم تحت عنوان فروش کسب و کار ها خرید های با حجم بالا را ثبت بنمایند که فرآیندش شرح داده شده برای نانوایان و ما در حال تکمیل فرآیند اطلاع رسانی هم همچنان هستیم. بعد از این که این تکلیف برای نانوایان روشن شد تراکنش هایی که به وسیله نانوایان در هر روز ثبت می گردد در یک بازه زمانی یک ماهه در دوره گذشته آن ها، مورد آنالیز قرار می گیرد، ضریب تبدیلی تعریف شده که نان های فروخته شده به مردم بعد از پردازش سامانه و تشخیص تراکنش های واقعی تبدیل به آرد معادلش می گردد و در هر دوره زمانی که نانوایان خرید را انجام می دهند که در استان های مختلف دوره های ده روزه پانزده روزه و یک ماهه هست، متناسب با عملکرد گذشته خودشان، آرد را دریافت می نمایند. پس اگر فروش به صورت کامل انجام نشده باشد، ساعت های کاری رعایت نشده باشد، تنوع مشتریان ثبت شده در سامانه به قدر کافی نباشد، خود به خود نانوا تجربه کاهش را خواهد داشت. در واقع تراکنش های غیرواقعی و عدم تراکنش علت اصلی کاهش هست، اصولا هر گونه عرضه نان به مردم وقتی به صورت صحیح انجام می گردد بدون هیچ نگرانی برای نانوا آرد معادلش تخصیص داده خواهد شد.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: برای این که فرآیند آموزش و اطلاع نانوا از شرایط این که چه تراکنشی احیانا منجر به کاهش می گردد یک مسیر پویا تعریف کردیم یعنی این که نانوا همین الان هم گزارش را اخیرا من دریافت کردم روزانه ما به طور میانه هزار تماس با مرکز تماسی که پیش بینی شده داریم که سوالات نانوایان در مورد دلایل کاهش سهمیه ها پاسخ داده گردد.
نکته بعدی این که نانوایان ممکن است دچار بی اطلاعی باشند یا اطلاع پایین داشته باشند در این دو ماهی که ما از مرحله شناورسازی عبور کردیم با ارفاقات بسیار بالا نظام اختصاص سهمیه آردشان رقم خورده تا آسیبی به منافع نانوایان وارد نگردد.
وی اضافه نمود، نکته سوم این که اصولا رفتار متعارف یک عدد ثابتی ندارد که ما بتوانیم در قالب یک بخشنامه آن را اعلام بکنیم. ما فرهنگ مصرف نان به وسیله مردم در استان های مختلف را وقتی در سامانه تحلیل می کنیم کاملا متمایز است. عرضی که ما داریم این است که زمانی که شما به وسیله کارتخوان هوشمند به مردم عرضه نان می کنید باید مطمئن باشید که فروش نان به مردم انجام می گردد و در حد متعارف خودش یعنی میانگین رفتاری که خرید مردم در آن منطقه نشان می دهد، شما وقتی نان را می فروشید هیچ مسئله ای پیش نمی آید. در فصول مختلف مصارف تغییر می نماید. در فصل سرد و در فصل گرم و اصولا عدد ثابت معین کردن هم می تواند ضرر برای نانوا داشته باشد و هم غیرواقعی باشد.
منبع: فرارو