طرز تهیه آش شلغم، یک بمب مقوی برای سرماخوردگی
به گزارش مهسان بلاگ، طبع شلغم از نظر طب سنتی گرم و مرطوب است که با آن می توان آش و سوپ های بسیاری را تهیه کرد. برای مثال آش شلغم یکی از آش های محلی جنوب خراسان و البته یکی از آش های پرخاصیت در ایران است که استفاده درمانی و دارویی بسیاری دارد. آش شلغم به دلیل وجود شلغم و پیاز دارای انواع ویتامین های B و C و A است که در پیشگیری و درمان بیماری های مختلفی از جمله سرماخوردگی، درد مفاصل، تسکین خارش و … بسیار مفید است. در این مطلب طرز تهیه آش شلغم خوشمزه را برای شما آماده نموده ایم. پیشنهاد می کنیم تهیه این آش را در فصل زمستان از دست ندهید.

طرز تهیه آش شلغم بدون گوشت با ماش
مواد لازم | |
شلغم نگینی خرد شده | 500 گرم |
ماش | نصف پیمانه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
برنج نیم دانه | نصف پیمانه |
پیاز عظیم | 2 عدد |
اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) | 350 گرم پاک شده |
آب یا عصاره گوشت | 8 تا 10 لیوان |
طرز تهیه آش شلغم مرحله به مرحله
- ابتدا پیازها را رنده کنید و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، سپس به آن عدس یا ماش را اضافه کنید و بگذارید بجوشد زمانی که ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را اضافه کنید اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنید.
- در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را اضافه کنید. سپس نمک آن را بچشید و مقداری نمک و فلفل و اگر لازم بود زردچوبه به آن اضافه کنید و اجازه بدهید آش شلغم جا بیفتد.
- سپس داخل ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین کنید.
طرز تهیه آش شلغم برای سرماخوردگی
- گوشت چرخ نموده: 400 گرم (می توانید این آش را بدون گوشت درست کنید)
- برنج نیم دانه: 1 پیمانه
- عدس: ½ پیمانه
- ماش: ½ پیمانه
- پیاز متوسط: 2 عدد
- شلغم: 5-6 عدد
- سبزی آش(جعفری، گشنیز، اسفناج، تره وشوید): 250 گرم
- آب: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- آبغوره یا آبلیمو برای چاشنی: به مقدار لازم
روش تهیه آش شلغم خوشمزه
- یک عدد پیاز را رنده کنید. گوشت چرخنموده، نمک فلفل و زردچوبه را به پیاز رنده شده اضافه کنید. مواد را باهم مخلوط نموده و با دست ورز دهید. پس از اینکه مخلوط گوشت و پیاز به چسبندگی لازم رسید، از مواد گلوله های کوچک به اندازه گردو درست کنید. کوفته ریزه های آش شلغم شما آماده می باشند.
- یک عدد پیاز باقی مانده را نگینی خرد کنید. در قابلمه ای که می خواهید آش را درون آن تهیه کنید روی حرارت قرار داده و کمی تفت دهید تا سبک گردد. سپس کوفته ریزه های آماده شده از مرحله قبل را درون پیاز داغ اضافه کنید. کوفته ریزه ها را تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر نموده و طلایی گردد.
- برای تهیه آش شلغم، از قبل عدس و ماش را جداگانه با مقداری آب قرار داده تا پخته شوند. آش ترخینه و ماش یکی دیگر از آش هایی ست که با ماش تهیه می گردد. برنج نیم دانه را نیز از حدود 3 ساعت قبل بخیسانید. در این مرحله باید برنج را به درون قابلمه بیافزایید و به مقدار لازم آب اضافه کنید. ادویه های لازم را نیز اضافه کنید. حالا مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.
- شلغم ها را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کنید. وقتی آب درون قابلمه به جوش آمد، شلغم های خام را به مواد اضافه کنید. نیم ساعت آخر پخت، عدس و ماش پخته شده و سبزی را نیز به مواد آش شلغم اضافه کنید. در آخر برای چاشنی آش شلغم، کمی آبغوره یا آبلیمو بریزید و اجازه دهید همراه آش چند قل ریز بزند تا طعم آن به خورد آش برود. آش شلغم خوشمزه شما آماده می باشد. آش را در ظرف مناسب سرو نموده، روی آن را با پیاز داغ فراوان،نعنا داغ و برش هایی از شلغم تزئین کنید. همچنین می توانید چند عدد از کوفته ریزه ها نیز برای تزئین روی آش قرار دهید. نوش جان!
سخن آخر
وقتی که سرما در همه مناطق حسابی جا خوش نموده و بازار شلغم حسابی داغ است، می توانیم از آن استفاده و فوایدش را به خودمان تزریق کنیم. ساده ترین آن پختن شلغم است که معمولا وقتی سرماخورده هستیم آن را می خوریم. اما وقتی که تب آنفولانزا و کرونا هم از راه رسیده و این همه قربانی داده، باید از هرچیزی که سیستم ایمنی بدنمان را تقویت می نماید استقبال کنیم. آش شلغم هم یکی از این فرآورده هاست که هم به راحتی درست می گردد هم لذیذ است و تنوعی به برنامه غذایی مان می دهد. پس این آش را در خانه تهیه نموده و برای درمان سرماخوردگی و یا تقویت سیستم ایمنی آن را میل کنید.
شما به چه روشی آش شلغم را تهیه می کنید؟ اهل کدام شهر هستید؟ نظرات و تجربیات خود را در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید. همچنین در انتها پیشنهاد می کنیم در صورت تمایل، با طرز تهیه شلغم پلو نیز در انگیزه آشنا شوید.
سبزوار: سبزوار: با مجله خبری تحلیلی سبزوار بروز باشید