طرز تهیه آش شلغم

به گزارش مهسان بلاگ، آش شلغم یکی از انواع آش های پرخاصیت در ایران است، این آش به دلیل وجود شلغم و پیاز فراوان دارای ویتامین هایی نظیر ویتامین B و C و A است.

طرز تهیه آش شلغم

به گزارش، این روز ها به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و اپیدمی شدن این بیماری خطرناک باید سعی کنید از موادغذایی مناسبی که شما را در برابر این ویروس مصون می کند، تغذیه نمایید.

آش شلغم یکی از انواع آش های پرخاصیت در ایران است، این آش به دلیل وجود شلغم و پیاز فراوان دارای ویتامین هایی نظیر ویتامین B و C و A است. این ویتامین ها برای جلوگیری و درمان بیماری هایی مانند آنفلوانزا، سرماخوردگی و درد مفاصل بسیار مفید بوده و استفاده درمانی و دارویی دارد.

برای تهیه آش شلغم با گوشت می توانید حدود 300 گرم گوشت چرخ نموده را با 1 عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدهید و به صورت قلقلی های کوچک در آورده و قلقلی ها را داخل روغن با پیاز ها کمی تفت دهید و سپس به آش اضافه کنید.

آش شلغم یکی از انواع آش های است که می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص شگفت انگیر و بی نظیر آن باشد. گیاه شلغم سرشار از ویتامین C بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد. در نتیجه برای پیشگیری و درمان انفلونزا و سرماخوردگی بسیار مفید می باشد و بدن را در برابر ویروس ها مقاوم می کند.

آش شلغم برای سرماخوردگی بسیار مناسب است. در حالی که طعم بی نظیر و دلچسبی دارد. این آش مانند یک داروی قوی اثر می کند و بسیار خوش طعم است. آش شغلم را می توانید با کوفته ریزه تهیه کنید.

این آش در فصل زمستان برای پیش غذا مناسب است. در دستور تهیه این آش شما می توانید از گوشت چرخنموده استفاده نموده و حتی می توانید گوشت را از مواد حذف نموده، سویا را جایگزین آن نمایید. یا بدون اضافه کردن جایگزینی، گوشت را از مواد اولیه آش شلغم حذف کنید. آش شلغم بدون گوشت، همچنان خواص فوق العاده خود را داشته باشد.

مواد لازم:

شلغم نگینی خرد شده 500 گرم

عدس یا ماش نصف پیمانه

برنج نیم دانه نصف پیمانه

پیاز بزرگ 2 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

اسفناج، گشنیز، تره و جعفری (سبزی آش) 350 گرم پاک نموده

آب یا عصاره گوشت 8 الی 10 لیوان

ابتدا پیاز ها را رنده نموده و آن را با روغن سرخ کنید، سپس به آن کمی زردچوبه اضافه کنید، بعد از آن عدس یا ماش را اضافه نموده و بگذارید تا مواد به جوش بیاید، زمانی که عدس یا ماش نیم پز شدند برنج نیم دانه را اضافه کنید، اگر آب آن کم شده بود آب گوشت یا عصاره گوشت را با آب جوش به آش اضافه کنید.

در این مرحله سبزی و شلغم های خرد شده را اضافه کنید. سپس به میزان لازم نمک و فلفل و زردچوبه را به آش اضافه کنید، و اجازه بدهید تا آش شلغم جا بیفتد. در سرانجام آشت را در ظرف مورد نظر ریخته و آن را با نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

آش شغلم آشی سالم و مقوی برای روز های سرد زمستان است و معمولا بچه ها به خوردن شلغم به تنهایی علاقه نشان نمی دهند با تهیه آش شلغم می توانید فرزندانتان را از خواص این گیاه بهره مند کنید.

شلغم 300 گرم

عدس 100 گرم

نخود و لوبیا 100 گرم

گندم پرک شده 150 گرم

سبزی آش 400 گرم

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم

کشک، پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم

نخود و لوبیا رو از شب قبل بخیسانید، سپس نخود و لوبیا و عدس را می گذاریم بپزد. اگر مایل باشید می توانید آب حبوبات را یک الی دو بار عوض کنید. شلغم ها را خوب شسته و خرد میکنیم و بعد از اینکه حبوبات نیم پز شد به آنن ها اضافه میکنیم. بعد از پختن حبوبات و شلغم، سبزی آش را اضافه نموده و میگذاریم حدود 10 دقیقه بپزد.

سپس گندم پرک را اضافه میکنیم به همراه نمک و فلفل و دارچین و زردچوبه و با گوشتکوب برقی خوب میکس می کنیم تا موادمان کاملا یکنواخت گردد.

حدود 15 دقیقه میگذاریم که بجوشد. البته باید دقت داشته باشید که آش ته نگیرد. نکته مهمی که باید اشاره کنیم در هنگام میکس کردن مواد آش باید توجه کنید که تیکه های شغلم خیلی له نگردد و در آش دیده گردد.

در سرانجام نعنا داغ و پیاز داغ را اضافه نموده و آش تان را با کشک تزیین کنید. نوش جان

آش شلغم یکی از انواع آش های است که می تواند تنوعی برای خوردن شلغم و بهره بردن از خواص شگفت انگیر و بی نظیر آن باشد.

- برای چاشنی آش شلغم می توانید از کشک یا سرکه یا آبغوره بهره ببرید.

- در تهیه آش شلغم می توانید آب گوشت و یا عصاره گوشت را حذف کنید.

- کسانی که دچار سرماخوردگی و یا آنفلوانزا هستند می توانند در حین تهیه این آش از یک عدد پیاز بزرگ استفاده نموده و دقت نمایند که آن را خیلی کم تفت دهند و پیاز را به هیچ عنوان سرخ ننمایند. همچنین می توانند پیاز را اصلا تفت نداده و از نعنا داغ نیز استفاده ننمایند.

- برخی افراد برای تهیه آش شلغم مایل ند بجای عدس یا ماش از لپه استفاده می نمایند این کار در طعم آش تفاوتی ایجاد نمی کند و کاملا سلیقه ای است.

- برای پخت آش شلغم می توانید شلغم ها را پوست بگیرید یا با پوست خرد کنید.

برای تهیه آش شلغم با گوشت می توانید حدود 300 گرم گوشت چرخ نموده را با 1 عدد پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه خوب ورز بدهید و به صورت قلقلی های کوچک در آورده و قلقلی ها را داخل روغن با پیاز ها کمی تفت دهید و سپس به آش اضافه کنید.

البته باز هم اشاره می کنم برای افرادی که سرماخوردگی دارند بهتر است اصلا از سرخ کردنی استفاده ننمایند و حدود یک ساعت قبل از پخت آش گوشت را قلقلی نموده و به آش اضافه نمایند.

منبع: تبیان

anti6.ir: آخرین خبر | اخبار و مقالات روز دنیا را اینجا بخوانید

aradbld.ir: مجله آراد | مجله تفریحی، سرگرمی و مسافرتی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 37022

به "طرز تهیه آش شلغم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شلغم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید