طرز تهیه آش چغندر قرمز (آش لبو)
به گزارش مهسان بلاگ، آش چغندر یا آش لبو یکی از انواع آش سنتی خوشمزه ایرانی است که با استفاده از حبوبات و چغندر قرمز تهیه می گردد. با طرز تهیه آش چغندر قرمز آشنا شوید.

با رسیدن فصل سرما، بازار پخت وپز انواع سوپ و آش حسابی داغ است. یکی از سبزیجاتی که در این فصل به وفور یافت می گردد و باید حتما قدر آن را دانست و از آن استفاده نمود چغندر قرمز یا لبو است.
چغندر را معمولا به صورت ساده یا با شکر آبپز نموده و داغ داغ میل می نمایند اما به جز این، می توان انواع سوپ و آش چغندر را نیز با این گیاه مفید و پرخاصیت و البته خوش رنگ تهیه نمود. در ادامه قصد داریم طرز تهیه آش چغندر قرمز را به شما آموزش دهیم که بسیار خوش طعم و خوش آب و رنگ است و یکی از بهترین گزینه ها برای شب های سرد پاییز و زمستان محسوب می گردد.
مواد لازم برای تهیه آش چغندر قرمز
چغندر | 500 گرم |
بادمجان | 2-3 عدد |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا قرمز | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
برنج نیم دانه | 1 پیمانه |
کشک ساییده | 2 پیمانه |
سبزی آش (اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری) | نیم کیلو |
کمی ترخون،شنبلیله،مرزه و نعناع | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه، فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه آش چغندر قرمز
- برای تهیه آش چغندر مانند هر غذای دیگری که در آن از جبوبات استفاده می گردد باید نخود و لوبیاها را از شب قبل خیس کنید.
- روز بعد، نخود و لوبیاها را داخل قابلمه ریخته و با کمی نمک بپزید.
- بعد از حدود یک ساعت از آغاز زمان پخت، عدس ها را نیز اضافه کنید.
- تلخی بادمجان ها را گرفته و آن ها را سرخ کنید.
- برنج را با کمی زردچوبه و نمک در ظرفی جداگانه بپزید تا حسابی نرم شوند.
- بعد از حدود 30 دقیقه، سبزی جات ساطوری شده را به همراه بادمجان های سرخ شده و چغندر های خردشده به برنج اضافه کنید.
- در قابلمه را نیمه باز بگذارید و همه مواد را حدود 30 تا 35 دقیقه با شعله کم بپزید.
- هر از گاهی مواد را هم بزنید تا دیگ ته نگیرند.
- اگر مواد کم آب شدند، مقداری آب جوش اضافه کنید.
- حالا حبوبات پخته شده را به این قابلمه اضافه کنید و حدود 10 دقیقه روی شعله ملایم قرار داده و مرتب با قاشق چوبی هم بزنید.
- بعد از این مدت، شعله را خاموش کنید تا مواد از جوش بیفتند.
- سپس کشک را به آش اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- آش را داخل ظرف سرو کشیده و با سیرداغ و نعناداغ تزیین کنید.
این آش رنگ بسیار زیبا و چشم نوازی دارد و طعم آن نیز ملایم و متفاوت است. شما می توانید یک مرتبه این آش خوشمزه را با مقدار کمی از مواد اولیه گفته شده تهیه کنید و در صورتی که طعم آن مورد رضایت شما بود، به مقدار بیشتر از آن تهیه نموده و از خوردن این آش لذت ببرید.
گروه آشپزی خبرنگاران
منبع: setare.comتورهای دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور لحظه آخری، تور ارزان، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه