طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی به روش ژاپنی با سس مخصوص

به گزارش مهسان بلاگ، جیائوزی یا گیوزا، نوعی پیراشکی یا کوفته ژاپنی است که البته اصالت آن به چین برمی گردد. پیراشکی گیوزا توکیویی، به خاطر بافت بسیار نرمی که دارد، در کل جهان شناخته شده است. این با نوعی خمیر بسیار لطیف درست شده و با مواد متنوعی پر می گردد. بعلاوه برای سرو، از سس جیائوزی استفاده می گردد. درست کردن پیراشکی گیوزا اصلا کاری سختی نیست و به راحتی می توانید به عنوان وعده و یا پیش غذا آن را تهیه کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه پیراشکی گوشت چیائوزی، 2 روش طرز تهیه خمیر گیوزا و رازهای پخت و خوشمزه شدن این پیراشکی گوشت را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی به روش ژاپنی با سس مخصوص

طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی در یک نگاه

برای درست کردن پیراشکی گوشت گیوزا یا پیراشکی جیائوزی، با آرد و آب، خمیر پیراشکی را درست کنید و به مدت نیم ساعت استراحت دهید. کلم های چینی را خرد نموده و با نمک آغشته کنید. حدود 7 دققیه صبر کنید و کلم ها را در یک پارچه بریزید و بفشارید تا آب آنها گرفته گردد. گوشت چرخ نموده را با کمی روغن، سیر و زنجبیل تازه در یک تابه و روی حرارت کمی تفت دهید. سپس در یک کاسه، همه مواد میانی، گوشت، سبزیجات و چاشنی ها را با هم مخلوط کنید.

خمیر پیراشکی را با وردنه باز کنید تا نازک گردد. سپس خمیر را به صورت دایره های با قطر 10 سانت، قالب بزنید. از مواد فیلینگ پیراشکی، بین خمیر بریزید و لبه های خمیر پیراشکی را به هم بچسبانید. پیراشکی ها را در تابه با کمی روغن سرخ کنید. سپس در تابه 1 لیوان آب بریزید و 7 دقیقه صبر کنید تا بخارپز شوند. دوباره کمی آنها را سرخ کنید و با سس پیراشکی سرو کنید.

شما می توانید مقدار مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه پیراشکی گوشت چیائوزی را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی جیائوزی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
آرد سفید1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار
آبنصف لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای فیلینگ پیراشکی جیائوزی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده200 گرم
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
زنجبیل تازه و رنده شدهنصف قاشق چای خوری
کلم چینی1/4 یک کلم
تره فرنگی1/4 یک تره فرنگی
تره ساطوری خرد شده1/3 لیوان فرانسوی دسته دار
سس سویا1 قاشق چای خوری
شکر1 قاشق غذاخوری
نمکنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاهبه مقدار دلخواه
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی

مواد لازم برای تهیه سس پیراشکی جیائوزی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
سس سویا2 قاشق غذاخوری
سرکه برنج2 قاشق غذاخوری
کنجدبه مقدار دلخواه برای تزیین پیراشکی و سس

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 40 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت پیراشکی ژاپنی: 15 دقیقه

مراحل طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی

پیراشکی یا کوفته گوشت جیائوزی، مثل شبیه دامپلینگ است؛ یک غذای خاص و متفاوت ژاپنی است که با مواد دلخواه خود می توانید آن را تهیه کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه پیراشکی جیائوزی با گوشت و سبزیجات را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: خمیر پیراشکی جیائوزی را درست کنید

در ابتدا برای طرز تهیه پیراشکی گیوزا، آرد ساده را 2 تا 3 بار با الک ریز الک کنید تا بافت نرم و لطیفی بگیرد و ناخالصی های آن گرفته گردد. آرد الک شده را در یک کاسه بریزید و آب را به تدریج به آن اضافه کنید. همزمان با افزودن آب، آرد و آب را ورز دهید تا خمیر جمع گردد. ممکن است بسته به نوع آرد، به مقدار آب کمتر یا بیشتری احتیاج پیدا کنید.

در صورت تمایل می توانید آرد گندم را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: خمیر پیراشکی گیوزا را استراحت دهید

باید به مقدار ای آب اضافه کنید که خمیر کاملا منسجم گردد و خشک نباشد یا به دست نچسبد. در صورت چسبناک بودن خمیر پیراشکی، کمی آرد به صورت کنترل شده اضافه کنید. خمیر که آماده شد، آن را به شکل چانه درآورید و روی ظرف را با سلفون یا نایلون بپوشانید. حدود نیم ساعت خمیر پیراشکی را در دمای آشپزخانه بگذارید تا کاملا خودش را بگیرد.

مرحله سوم: مواد فیلینگ پیراشکی جیائوزی را درست کنید

در فاصله ای که خمیر پیراشکی جیائوزی در حال استراحت است، سیر را پوست بگیرید و رنده یا له کنید. یک تکه 2 تا 3 سانتی متری زنجبیل تازه را پوست بگیرید و رنده کنید. می توانید از پودر زنجبیل هم بهره ببرید. تره را بشویید و ساطوری خرد کنید. تره فرنگی را بشویید و به صورت ریز خرد کنید. کلم چینی را هم به خوبی بشویید و ریز خرد کنید.

شما می توانید برای خرید پودر زنجبیل از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: گوشت چرخ نموده را تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی ژاپنی، یک تابه را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید. اجازه دهید روغن داغ گردد و بعد سیرهای له شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد.

سپس گوشت چرخ نموده و زنجبیل رنده شده یا پودر زنجبیل () را در آن بریزید و هم بزنید. کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. اجازه دهید، بوی زهم گوشت گرفته گردد. سپس شعله را خاموش کنید تا از دما بیفتد.

گوشت چرخ نموده، سیر داغ و روغن سرخ کردنی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله پنجم: کلم چینی را آماده کنید

در ادامه، کلم چینی شسته شده را در یک کاسه بریزید و نصف قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید. کلم ها را با نمک آغشته کنید و هم بزنید تا نمک روی کلم ها را بپوشاند. حدود 5 تا 6 دقیقه صبر کنید تا نمک به خورد کلم ها برود. سپس کلم ها را در پارچه تمیز نخی بریزید و آنها را بفشارید تا آب کلم ها گرفته گردد.

انواع نمک را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله ششم: مواد میانی پیراشکی جیائوزی را مخلوط کنید

در این مرحله، در یک کاسه، گوشت چرخ نموده تفت داده شده، کلم چینی فشرده شده، تره، تره فرنگی، شکر، سس سویا و در صورت لزوم کمی نمک را با هم مخلوط کنید تا کاملا با هم میکس شوند و طعم یکدیگر را بگیرند. این مخلوط را در یخچال بگذارید و سراغ خمیر پیراشکی ژاپنی بروید.

شما می توانید سس سویا و شکر را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله هفتم: خمیر پیراشکی ژاپنی را قالب بزنید

وقتی خمیر پیراشکی جیائوزی استراحت کرد و آماده شد، حدود 2 دقیقه دیگر خمیر را ورز دهید تا حباب های آن خارج گردد. خمیر را چانه کنید. سپس روی یک سطح، مثل کانتر آشپزخانه را کمی آردپاشی کنید و خمیر پیراشکی را روی آن بگذارید.

خمیر را با وردنه باز کنید تا ضخامت آن به کمتر از نیم میلی متر برسد. سپس خمیر را با دهانه لیوان یا کاسه، به شکل گرد قالب بزنید. (قطر هر خمیر حدود 10 سانتی متر باشد.)

مرحله هشتم: خمیرهای پیراشکی را با مواد فیلینگ پر کنید

کاسه ای که مواد میانی پیراشکی ژاپنی را در آن با هم ترکیب نموده بودید، از یخچال بیرون بیاورید و مقداری از مایه میانی را در خمیر بگذارید. لبه های خمیر را با دست یا به یاری چنگال، به هم بچسبانید تا مواد میانی، کاملا داخل خمیر قرار بگیرند. خمیر را محکم به هم بچسبانید تا مواد فیلینگ پیراشکی، بیرون نریزد. باید پیراشکی ها شبیه یک کیسه هلالی کوچک باشند.

مرحله نهم: پیراشکی های گیوزا را در روغن تفت دهید

در این مرحله از طرز تهیه پیراشکی گوشت گیوزا، در یک تابه، مقدار کمی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیراشکی ها را در تابه بچینید، طوری که قسمت چسبانده شده خمیر، رو به بالا باشد و پیراشکی ها روی هم قرار نگیرند. اجازه دهید زیر پیراشکی ها طلایی گردد.

مرحله دهم: پیراشکی های جیائوزی را بخارپز کنید

سپس 1 لیوان آب جوش در تابه بریزید و درب تابه را بلافاصله روی آن بگذارید. حدود 7 دقیقه درب تابه را بسته نگه دارید تا پیراشکی ها بخارپز شوند. سپس درب تابه را بردارید و اجازه دهید آب داخل تابه بخار گردد. بعد به مقدار 1 قاشق غذاخوری روغن گیاهی در تابه بریزید و اجازه دهید پیراشکی ها کمی طلایی تر شوند.

مرحله آخر: پیراشکی جیائوزی را با سس سرو کنید

بعد از سرخ شدن پیراشکی ها، آنها را از تابه بیرون بیاورید و در ظرف سرو بگذارید. در یک کاسه، سرکه برنج و سس سویا را بریزید و با هم مخلوط کنید. می توانید مقداری کنجد هم به سس اضافه کنید. این سس را در کنار پیراشکی گوشت گیوزا سرو کنید. در زمان میل کردن، پیراشکی را در سس بزنید و نوش جان کنید.

برای خرید کنجد می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

روش تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی در فر

برای درست کردن پیراشکی گوشت جیائوزی، مانند روش بالا، خمیر پیراشکی و مواد فیلینگ گیوزا را آماده کنید و پیراشکی های ژاپنی را بپیچید. سپس فر را روشن و روی دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. کف یک سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید و پیراشکی های جیائوزی را در آنها بچینید. می توانید با برس آشپزی، روی پیراشکی ها را با کمی روغن چرب کنید.

وقتی فر گرم شد، سینی پیراشکی گوشت را در طبقه وسط آن بگذارید. دمای فر را روی 180 درجه بگذارید و درب فر را ببندید. حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا پیراشکی های گوشت ژاپنی آماده شوند. سپس سس پیراشکی را درست کنید و پیراشکی ها را با سس سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی

  • در طرز تهیه پیراشکی گوشت چیائوزی، به جای گوشت چرخ نموده از میگو هم می توانید بهره ببرید. در برخی رسپی ها، هم از گوشت چرخ نموده و هم میگو استفاده می گردد.
  • تفت دادن گوشت چرخ نموده با روغن، سیر و زنجبیل اختیاری است و می توانید بدون تفت دادن آن را به مواد فیلینگ پیراشکی اضافه کنید.
  • در صورتی که پیراشکی جیائوزی را با میگو درست می کنید، آبی که میگو را در آن بخارپز نموده اید، به گوشت چرخ نموده خام اضافه کنید و کمی گوشت چرخ نموده را با آب یا عصاره میگو، آبپز نموده و در مواد فیلینگ پیراشکی جیائوزی بهره ببرید.
  • در تهیه مواد میانی پیراشکی جیائوزی از نوعی سیر مخصوص استفاده می گردد که عطر و طعم خاصی دارد و در شهرهای نزدیک توکیو یافت می گردد. به همین دلیل پیراشکی جیائوزی در توکیو، بسیار محبوب هستند.
  • اگر ساکی ژاپنی در دسترس دارید، می توانید در ترکیبات چاشنی فیلینگ یا مواد میانی جیائوزی از کمی ساکی هم بهره ببرید.
  • در طرز تهیه جیائوزی گیاهی و بدون گوشت، می توانید از قارچ، فلفل دلمه ای، نخود فرنگی و سبزیجات دلخواه دیگر بهره ببرید.
  • می توانید به جای سس جیائوزی از سس سویا (طرز تهیه سس سویا)، سس سیر (طرز تهیه سس سیر) یا سس تند (طرز تهیه سس تند فلفل) هم بهره ببرید. این سس ها ترکیب جذابی را با گیوزاها به وجود می آورند.
  • اضافه کردن چند قطره روغن کنجد یا روغن گیاهی دلخواه و مقداری کنجد بو داده یا خام به سس پیراشکی جیائوزی، هم طعم آن را خوشمزه تر و هم ظاهر آن را مجلسی تر می نماید.
  • برای نگهداری طولانی مدت گیوزاها، می توانید قبل از پختن یا سرخ کردن پیراشکی جیائوزی، آنها را در پاکت فریزری یا ظرف دربسته بگذارید و در فریزر بگذارید.

فوت و فن های خوشمزه شدن پیراشکی جیائوزی

خمیر پیراشکی گوشت جیائوزی چه فرقی با خمیر پیراشکی معمولی دارد؟

برای تهیه خمیر پیراشکی جیائوزی، فقط از آرد و آب استفاده می گردد و بافت بسیار لطیفی دارد. این خمیر باید بسیار نازک باشد و در آن از خمیر مایه یا افزودنی های دیگر استفاده نمی گردد.

پیراشکی گیوزا با چی درست میشه؟

در اصل، فیلینگ یا ماده میانی پیراشکی جیائوزی از گوشت، تره و کلم درست می گردد که در برخی رسپی ها به جای گوشت از میگو هم استفاده می گردد.

سس پیراشکی چیائوزی چیست؟

سس گیوزا یا چیائوزی از ترکیب سرکه برنج و سس سویا با نسبت مساوی درست می گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1404 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 109493

به "طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی به روش ژاپنی با سس مخصوص" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پیراشکی گوشت جیائوزی به روش ژاپنی با سس مخصوص"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید