طرز تهیه نان لواش خانگی ساده و فوری در ماهیتابه
به گزارش مهسان بلاگ، تهیه نان و پیچیدن بوی خوش آن در خانه، بسیار خوشایند و دلپذیر است. تقریبا تمامی نان ها را می توان در خانه طبخ کرد و آن را در سفره صبحانه، ناهار یا شام مورد استفاده قرار داد. ما دراین مطلب طرز تهیه نان لواش خانگی را به دو روش بدون خمیر مایه و با خمیرمابه، به شما آموزش خواهیم داد تا به سادگی و در کمترین زمان، بتوانید بهترین نان لواش عمرتان را تجربه کنید!

طرز تهیه نان لواش خانگی در تابه
مواد لازم برای نان لواش نرم و خوشمزه | |
آرد سفید گندم | 2 لیوان |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
نمک | یک قاشق چایخوری |
روغن مایع | یک سوم لیوان |
آب | نصف لیوان |
روش پخت نان لواش
- آرد، نمک، بکینگ پودر، روغن مایع و آب را با هم مخلوط نموده و تا حدی که خمیر لطیفی بدست بیاد آید، ورز می دهیم. (زیاد ورز ندهید!)
- ا گر خمیر به دست شما میچسبد، دست خود را با کمی روغن چرب کنید.
- پس از به دست آوردن خمیری لطیف، آن را گوله نموده، در کاسه ای قرار دهید و روی آن را پارچه بکشید تا به مدت 15-20 دقیقه در محیط خانه استراحت کند.
- وردنه و سطح صافی را در نظر بگیرید؛ سطح آن را به خوبی آرد پاشی کنید.
- از خمیر چانه هایی به اندازه یک تخم مرغ جدا نموده و به خوبی با وردنه آن را کاملا یکدست پهن کنید.
- تابه نسوزی را روی شعله تقریبا ملایم داغ کنید؛ پس از داغ شدن، خمیر را در آن پهن کنید و به محض آنکه حباب دار شد آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته گردد.
- بعد از پخت، حتما نان ها را به سرعت در پارچه ای تمیز بپیچید، وگرنه نان ها لطافت و نرمی خود را از دست می دهند.
نوش جان …
طرز تهیه نان لواش خانگی با مایه خمیر
مواد لازم | |
آرد سفید | 500 گرم |
خمیر مایه فوری | 10 گرم |
آب | سه پنجم پیمانه |
شیر | 170 میلی لیتر (3/4 لیوان) |
روغن مایع | 60 گرم |
روش تهیه نان لواش خانگی با خمیر مایه
- آب ولرم را در ظرفی ریخته، نمک و خمیر مایه به آن اضافه نموده و آن را ده دقیقه در جای گرم قرار می دهیم.
- بعد از آنکه خمیر مایه به عمل آمد و پف کرد، روغن مایع را به آن اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم.
- سپس شیر ولرم را به مواد اضافه نموده و مواد را در حد مخلوط شدن هم می زنیم.
- در این مرحله آرد الک شده را به مواد اضافه نموده و با همزن دستی مخلوط می کنیم. (گلوله ای در خمیر باقی نماند.)
- نوبت ورز دادن آن است؛ سطح تمیزی را آرد پاشی نموده و خمیر را با دست خوب ورز می دهیم. (کمی دست خود را با روغن چرب کنید.)
- ظرفی مناسبی را برداشته، کف و دیواره های آن را کمی چرب می کنیم، سپس خمیر را یک جا جمع نموده و داخل ظرف می گذاریم. روی ظرف یک پارچه تمیز یا حوله تمیز قرار می دهیم. ظرف را در جای گرمی به مدت دو ساعت قرار داده تا خمیر استراحت نموده و حجمش دو برابر گردد.
- پس از دو ساعت پارچه را از روی خمیر کنار می زنیم و با دست پف خمیر را می خوابانیم.
- خمیر را به روش قبلی، چانه گیری نموده و نان ها را می پزیم.
سخن آخر
تهیه نان لواش خانگی بسیار ساده است و اگر به روشی که در این مطلب آموزش داده شد آن را تهیه کنید، مشتری آن می شوید. توصیه می کنیم برای یکبار هم شده آن را امتحان کنید و این نان لواش خوشمزه را برای صبحانه و عصرانه با یک سوسیس تخم مرغ خوشمزه نوش جان کنید.
در ضمن از قلم نیاندازید که نان ها را بعد از پخت سریعا داخل پارچه بپیچید تا خشک نشوند و همچنین چانه های نان را نازک پهن کنید تا نان کلفت و خمیری نگردد.
برگرفته از صفحه اینستاگرام masi-lifestyle
منبع: مجله انگیزهbestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا