طرز تهیه پلو بریانی هندی؛غذایی لذیذ و خوشمزه بدون گوشت

به گزارش مهسان بلاگ، بریانی یا بیریانی (Biryani) از غذا های خوشرنگ و خوشمزه هندی است که در قسمت هایی از پاکستان، افغانستان، ایران و عراق هم با دستور مشابه و نزدیک به دستور پخت بریانی هندی طبخ می گردد.

طرز تهیه پلو بریانی هندی؛غذایی لذیذ و خوشمزه بدون گوشت

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور دهلی ما را تجربه کنید.

بد نیست بدانید که در اصل این غذا متعلق به شمال هند است و تاریخچه آن به امپراتوری مغول ها برمی گردد. این غذا در آشپزخانه سلطنتی برای پادشاهان مغول پخته و در طرز تهیه آن از پلو ایرانی استفاده می شد.

به مرور اسم این غذا به بریانی تغییر کرد و آن هم به خاطر مواد متنوعی بود که در آن به کار می رفت. چون هر چه می گذشت، برای اینکه این غذا نظر افراد بیشتری را به خود جلب کند، از مواد گوناگون و بعضا سازگارتری در آن استفاده می شد تا اینکه به دستور امروزی درآمد.

در این مطلب قصد داریم طرز تهیه پلو بریانی هندی را به شما آموزش دهیم، البته نسخه بدون گوشت و گیاهی آن را. ضمناً فوت و فن های طرز تهیه بریانی های دیگر را هم به شما خواهیم گفت.

مواد لازم

برنج: 300 گرم

قارچ: 250 گرم

گوجه فرنگی: 2 عدد متوسط

پیاز: 1 عدد متوسط

سیر: 1 حبه عظیم

نعناع ساطوری شده: 2 قاشق غذاخوری

گشنیز ساطوری شده: 2 قاشق غذاخوری

پودر تخم گشنیز: 1 قاشق چای خوری

زنجبیل: 1/2 قاشق چای خوری

گرام ماسالا: 1/2 قاشق چای خوری

پودر زیره سبز: 1/2 قاشق چای خوری

هل: 3 عدد

پودر دارچین: 1/3 قاشق چای خوری

تخم رازیانه: 1 قاشق چای خوری

برگ بو، میخک و جوز هندی: کمی (به میزان دلخواه)

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه بریانی هندی با سبزیجات

پیش از هر چیز بگوییم که بریانی سبزیجات هندی به اندازه خورش کاری هندی با مرغ و البته سمبوسه تند و تیز هندی در هندوستان مشهور و پرطرفدار است و البته ربطی هم به بریون اصفهانی ایرانی ندارد. برای درست کردن این بریانی لذیذ قبل از هر چیز، از 30 دقیقه قبل برنج را در 4 آب و نمک، بخیسانید تا موقع پخت قد بکشد. قارچ ها را خلالی خرد کنید. گوجه فرنگی را پوره کنید. پیاز را پوست بگیرید و بشویید. به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.

یک تابه را روی حرارت قرار دهید و در آن روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، زیره سبز، برگ بو، هل، دارچین، تخم رازیانه، میخک و جوز هندی را در آن بریزید و سرخ کنید تا عطر آن ها بلند گردد. می توانید این ادویه ها را به صورت ساییده نشده هم بهره ببرید.

پیاز نگینی شده را به مواد اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی و نرم و سبک گردد. سیر را له و اضافه کنید. نعنا و گشنیز را به همراه پوره گوجه یا گوجه خیلی ریز خرد شده، به مواد اضافه کنید و بگذارید تفت بخورند تا طعم خامی آن ها گرفته گردد. قارچ را اضافه کنید. زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. در طرف را باز بگذارید و آن ها را تفت دهید تا آب قارچ بخار گردد.

برنج را به مواد اضافه و کمی آب جوش بیفزایید و حرارت را بیشتر کنید تا آب، بخار و برنج نرم گردد. وقتی برنج دندان گیر و آب برنج کشیده شد، دم کنی را روی قابلمه بگذارید. بعد از اینکه داخل قابلمه را بخار گرفت، حرارت را کم کنید و 20 دقیقه اجازه دهید تا مواد با هم بپزند.

(می توانید بریانی هندی را در فر هم تهیه کنید. در این صورت، قابلمه را به مدت 35 دقیقه در فر قرار دهید و در ظرف را باز بگذارید.) بعد از اینکه بریانی شما آماده شد، آن را در یک ظرف مناسب با انواع ترشی یا ماست سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه بریانی هندی با سبزیجات، مرغ و گوشت

*بریانی بیشتر بین مسلمانان هندی مورد استقبال قرار گرفته و با ترکیبات متنوعی از برنج، سبزیجات، مرغ، انواع گوشت قرمز، ماهی و ادویه های معطر و بعضا سالمی که اصالتا هم هندی هستند، درست می گردد. حتی در بعضی مناطق، آن را با سیب زمینی تهیه می نمایند، یک چیزی شبیه دمی گوجه و استانبولی خودمان.

*در دستور پخت بریانی هندی ترجیحا از برنج هندی بهره ببرید، چون این غذا باید به صورت دمپختی درست گردد و دانه های بلند برنج آن را مجلسی تر خواهد نمود.

*اگر می خواهید بریانی با مرغ و گوشت درست کنید، حتما از قبل آن ها را کاملا بپزید و سپس به ترکیب بریانی اضافه کنید. بهتر است مرغ را با موادی مانند ماست، آبلیمو و دیگر ادویه ها، از شب قبل مرینیت کنید.

*گاهی اوقات در طرز تهیه بریانی هندی، از ماست هم استفاده می گردد. ماست را بعد از تفت دادن همه مواد (سبزیجات و ادویه ها) و قبل از اضافه کردن برنج به مواد اضافه می نمایند و آن را در تابه به همراه دیگر مواد تفت می دهند. در این صورت به اندازه 1 تا 2 لیوان ماست به مواد اضافه کنید و بعد از افزودن به دیگر سبزیجات، حتما مدام آن را به هم بزنید تا نبرد.

*اگر طعم ماست را در غذا دوست ندارید از کمی آبلیمو بهره ببرید. همچنین اگر به جای نعناع و گشنیز تازه از نوع خشک آن استفاده می کنید، 1/2 اندازه ای که در مواد لازم گفته شده است، بهره ببرید.

منبع: گردشبان
انتشار: 16 اسفند 1399 بروزرسانی: 16 اسفند 1399 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 76572

به "طرز تهیه پلو بریانی هندی؛غذایی لذیذ و خوشمزه بدون گوشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پلو بریانی هندی؛غذایی لذیذ و خوشمزه بدون گوشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید