طرز تهیه کیک تولد خامه ای در خانه حرفه ای اما ساده!
به گزارش مهسان بلاگ، کیک تولد از جمله مهمترین بخشهای یک جشن تولد است که به هیچ عنان نمیتوان آن را نادیده گرفت. در واقع جشن تولد بیشتر وقتها با کیک آن به یاد میماند. البته هدیه ها هم نقش مهمی در بیاد ماندن جشن تولد دارند. شاید اولین گزینه خرید یک کیک از قنادی سر کوچه باشد اما اگر کدبانوی خانه باشید یا علاقه داشته باشید کیک تولد را خود تهیه کنید با این پست تا پایان همراه شوید. در این پست طرز تهیه کیک تولد خامه ای لایه ای بصورت حرفه ای آموخته میشود.

کیک تولد انواع مختلفی دارد. شما میتوانید از کیک شکلاتی، وانیلی یا حتی میوه ای به عنوان پایه بهره ببرید. اما در اینجا اول طرز تهیه یک کیک وانیلی را آموزش میدهیم. دستوری که در این نوع کیک وانیلی وجود دارد بافتش کاملاً مناسب کیک لایه ای است که در مرحله خامه کشی به شما یاری خواهد نمود. مواد لازم برای کیک وانیلی نسبتاً ساده هستند و احتمالاً همه آنها را در خانه دارید. مقدار مواد گفته شده برای 16-20 مناسب است پس اگر تعداد مهمانها کمتر است، مواد را 2/3 کنید و کیک تولد را به صورت دو لایه تهیه کنید. طرز تهیه باترکرم یا خامه اینجا گفته نخواهد شد. خامه با سلیقه ایرانی ها بیشتر جور در می آید اما کار کردن با باتر کرم (که در اینجا استفاده شده) ساده تر از خامه است.
مواد لازم برای طرز تهیه کیک تولد خامه ای لایه ای
- کره 1 و 1/2 پیمانه (330 گرم)
- شکر 2 و 1/4 پیمانه (460 گرم)
- سفیده تخم مرغ 4 عدد
- اسانس وانیل 3 قاشق چایخوری
- آرد سفید 3 پیمانه (390 گرم)
- جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 2 و 3/4 قاشق چایخوری
- شیر 1 و 1/2 پیمانه
- باتر کرم یا خامه قنادی 5 پیمانه
در آخر مراحل کشیدن باتر کرم روی کیک تولد هم به صورت تصویری آموزش داده میگردد. برای خامه هم از همین مراحل میتوانید بهره ببرید به جز مرحله آخر که با دستمال و اتوی فوندانت انجام میگردد.
طرز تهیه کیک تولد خامه ای چند لایه
مرحله اول:
در ابتدا فر را روشن کنید و دمای آن را بر روی 175 درجه سانتیگرادبگذارید. کف سه قالب کیک 20 سانتی (یا یک قطور) را کاغذ روغنی بکشید و دیواره هایش را چرب کنید.
مرحله دوم:
کره و شکر را در کاسه عظیمی بریزید و 2 دقیقه با سرعت متوسط همزن بزنید تا پوک گردد. برای بهم زدن مواد هم میتوانید از انواع همزن استفاده نمایید. سپس سفیده تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر هم بزنید (نه بیشتر). فرم مایه در این مرحله عوض میگردد و کمی غلیظ تر میگردد.
مرحله سوم:
آرد، جوش شیرین و بیکینگ پودر را در کاسه دیگری بریزید و با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
حدود یک سوم از مواد خشک را به مایع اضافه کنید و با سرعت متوسط به هم بزنید تا مخلوط گردد. سپس نصف شیر را اضافه و مخلوط کنید. به ترتیب یک سوم از مواد خشک، به جامانده شیر و به جامانده مواد خشک را بریزید و هر بار هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند. مایع در آخر غلیظ و براق به نظر خواهد رسید.
مرحله پنجم:
مایع کیک تولد را داخل قالب های کیک بریزید و سطح آن را با کاردک صاف کنید. اگر کاردک ندارید میتوانید از پشت قاشق برای صاف کردن استفاده نمایید. کیک ها را حدود 30-33 دقیقه در فر قرار دهید. کیک وقتی آماده است که خلال دندان از آن تمیز بیرون بیاید. اگر روی کیک ها کمی قهوه ای رنگ شد نگران نباشید.
مرحله ششم:
کیک ها را بعد از چند دقیقه از قالب خارج کرده ودرون یخچال قرار دهید. این کار باعث خنک شدن کیک تولد خواهد شد. آیسینگ (باترکرم یا خامه قنادی) را آماده کنید.
سر هم کردن کیک تولد خامه ای لایه ای:
1- اگر روی کیک ها پف کرده و گنبدی شکل شده با چاقو آنها را ببرید. (اگر از یک قالب عمیق استفاده کردید با احتیاط کیک را به صورت سه لایه هم اندازه برش بدهید).
2- یک تکه مقوای ضخیم هم اندازه با کیک یا کمی عظیمتر ببرید و روی سینی گردان (یا دیس) قرار دهید. روی مقوا مقدار خیلی کمی از خامه یا باتر کرم را بریزید و پخش کنید تا کیک به آن بچسبد و در حین کار جابجا نگردد. سپس لایه اول کیک را وسط مقوا قرار دهید. یک لایه آیسینگ بکشید. سپس دو لایه بعدی را هم به همین ترتیب اضافه کنید. دور تا دور کیک یک لایه نازک آیسینگ بکشید و تا جای ممکن با کاردک صافش کنید. این لایه نازک برای این کیک تولد خیلی هم ضروری نیست. اما برای کیک هایی مثل کیک شکلاتی که بیشتر خرد میشوند باید حتماً این لایه آیسینگ پایه را داشته باشید.
3- حال ماسوره ساده پهن را به قیف متصل کنید و با آن یک لایه ضخیم آیسینگ را دور تا دور کیک بدهید. سعی کنید فشار یکنواختی به قیف وارد کنید تا ضخامت آیسینگ تغییر نکند.
4- با یک کاردک عظیم دور تا دور کیک بکشید تا آیسینگ کاملاً صاف گردد (اگر سینی گردان دارید کاردک را ثابت نگه دارید و آن را بچرخانید).
5- اگر جاهایی در آیسینگ شکاف وجود داشت با پالت کج کمی دیگر آیسینگ بردارید و این فضاهای خالی را پر کنید.
6- دوباره با کاردک دور کیک را صاف کنید و هر وقت لازم بود آیسنگ اضافه را از روی کاردک پاک کنید. کار را ادامه دهید تا آیسینگ دور کیک کاملاً صاف گردد.
7- حال با استفاده از پالت آیسینگ اضافه که روی لبه کیک به جامانده است را روی سطح کیک بکشید. این کار را برای دور تا دور کیک انجام دهید و در آخر روی کیک را تا جای ممکن صاف کنید.
8- این مرحله فقط برای باتر کرم قابل استفاده است، آن هم باتر کرمی که غلیظ باشد و وقتی با انگشت فشارش میدهید فقط مقدار کمی از آن به دست میچسبد. در غیر این صورت کرم به دستمال میچسبد و کار شما را خراب میکند. دستمال حوله ای ساده (بدون طرح) را روی کیک بیانداید و با اتوی فوندانت روی کیک بکشید تا آیسینگ صاف صاف گردد. همین کار را برای دیواره کیک و لبه ها هم انجام دهید.
در آخر روی کیک با ماسوره ستاره ای شکوفه بزنید و در صورت تمایل روی کیک تولد ترافل رنگی بپاشید.
نکات قابل توجه در طرز تهیه کیک تولد خامه ای لایه ای:
1- حتماً روی کیک های پف کرده را با چاقو صاف کنید و بخش اضافه را برای خوردن کنار بگذارید.
2- برای بریدن کیک قطور به سه لایه یکسان، میتوانید از خط کش و خلال دندان بهره ببرید. در دو سه نقطه از دیواره کیک خط کش را قرار دهید و با خلال دندان روی محل مورد نظر علامت بزنید (بگذارید در این مرحله خلال دندان داخل کیک بماند). سپس با چاقوی عظیم اره ای دور تا دور کیک را روی نقاط مورد نظر ببرید. در آخر هم وسط کیک را برش بزنید.
3- می توانید از شمع های رنگی برای تزئین کیک تولد بهره ببرید. برای بریدن کیک از یک چاقوی عظیم و تیز بهره ببرید و پس از هربار برش چاقو را تمیز کنید تا چسبیدن مایه آیسینگ به چاقو باعث نازیبایی برش های بعدی نگردد.