مسئولان در جبران خسارت اهالی فرهنگ عادلانه عمل نمایند

به گزارش مهسان بلاگ، ایرنا نوشت: هم زمان با شیوع ویروس کرونا در کشورمان از ابتدای اسفندماه 1398؛ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستورالعملی مبنی بر تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری به ویژه سالن های سینما؛ نمایش و برگزاری نشست های ادبی با هدف کوشش برای جلوگیری از تجمع افراد در کنار یکدیگر برای قطع زنجیره شیوع این ویروس و گام برداشتن در جهت شکست دادن ویروس کرونا صادر کردند.

مسئولان در جبران خسارت اهالی فرهنگ عادلانه عمل نمایند

تردیدی در این مساله وجود ندارد که انجام کلیه این امور برای تحقق هدفی ایده آل و آرمانی که همانا یاری به رخت بربستن سایه تلخ و غم بار این ویروس، اقدامی شایسته و غیر قابل جایگزین به شمار می رفت و می رود؛ اما آن چنان که مسلم و تعیین است تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری در حوزه اقتصادی، آسیب ها، خسارات و ضررهایی نیز با خود به همراه داشته است.

با توجه به این مساله که مفهوم معیشت و اقتصاد خانواده اهل فرهنگ و هنر با فعالیت آنها در این حوزه ها پیوندی ناگسستنی و گرهی عمیق دارد و این ایام خسارات و آسیب های اقتصادی متعددی را به این قشر وارد آورد؛ خسارات و آسیب هایی که به سبب تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری به شکل مستقیم معیشت اهالی فرهنگ و هنر را نشانه رفته بود.

با توجه به پیگیری و نگاه کارشناسانه مسئولان امر فرهنگ و هنر کشورمان و کوشش برای جبران خسارت ها، آسیب ها و زیان های اقتصادی اهالی فرهنگ و هنر؛ به دستور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سرعت کارگروه های مختلف و متعددی برای برآورد این خسارت ها تشکیل شد.

تا جایی که طبق گفته های سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان خسارت های وارده تا انتها فروردین ماه در حوزه فرهنگ و هنر عددی نزدیک به هزار میلیارد تومان (976 میلیارد تومان) برآورد شده است.

شیوع ویروس کرونا در کشورمان به ویژه طی دو ماه اخیر تجربه زیست متفاوتی را برای تمامی شهروندان ایرانی با خود به همراه داشته است. در نگاهی کلان تر تجربه تمامی کشورهای دنیا، همزمان با شیوع این ویروس، زیست و نحوه زندگی متفاوتی را در تمام دنیا رقم زده است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در راستای رسالت رسانه ای خود کوشش دارد تا راه های تعامل و همفکری مسوولان با اهالی فرهنگ و هنر در راستا جبران خسارت ها و زیان های اقتصادی شیوع این ویروس را به بحث و گفت وگو بگذارد. آنچه در ادامه از خاطر شما می گذرد شروع سلسله گفتگوهایی در این حوزه با هنرمندان؛ کارشناسان؛ منتقدان و مسئولان فرهنگی و هنری کشور است.

توجه به تعهد اجتماعی از سوی شهروندان

رضا حاجی آبادی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به کوشش کادر درمان؛ پزشکان و پرستاران به عنوان نیروهایی که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا سکان دار راهنمایی جامعه در راستا تندرستی و سلامت هستند یادآور شد: رعایت نکات و پروتکل های بهداشتی از جمله بحث فاصله گذاری اجتماعی، لزوم توجه به عدم ترددهای غیر ضرور و دیگر نکات تاکید شده از سوی مسئولان؛ از جمله مهم ترین وظایفی است که بر عهده تک تک شهروندان برای یاری به کادر درمان و کوشش برای شکست ویروس کرونا است.

مدیر انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: همچنین طی دو ماه که از تعطیلی فعالیت های فرهنگی و هنری می گذرد، طبق صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آسیب های اقتصادی بدنه فرهنگ و هنر خاصه در حوزه اقتصادی آن قریب به هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همین عدد نشان دهنده عمق ضربه ای است که این ویروس در کنار سلامت جامعه به پایه های لرزان اقتصاد فرهنگ و هنر کشور ما وارد ساخته است.

فعالیت بعضی ناشران به همان 10 روز نمایشگاه کتاب وابسته است

حاجی آبادی با اشاره به آنکه اگر شرایط این روزها، شرایطی عادی بود؛ این روزها درحال سپری کردن نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بودیم اعلام نمود: حدود 15 درصد از اقتصاد نشر کشور را بازه زمانی 10 روزه نمایشگاه رقم می زند. این درحالیست که ارتزاق بعضی از ناشران تنها به فعالیت در این 10 روز وابسته است.

وی ادامه داد: باتوجه به حجم محدود فعالیت های همین ناشران که تعداد آنها کم نیز نیست؛ آنها طی همین 10 روز برگزاری نمایشگاه کتاب و ارائه مستقیم آثارشان به مخاطبان به ادامه حیات فعالیت فرهنگی در طول یک سال پیش رو می پردازند.

احتمال برچیده شدن فعالیت بعضی ناشران در روزهای بعد از کرونا

به گفته مدیر نشر هزاره ققنوس؛ در صورت عدم شناسایی صحیح و شیوه اختصاص یاری های حمایتی در قالب جبران خسارت اهالی فرهنگ و هنر و بی توجهی به ناشرانی که تمامی منابع فعالیت خود برای یک سال را در همین ایام نمایشگاه سپری می نمایند بعد از دوران کرونا ممکن است که شاهد برچیده شدن تعطیلی بسیاری از ناشران در کشور باشیم.

تفاوت میان ناشران خرد و کلان از دیدگاه اقتصادی

حاجی آبادی همچنین با تاکید بر لزوم نگاه عادلانه در حوزه برآورد خسارات و یاری به بدنه فعالیت نشر در کشور یادآور شد: تعدادی از ناشران عظیم و سرشناس کشورمان به سبب توسعه فعالیت های خود در حوزه اقتصادی در کنار فعالیت نشر منابع درآمدزایی چون چاپ یا شرکت های توزیع را برعهده دارند. این در شرایطی است که بسیاری از ناشران کشور از چنین درآمدهایی محروم هستند.

وی ادامه داد: درست بر همین اساس است که مسئولان در حوزه برآورد خسارات از یک سو و ازسوی دیگر جبران ضررهای اقتصادی بدنه نشر کشور که بدنه ای بسیار نحیف و ضربه پذیر ازنظر اقتصادی به شمار می رود باید نگاه شان بر ناشرانی باشند که منابع درآمدی اندک و تمام تمرکزشان بر حوزه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران؛ جهت به حرکت درآوردن چرخ اقتصادی خود در طول سال آینده راسخ است.

حرکت به سمت اقتصاد مستقل در کوتاه مدت شدنی نیست

به گفته این ناشر برگزیده سال؛ کوشش در راستای اقتصاد فرهنگ و تمرکز آن بدون یاری و حمایت های دولتی هرچند طی چند سال اخیر حرکتی نوپا در بحث اقتصاد فرهنگ شناخته می گردد ولی باتوجه به وابستگی عمیق فعالیت های فرهنگی هنری در کشور به واسطه پیشینه چند دهه ای و اتکای بی چون وچرای آن به منابع و یاری های دولت؛ درآمدزایی نهادهای فرهنگی و هنری بدون اتکا به حمایت های دولتی در شرایط بحران به ویژه در بخش فعالیت های خُرد اتفاقی غیر قابل تحقق به شمار می رود.

حاجی آبادی گفت: آنچه که می تواند امیدبخش و نجات دهنده فعالیت ناشران به واسطه ضررهای هنگفتی که در این مدت متحمل شده اند از یک سو و از سوی دیگه جبران خسارت هایی که به سبب عدم برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در طی همین دو ماه اخیر از سر گذرانده اند باشد صرفاً تاکید بر نگاه عادلانه و رفتار توأم با آسیب شناسی دقیق و تفاوت گذاشتن میان ناشران خرد و کلان است.

karnikan.ir: مجله کارنیکان: وبلاگ خبری و تحلیلی

kashia.ir: کاشیا | مجله گردشگری و مسافرتی

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 45595

به "مسئولان در جبران خسارت اهالی فرهنگ عادلانه عمل نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مسئولان در جبران خسارت اهالی فرهنگ عادلانه عمل نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید