چه سوسیس و کالباسی بخریم؟

به گزارش مهسان بلاگ، فارغ از تمامی این گفته ها، مصرف کننده در درجه اول باید به قیمت فرآورده و مقایسه درصد گوشت درج شده روی محصول با قیمت روز گوشت دقت کند و اگر به طور مثال روی محصول میزان گوشت آن 40 درصد و قیمت هرکیلوگرم گوشت گوساله 60هزارتومان باشد، چنانچه قیمت فروش محصول از قیمت گوشت به کار رفته (40درصد*60/000=24000) کمتر باشد باید به سلامت و کیفیت آن محصول شک کرد.

چه سوسیس و کالباسی بخریم؟

یکی از مسائلی که معمولا مصرف کنندگان با آن روبرو هستند، بحث انتخاب محصولات غذایی است. هر محصول غذایی بسته به شرایط فراوری، ویژگی های کیفی مشخصی دارد که آگاهی از این ویژگی ها یاری بزرگی به خریدی مناسب و مطمئن می نماید. برای تهیه سوسیس و کالباس و فرآورده هایی از این دست هم احتیاج به آگاهی است تا مصرف کننده با اطمینان آن ها را استفاده کند.

درج پروانه ساخت از وزارت بهداشت، داشتن علامت استاندارد، قید تاریخ فراوری و انقضا روی محصول و کلیه مشخصات شرکت فراوریکننده از قبیل: آدرس، تلفن و…، طعم و عطر مناسب و بوی تازگی، ظاهر براق و خوشبو، مطابقت بین ترکیبات قید شده در لیبل با محتویات محصول از مشخصاتی است که در کیفیت فرآورده های گوشتی نقش دارد. آنگونه که فراوریکنندگان این محصولات می گویند مواد اولیه مورد احتیاج از قبیل: گوشت، روغن مایع، سویا، گلوتن، سیر و ادویه جات پس از کنترل کیفی، توزین و آماده سازی در دستگاهی به نام کاتر که شبیه یک مخلوط کن با سرعت و ظرفیت بالاست، ریخته می گردد، تا پس از حدود 10دقیقه همه مواد اولیه را به صورت یک امولسیون خمیری روان در حد روانی ماست همزده دربیاورد.

به گزارش پایگاه خبری صنعت غذا سپس این خمیر روان به دستگاه دیگری به نام پرکن منتقل شده و بسته به نوع و فرمول محصول، در داخل پوشش های طبیعی روده تمیز و ضدعفونی شده گوسفند یا پوشش های مصنوعی از قبیل: پلاستیک های چندلایه، سلفون و … با قطر های مختلف پر و قطعه بندی می گردد.

در مرحله بعدی زنجیره به هم پیوسته کالباس یا سوسیس از قلاب های یک چهارپایه چرخدار و چندطبقه (واگن) آویخته شده و بسته به کالیبر یا قطر محصول از 6-1 ساعت در دمای حدود 80 درجه سانتیگراد قرار می گیرد.

پس از اتمام زمان پخت، واگن ها از اتاق پخت خارج شده و توسط دوش آب سرد تا دمای محیط خنک می شوند و بعد از درج تاریخ فراوری و انقضا به سردخانه بالای صفر منتقل می شوند. در این مرحله آزمایشات مختلف فیزیکی، شیمیایی و میکروبی روی محصول انجام می گردد، تا سلامت محصول مورد تایید قرار گیرد.

فارغ از تمامی این گفته ها، مصرف کننده در درجه اول باید به قیمت فرآورده و مقایسه درصد گوشت درج شده روی محصول با قیمت روز گوشت دقت کند و اگر به طور مثال روی محصول میزان گوشت آن 40 درصد و قیمت هرکیلوگرم گوشت گوساله 60هزارتومان باشد، چنانچه قیمت فروش محصول از قیمت گوشت به کار رفته (40درصد*60/000=24000) کمتر باشد باید به سلامت و کیفیت آن محصول شک کرد.

به هرحال صرف نظر از سایر مواد اولیه ای که در محصول به کار رفته، حداقل 400 گرم گوشت در هر کیلو مصرف شده که اگر واقعی باشد، فقط بهای گوشت مصرف شده 24هزار تومان است. در مراحل بعدی باید به داشتن پروانه ساخت، علامت استاندارد، تاریخ فراوری و انقضا و سایر مواردی که به آن اشاره شد، دقت کرد.

چه عواملی این محصولات را مضر می نماید؟

کمتر کسی است که وقتی نام سوسیس و کالباس به میان می آید، نسبت به عوارض و مشکلاتی که مصرف مداوم این محصولات در بدن ایجاد می نماید، بی اطلاع باشد. این موضوع مدام از طریق جراید، رادیو و تلویزیون مطرح می گردد، اما با این وجود کمتر کسی از مصرف این محصولات چشم پوشی می نماید.

آنگونه که آمار ها نشان می دهد سالانه چیزی حدود 500 هزار تن انواع محصولات و فرآورده های گوشتی فراوری و مصرف می گردد. اما آیا تمامی سوسیس و کالباس ها برای بدن مضر هستند؟ به طور قطع پاسخ به این سوال منفی است.

نباید فراموش کرد که پایه سوسیس و کالباس می تواند با غذا های روتین ما فرقی نداشته باشد، انتظار ما این است که سوسیس و کالباس از گوشتی تهیه شده باشد که تنها مقداری فرآوری و از طریق طعم دهنده ها، مقداری طعم آن تغییر نموده باشد؛ این محصولات به صورت نیمه پخت و تمام پخت عرضه می گردد، تا فرد مصرف کننده بتواند در شرایط زمانی محدود که فرصت طبخ غذا نیست، از این فرآورده ها استفاده کند.

مشکل از آن جا شروع می گردد که در فراوری محصولات از مواد اولیه نامرغوب استفاده می گردد. به عنوان مثال در صورت در نظر دریافت 120 هزار تومان برای هر کیلو گوشت، فرآورده های گوشتی (بسته های نیم کیلویی) که روی بسته بندی نوشته 80 درصد گوشت، حداقل باید به قیمت 40 هزار تومان عرضه گردد، اما قیمت این محصولات در بازار معمولا حدود 20 هزار تومان است و این موضوع نشان می دهد استاندارد های لازم در این باره رعایت نشده است.

دلیل دومی که می تواند سلامت این فرآورده ها را تهدید کند، نیم پزبودن این محصولات است. این محصولات، محیط کشتی برای رشد انواع باکتری ها هستند و اگر بخواهیم از رشد این باکتری ها جلوگیری کنیم، ناگزیر هستیم از مواد نگهدارنده در ترکیبات استفاده کنیم، این مواد نگهدارنده عمدتا از مواد شیمیایی نظیر بنزوات ها یا نیترات ها هستند که هر کدام از این مواد می تواند تهدیدی برای سلامت به شمار رود.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: فرادید
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 10958

به "چه سوسیس و کالباسی بخریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه سوسیس و کالباسی بخریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید