14 نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا
به گزارش مهسان بلاگ، تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر نظیر کووید19، سل و ... دارد. با پیروی از یک الگوی صحیح غذایی که همه نیازهای تغذیه ای فرد را تامین کند، می توان از شدت بیماری ها و عوارض ناشی از آنها در دوران نقاهت بیماری جلوگیری کرد.
به گزارش خبرنگاران و بنابر اعلام وزارت بهداشت، نکات زیر، 14 توصیه تغذیه ای برای دوران نقاهت کووید19 است که با رعایت آنها می توان آثار بیماری بر بدن را کاهش داد:
- تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...و آب سبزی های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ. مایعات باید به میزان حداقل 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی استفاده شود.
- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و ... و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...
- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی های لازم
- استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین A(که سبب حفاظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود) مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و ...
- استفاده از منابع غذایی ویتامین C (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن (مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوه ها و سبزی ها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می شوند).
- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانه ها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشاکبار حداقل دو وعده در روز
- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار در وعده های غذایی روزانه
- استفاده از روغن های گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا
- استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه
- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن
- افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن
- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد
- افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست
- مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز
منبع: خبرگزاری ایسناشارژ 10: شارژ 10 | مجله مسافرتی کوله پشتی گردها
مجله دانلود و سرگرمی: مجله دانلود و سرگرمی | معرفی بازی ها و سرگرمی های رایانه ای