بالاخره شکلات بخوریم یا نخوریم؟

به گزارش مهسان بلاگ، مطالعه ای تازه نشان می دهد که خوردن شکلات تیره موجب کاهش فشارخون می گردد. اما میزان دوز روزانه آن که از طریق پزشک تجویز می گردد، آن چیزی نیست که با رویای عاشقان خوردن دسر، سازگار باشد.

بالاخره شکلات بخوریم یا نخوریم؟

بالاخره شکلات بخوریم یا نخوریم؟

مطالعه ای نو نشان می دهد که خوردن شکلات تیره موجب کاهش فشارخون می گردد. اما مقدار دوز روزانه آن که از طریق پزشک تجویز می گردد، آن چیزی نیست که با رویای عاشقان خوردن دسر، سازگار باشد.

یک قاشق شکلات تیره ممکن است طبق مطالعه ای که در مجله انجمن پزشکی آمریکا انتشار یافته، یاری به کاهش فشارخون نماید. در این مطالعه محققان دریافته اند که مصرف روزانه شکلات تیره با کاهش مختصر فشارخون همراه است، اما قبل از این که شکلات خورها، ذوق نمایند باید یک نکته را قبل از تایید این مساله، یادآور شد: دست اندرکاران این تحقیق، محدودیت مصرف روزانه شکلات تیره و تا حد مقداری را توصیه می نمایند.به این فکر کنید که فقط یک گاز از شکلات بزنید و نه این که یک قالب شکلات را بخورید!

محققان و شکلات

دکتر درک تابرت دکترای داروساز و استاد دانشگاه کلون در آلمان در یک آنالیز اولیه، مقدار 10 گرم از شکلات تیره را هر روز و به مدت دو هفته به داوطلبین این تحقیق می داد. این امر با کاهش فشارخون آنها در ارتباط بود اما در ضمن 480 کالری را به رژیم روزانه آنها تحمیل می نمود. وی خاطرنشان می نماید: من فکر می کنم که این 10 گرم شکلات برای این مدت زمان نمی تواند خیلی خوب باشد، زیرا شکلات حاوی مقدار زیادی چربی بوده و به اضافه شدن وزن یاری می نماید و از طرفی، می تواند تاثیر منفی در فشارخون گذارد. در مطالعه اخیر دکتر درک به داوطلبین، هر روز و به مدت 18 هفته یک تکه شکلات حاوی 30 کالری داده می شد و فشار خون آنها تقریبا 3/0 درجه برای فشارخون سیستولی و 2/0 درجه برای دیاستولی کاهش پیدا کرد. محققان اعتقاد دارند این کاهش می تواند به علت پلی فنول های موجود در کاکائو باشد که یک ترکیبی شیمیایی فراوان در شکلات تیره است که در شکلات های مشابه شیری یا سفید یافت نمی گردد.

اگرچه یک کاهش 3/0 درجه ای در فشار سیستولیک ممکن است به نظر چندان موثر نرسد اما ممکن است نقش قابل توجهی در کاهش خطر بیماری ایفا کند. دکتر تابرت و همکارانش اسم نمودند که در کل جمعیت بیشتر، چنین کاهشی می تواند منجر به کاهش خطر مرگ ناشی از سکته به مقدار 8 درصد، مرگ ناشی از عروق کرونر به مقدار 5 درصد و هم کاهش 4 درصد از کل علل مرگ و میر گردد.

مزیت بعدی آن است که متقاعد کردن بیماران به خوردن شکلات، تقریبا کاری آسان است. کوشش در جهت کاهش فشار خون، اغلب مستلزم تغییرات بیشتری در شیوه زندگی، همانند کاهش مقدار نمک مصرفی یا افزایش فعالیت های بدنی بوده و بیماران اغلب در تقابل با پذیرش این موارد نو هستند. هر چند که این کار یک چاره کامل برای فشارخون بالا نبوده اما یک گاز از شکلات تیره، عادت مفیدی برای سلامت قلب است که انجام آن بسیار آسان بوده و باب طبع همه است!

دکتر درک تابرت می گوید: ما در پی راه بسیار آسان و ساده ای بودیم که افراد، فشارخون شان را پایین آورند و به نظرمان، با توجه به رایج بودن مصرف شکلات در جامعه، متقاعد کردن افراد برای خوردن یک کم شکلات، آسان است.

دکتر تابرت اخطار می نماید که مردم درصدد آن نباشند که به این بهانه، مجوز مصرف بیش از حد شکلات داشته باشند و باید توجه نمایند که فقط شکلات تیره خاصیت کاهش فشارخون را دارد و برترین کار، مصرف متعادل آن است. وی می گوید: شما با این مشکل به جایی برخورد می کنید که شکلات بسیار رایج است اما از طرف دیگر ما از مسائل چاق شدن هم مطلع هستیم. بنابراین باید مراقب این توصیه ها باشیم. ما فقط به افراد توصیه می کنیم که مقدار کمی شکلات تیره بخورند.

خوبی ها و بدی های شکلات

این یک خبر رسمی است: شکلات می تواند واقعا برای قلب تان خوب باشد. شکلات حاوی مواد فیتوشیمیایی و غنی از نظر آنتی اکسیدان هایی است که به آن فلاونول می گویند اما متاسفانه بسیار پرکالری است و به همین علت چاق نماینده است. چهارصد گرم شکلات شیری حاوی حدود 2300 کالری انرژی است. دکتر لونا ساندون متخصص تغذیه و سخنگوی انجمن رژیم غذایی آمریکا می گوید: اشکالی ندارد که برخی اوقات کمی شکلات بخوریم اما هنوز نمی توانیم آن را یک غذای سالم بدانیم. بله، ممکن است مقداری آنتی اکسیدان های مفید داشته باشد اما هنوز یک غذای مورد بحث است.

محققان هنوز فکر می نمایند که دانه کاکائو ممکن است موجب بهبود جریان خون و حتی کاهش ایجاد لخته های خون گردد. سرخوپوستان کونا در کشور پاناما که از مصرف نمایندگان قهار کاکائو هستند، به طور معمول از فشارخون کم و هم بیماری های اندک قلبی عروقی برخوردارند.

محققان دانشگاه هاروارد متوجه شدند که شکلات خورها واقعا یک سال بیشتر از کسانی که شکلات نمی خورند، عمر می نمایند و برعکس باور عموم، شکلات موجب آکنه نمی گردد. در حقیقت، یک مطالعه، به تازگی نشان دهنده بهبود در شکل ظاهری پوست زنانی است که شکلات می خورند.

کدام شکلات بهتر است؟

شکلات های تیره بهتر هستند زیرا حاوی فلاونول بیشتر و شکر کمتر نسبت به شکلات های شیری هستند. کمپانی شکلات مارس که فروش جهانی چشمگیری دارد، نوعی شکلات روشن فراوری می نماید که فلاونول آن را حفظ می نماید و ریزمغذی های آن حاوی اسیدفولیک و ویتامین های 6B، 21B، C و E می باشد.

منبع:http://www.salamat.com

asemaneto.ir: آسمان تو: خرید بلیط پرواز، تور های لحظه آخری مسافرتی

asiaro.ir: تور آسیایی ارزان | تور ترکیبی آسیایی | تور ترکیبی جنوب شرق آسیا

منبع: راسخون
انتشار: 9 آبان 1400 بروزرسانی: 9 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 95991

به "بالاخره شکلات بخوریم یا نخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بالاخره شکلات بخوریم یا نخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید