برای غذا خوردن وقت بگذارید

به گزارش مهسان بلاگ، امروزه فست فودها توسعه فراوانی یافته اند و حتی این امر تا جایی توسعه یافته که ممکن است یک وعده غذایی را سرپایی و در راستا رفتن به جایی میل کنیم. زندگی های پر مشغله امروزی خیلی مواقع وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام با عجله و در بین فعالیت های روزانه گنجانده می شوند و برای مثال ناهار با عجله و در بین راه

برای غذا خوردن وقت بگذارید

برای غذا خوردن وقت بگذارید

امروزه فست فودها توسعه فراوانی یافته اند و حتی این امر تا جایی توسعه یافته که ممکن است یک وعده غذایی را سرپایی و در راستا رفتن به جایی میل کنیم. زندگی های پر مشغله امروزی خیلی مواقع وعده های غذایی صبحانه، ناهار و شام با عجله و در بین فعالیت های روزانه گنجانده می شوند و برای مثال ناهار با عجله و در بین راه صرف می شود و یا شام در کنار تماشای اخبار شب و یا در بین فعالیت های دیگر و با عجله صرف می شود. تا زمانی که غذا خوردن را نسبت به هر کار دیگری در اولویت دوم قرار دهیم این مشکل ادامه خواهد یافت. بهتر است بدانید که اگر از جمله افرادی هستید که وعده های غذایی خود را با عجله صرف می نمایند در حقیقت به دلایل متعددی خودتان را از مزایای بسیاری محروم نموده اید. بر همین اساس متخصصین تغذیه همواره تاکید به آهسته خوردن وعده های غذایی دارند.فواید آهسته غذا خوردن:مصرف آهسته تر غذا موجب می شود که از صرف غذا لذت بیشتری ببرید (تا این که صرفا بخواهید هرچه سریع تر غذا را به شکم تان برسانید). کامل جویدن غذا در حقیقت اولین قدم برای فرایند پیچیده هضم غذا می باشد و لذا اگر غذای خود را فقط در حدی می جوید که از مری شما پایین رود، اشتباه می کنید. یک علت خوب برای انجام کوشش کافی جهت جویدن غذا این است که بزاقی که در حین جویدن غذا را در بر می گیرد در حقیقت شامل آنزیم های هضم نماینده ای است که هضم غذای شما را قبل از بلع آغاز می نماید. آنزیم های آلفا آمیلاز و لیپاز زبانی هضم کربوهیدرات و چربی را از دهان آغاز می نمایند و لذا اندازه فعالیت هضمی مورد نیازی که معده مسوول آن خواهد بود را کاهش می دهد.غذا خوردن آهسته فقط یک رفتار خوب نیست و اگر لقمه های غذایی بدون جویدن بلعیده شوند نه تنها مواد مغذی در لقمه ها محبوس می گردند و جذب آن ها کاهش می یابند، بلکه بعلاوه محیطی را در کولون ایجاد می نمایند که برای ایجاد اختلالات هضمی مساعد بوده و رشد بیش از حد باکتری ها موجب نفخ و فراوری گاز می شود. برای عبور و ترک مواد غذایی از معده می بایست دریچه معده (اسفنگتر پیلور) بازشود و جویدن مناسب غذا به انجام این فرایند و سیگنال های موثر در آن یاری می نماید.در خصوص سیگنال های غذایی فقط همین قدر بدانید که غذا سبب می شود که مغز سیگنال هایی را به پانکراس و معده برای ترشح اسیدها و آنزیم های هضمی بفرستد و هر چه غذا برای مدت طولانی تری در معرض زبان و دستگاه چشایی و رسپتورهای بویایی باشند، یعنی هر چه که برای مدت زمان طولانی تری هر لقمه را بجوید این سیگنال ها قوی تر می گردند. نتیجه حاصل از سیگنال های قوی تر هم منجر به ایجاد مولکول های قابل هضم تر و سوء هاضمه کمتر و ریفلاکس اسیدی کمتر و جذب غذای بالاتر می باشند.جویدن کامل غذا و مصرف آهسته وعده غذایی فایده دیگری هم دارد و آن این است که ممکن است موجب کوچک شدن محیط دور کمر و کاهش وزن شما شود و البته این امر فقط به این خاطر نیست که نفخ و سوء هاضمه تان کاهش می یابد بلکه بعلاوه غذا خوردن آهسته تر به جسم تان، شانسی را برای رساندن پیام سیری به مغزتان می دهد و لذا باعث می شود قبل از این که بیش از حد بخورید، غذا خوردن تان را متوقف نمایید. بعلاوه آهسته تر جویدن غذا ها سطوح هورمون استرس شما را کاهش می دهند و وقتی که شما آهسته تر و برای مدت طولانی تری غذا بخورید کمتر تحت فشار و تنش قرار می گیرید و بهتر می توانید از زمان جاری لذت ببرید و آرامش یابید.نکات عملی برای کنترل سرعت غذا:در اینجا بعضی نکته های عملی برای جویدن کامل تر و آهسته تر غذاها به توضیح زیر ارائه می گردند:* به خودتان فرصت کافی برای صرف غذا (حداقل 20-30 دقیقه) را بدهید و علاوه بر آن، زمان کافی برای آماده سازی غذا را در نظر بگیرید.* در میان حواس پرتی های مختلف غذا نخورید (مانند تماشای تلویزیون و کامپیوتر و یا حتی رانندگی و...) در هنگام صرف غذا با تفکر و تمرکز کافی غذا بخورید و هر لقمه از غذا را به اندازهی که برای نرم و ساییده شدن بافت آن ضروری است بجوید .* اگر در یک جمع غذا می خورید از سرعت غذا خوردن بقیه مطلع باشید و بدان دقت کنید و خودتان را به این چالش بیندازید که سعی کنید از همه آهسته تر بخورید و آخرین نفری باشید که غذای تان را تمام می کنید.خودتان را به کمتر غذا خوردن هم عادت دهید:با استفاده از این چند روش ساده می توانید اندازه کالری دریافتی روزانه خود را کاهش داده و غذای کمتری مصرف و وزن تان را متعادل نگه دارید:* زمان آشپزی از چشیدن مکرر غذاها و ریزه خواری خودداری کنید. در این اوقات می توانید لیوانی آب یخ در دست داشته باشید و یا هویج گاز بزنید یا آدامس بدون قند بجوید.* زمان غذا خوردن غذاهای پرکالری مانند برنج و نان را در فاصله دورتر و سبزی و سالاد را در دسترس خود قرار دهید.* سعی نکنید تمامی محتویات بشقاب خود را مصرف کنید. اگر در حین غذا خوردن احساس سیری کردید، از ادامه مصرف غذا صرف نظر کنید و بقیه غذا را برای وعده بعدی خود نگه دارید. در صورتی که در خارج از منزل غذا صرف می کنید، اضافه غذای خود را در ظروفی که رستوران در اختیار شما قرار می دهد گذاشته و به منزل بیاورید.* از بشقاب های کوچک تر برای صرف غذا و لیوان های بلند و باریک برای نوشیدن بهره ببرید. * هنگام صحبت کردن یا گوش دادن به صحبت های دیگران در زمان صرف غذا، خوردن را متوقف کنید.* اگر خارج از منزل غذا می خورید، قبل از آغاز به صرف غذا، بخشی از آن را که احساس می کنید بیش از ظرفیت شما است به بشقابی دیگر منتقل کنید.

منبع:تبیان

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت : sajad2007

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی | مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی

منبع: راسخون
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 96770

به "برای غذا خوردن وقت بگذارید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای غذا خوردن وقت بگذارید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید