دردسرهای چاپ کتاب برای شاعران

به گزارش مهسان بلاگ، محسن یاوری - کرمانشاه- خبرنگار: محمدرسول بهمنی متولد فروردین 1365 در شهر کرمانشاه است.

دردسرهای چاپ کتاب برای شاعران

وی دانش آموخته رشته حقوق در مقطع کارشناسی ارشد و از شاعران جوان کرمانشاهی است که کارنامه ادبی موفقی داشته و اشعارش بارها به جشنواره های سراسری راه پیدا نموده است. روزنامه خبرنگاران با وی گفت وگویی کوتاه داشته است که در ادامه می خوانید.

  • چند وقت است شعر می گویید و چه شد که به شعر علاقه مند شدید؟

حدود 13 سال است که به صورت حرفه ای با مقوله شعر آشنا هستم اما علاقه ام به شعر به دوران کودکی بازمی گردد. خواندن اشعار شاعرانی همچون سعدی، حافظ و... باعث شد که علاقه و کشش زیادی به شعر در من ایجاد گردد.

  • تعریفتان از شعر چیست و به نظرتان شعر خوب چه شعری است؟

اساتید و صاحب نظران حوزه ادبیات تعاریف زیاد و گاهی متفاوت از شعر بیان نموده اند که هر کدام به نوبه خود ارزشمند و قابل تاملند. به همین منظور من به تعریف جامع و کاملی از استاد شفیعی کدکنی بسنده می کنم: شعر گره خوردگی عاطفه و تخیل است که در زبان آهنگین شکل گرفته باشد. شعر خوب جدا از المان ها و عناصر اساسی مثل عاطفه و تخیل، باید حرف جدیدی برای مخاطب داشته باشد، باید سرشار از کشف و تصویرسازی های بدیع باشد.

  • ترجیحتان شعر کلاسیک است یا آزاد، چرا؟

چون از ابتدا به دلیل علاقه مندی به شعر کلاسیک وارد این عرصه شدم و از شعر شاعران زیادی در این حوزه بهره برده ام، شعر کلاسیک را به عنوان قالب شعری ام برگزیده ام.

  • می دانم که قصد دارید مجموعه شعرتان را هم چاپ کنید. می گردد کمی درباره اش شرح دهید؟ فکر می کنید چه مسائلی بر سر راه مولفان برای چاپ کتاب وجود دارد؟

درصددم سال جاری مجموعه ای از غزلیاتم را به چاپ برسانم. متاسفانه چالش ها و مسائل زیادی بر سر راه مولفان در زمینه چاپ کتاب وجود دارد. همان طور که می دانید حمایت نکردن ارگان های متولی از شاعران و نویسندگان و همین طور اعتماد نداشتن ناشران به بازار کتاب باعث شده که شاعران برای چاپ کتاب با هزینه های زیادی روبرو شوند. به نظر من این موضوع بسیار نگران کننده و آسیب زاست.

  • انجمن های ادبی کرمانشاه از کارایی لازم برای ارتقای سطح کیفی حوزه شعر در استان برخوردارند؟

بی اغراق، همان طور که در گذشته، شعر کرمانشاه از قطب های شعر کشور به ویژه در حوزه کلاسیک بوده، اکنون هم شاعران جوانی داریم که آثار ارزشمندی دارند، اما در هر حال، انجمن های ادبی استان باید همه تلاششان برای رسیدن به نتایج قابل قبول باشد. برگزاری جلسات نقد و آنالیز، دعوت از اساتید و شاعران باتجربه در بالا بردن سطح شاعران جوان بسیار موثر است.

  • نقش مطالعه را در زندگی یک شاعر چطور می بینید؟

به نظر من بعد از استعداد و علاقه ذاتی شخص به شعر، مهم ترین اصل برای پیشرفت مطالعه است. هیچ امری به اندازه مطالعه نمی تواند در ارتقای زبان شعری شاعر، وسعت دایره واژگان، آشنایی با اوزان مختلف عروضی، تصویرسازی ها و... موثر باشد.

  • از شاعران و کتاب های مورد علاقه تان بگویید.

در حوزه شعر از اساتید و بزرگان زیادی آموخته ام که این امر نقش بسیار زیادی در پیشرفت من ایفا نموده است. در حوزه ادبیات کلاسیک هم در حال حاضر کارهای استاد بابک دولتی را می پسندم و دنبال می کنم.

  • پیشنهادتان به دوستان تازه کار در حوزه شعر و ادبیات چیست؟

پیشنهادم این است که در وهله اول با علاقه پیش بروند و ببینند در چه حوزه ای استعداد بیشتری دارند. مطالعه، حضور در انجمن ها و بهره گیری از نقدهای اساتید صاحب نظر می تواند در پیشرفت آنها بسیار سازنده و اثرگذار باشد.

  • صندلی شعر ایران را در 10 سال آینده چگونه پیش بینی می کنید؟ فکر می کنید می تواند معرف ادبیات ایران به جهان باشد؟

این که شعر امروز بتواند اثرگذاری در ادبیات جهان داشته باشد، امری غیرممکن نیست، ولی به نظرم در هر عصری شاعران انگشت شماری می توانند این رسالت را به دوش بکشند. همان طور که تعداد کسانی که در تاریخ ادبیات ایران و جهان شاخص و جاودانه شده اند، معدود است. مهم تر از این مساله حمایت و بسترسازی برای بهره گیری از استعدادهاست که زمینه را برای بروز و شکوفایی بزرگان در هر عرصه ای فراهم می نماید.

  • چند غزل محمدرسول بهمنی

(1)

برای من سفر از این اتاق ممکن نیست

تصور تو در این اختناق ممکن نیست

بساز با غم جهان که در قبیله ما

به عقد او که درآیی، طلاق ممکن نیست

چرا هر آنچه بنا بوده تا که رخ بدهد

به من که می رسد آن اتفاقِ ممکن نیست

که رفتنت به من آموخت زندگی یعنی

شکنجه ای که در آن اشتیاق ممکن نیست

در انتظار کسی مانده ایم و بی خبریم

که لمس برکه از این باتلاق ممکن نیست

(2)

با قرص خواب این روز و شب ها طی نمی شد

هی سعی می کردم بخوابم، هی نمی شد

گویی شبیه کودکی بودم که قلبش

دلخوش به قایم باشک و لِی لِی نمی شد

بغضی درونم ته نشین می شد که هرقدر

انگشت می بُردم به حلقم، قِی نمی شد

من آن چنان بودم که گاه از شدت رنج

می مُردم اما هیچ کس پاپِی نمی شد

شاید اگر بی خوابی آخر داشت، این طور

منجر به هذیان های پی در پی نمی شد

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 13409

به "دردسرهای چاپ کتاب برای شاعران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دردسرهای چاپ کتاب برای شاعران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید