ساز گرانی اقلام اساسی در بازار محرم کوک می گردد، عرضه مناسب، راه حلی برای کنترل قیمت کالاها

به گزارش مهسان بلاگ، آنالیز ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت اقلام پر تقاضای ایام محرم همچون دام زنده، گوشت قرمز، مرغ، برنج و بسیاری از اقلام دیگر با نوساناتی در بازار روبرو شده است.

ساز گرانی اقلام اساسی در بازار محرم کوک می گردد، عرضه مناسب، راه حلی برای کنترل قیمت کالاها

به گزارش خبرنگار ، همه ساله با داغ شدن بازار نذری ها، اقلام اساسی با شیب تند قیمتی در بازار روبرو می گردد، در حالیکه آحاد جامعه انتظار دارند تا طبق اظهارات مسئولان تنظیم بازار مبنی بر توزیع کالاهای اساسی با نرخ مصوب آب از آب تکان نخورد.

آنالیز ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت اقلام پر تقاضای ایام محرم همچون دام زنده، گوشت قرمز، مرغ، برنج و بسیاری از اقلام دیگر با نوساناتی در بازار روبرو شده که مسئولان مختلف سودجویی دلالان و عوامل واسطه، ممنوعیت ثبت سفارش، کمبود عرضه و بسیاری از عوامل دیگر را دلیل این گرانی ها مطرح می نمایند که برای مصرف نمایندگان قابل قبول نیست.

گزارش میدانی از فروشگاه های زنجیره ای حاکی از آن است که قیمت هر کیلو برنج ایرانی 20 تا 26 هزار تومان، برنج هندی 7 هزار و 300 تا 8 هزار و500 تومان، برنج پاکستانی 13 تا 17 هزار تومان، لیموعمانی 65 هزار تومان، لپه 20 هزار تومان، لوبیا قرمز 22 هزار تومان، لوبیا سفید 18 تا 20 هزار تومان، روغن 4.5 کیلویی 48 تا 52 هزار تومان، شکر 4 تا 6 هزار تومان، قند 6 هزار و 500 تا 7 هزار تومان، چای 500 گرمی ایرانی 35 تا 40 هزار تومان، چای خارجی 500 گرمی 70 هزار تومان است.

همچنین هر کیلو شقه گوسفندی با نرخ 103 تا 106 هزار تومان، گوساله بدون استخوان 85 تا 90 هزار تومان، گوساله با استخوان 75 تا 80 هزار تومان، مرغ 13 هزار و 500 تا 14 هزار تومان، دام سبک زنده 47 تا 48 هزار تومان و دام سنگین 35 تا 38 هزار تومان است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزئیات تنظیم بازار اقلام اساسی، توزیع و قیمت کالا در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی با خبر شویم.

افزایش یک هزار تومانی نرخ مرغ در ایام تاسوعا و عاشورا / کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار ، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 9 هزار و 300 تا 9 هزار و 400 و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها 12 هزار و 900 تا 13 هزار تومان است.

وی قیمت مرغ در ایام محرم را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به ازدیاد تقاضا در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی، احتمال افزایش 500 تا یک هزار تومانی هر کیلو مرغ در بازار دور از انتظار نیست.

حجت ادامه داد: با توجه به ازدیاد عرضه ناشی از خنک شدن هوا و بازگشایی مدارس پیش بینی می گردد که قیمت مرغ بعد از ایام تاسوعا و عاشورای حسینی نوسان چندانی در بازار نداشته باشد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر عرضه مرغ منجمد در ایام محرم بر وضعیت بازار اضافه نمود: هر زمانیکه که شرکت پشتیبانی امور دام نسبت به توزیع مرغ با نرخ مصوب در بازار اقدام کند، بدون تردید فراورینمایندگان با زیان روبرو می شوند چرا که شرکت پشتیبانی امور دام عرضه مرغ را براساس تاریخ انقضا انجام می دهد نه احتیاج واقعی بازار.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ در بازار وجود ندارد، اعلام نمود: با توجه به آنکه فراوری مرغ جوابگوی مصرف بخش صنعتی، خانگی و ایام محرم است، از این رو هر گونه تزریق مرغ مازاد منجمد منجر به کاهش قیمت و زیان مرغدار در بازار می گردد، چرا که نوسان 3 تا 5 درصدی در طول ایام هفته بدان معناست که فراوری مرغ به اندازه کافی است.

کمبود عرضه دام کذب است / نرخ واقعی هر کیلو شقه گوسفندی 90 هزار تومان

سعید سطانی مدیر عامل اتحادیه دامداران کشور در گفت و گو با خبرنگار ، با اشاره به اینکه امتناع دامداران در عرضه دام صحت ندارد، اظهار کرد: اگرچه بعضی فروشندگان به بهانه افزایش قیمت در ایام محرم، اظهاراتی مبنی بر کمبود عرضه دام را مطرح می نمایند، اما این موضوع کذب است چرا که نگه داری دام پروار شده در واحد های دامداری برای دامدار صرفه مالی ندارد.

وی متوسط نرخ دام سبک در کشور را 42 هزار تومان و دام سنگین 32 هزار تومان اعلام نمود و گفت: از ابتدای سال به سبب ازدیاد عرضه قیمت هر کیلو گوساله زنده 26 تا 27 درصد و دام سبک 10 تا 12 درصد در بازار افت داشته است.

سلطانی عرضه دام زنده با نرخ 52 تا 54 هزار تومان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را تکذیب کرد و گفت: با توجه به انباشت مازاد دام در دامداری ها بعید است که قیمت دام سبک به این نرخ برسد.

مدیر عامل اتحادیه دامداران ادامه داد: اگر مسئولان امر از خروج غیر قانونی دام از مرز های کشور جلوگیری نمایند، با افزایش بهره وری وزن لاشه نه تنها امکان صددرصدی احتیاج کشور از منابع داخل وجود دارد، بلکه دیگر خبری از التهاب بازار و سودجویی دلالان نیست.

وی قیمت واقعی هر کیلو شقه گوسفندی را 85 تا 90 هزار و گوشت گوساله بدون استخوان 75 تا 80 هزار تومان اعلام نمود و گفت: فروش با نرخ های بالاتر ناشی از حلقه های متعدد واسطه و دلال است که انتظار می رود با اعمال نظارت های بیشتر از گران فروشی جلوگیری گردد.

نوسان خاصی برای قیمت دام زنده در ایام محرم متصور نیستیم

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت وگو با خبرنگار ، از ثبات نرخ گوشت در بازار اطلاع داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 96 تا 97 هزار تومان به مغازه دار و 105 تا 106 هزار تومان به مشتری عرضه می گردد.

وی قیمت گوشت در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی را پیش بینی کرد و اضافه نمود: با توجه به آنکه تقاضا در ایام محرم برای خرید گوشت گوساله بیشتر است، از این رو قیمت گوشت گوسفندی و دام سبک نوسان چندانی در بازار ندارد.

ملکی قیمت هر کیلو دام زنده را 49 تا 50 هزار تومان اعلام نمود و گفت: بسیاری از دامداران تصور می کردند که سال جاری شرایط همانند سال قبل خواهد بود، در حالیکه سال جاری به سبب شرایط مساعد بارندگی و مرتع، دامداران با انباشت دام در واحد های خود روبرو هستند.

به گفته رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی، با وجود فراوانی عرضه و کمبود تقاضا، نوسان خاصی را برای بازار محرم متصور نیستیم چرا که تقاضا در این ایام به اندازه عید قربان نیست.

قیمت برنج در بازار قد کشید/عرضه مناسب یک راه برای کنترل قیمت اقلام اساسی

محمد آقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار، از افزایش قیمت برنج در بازار اطلاع داد و گفت: با توجه به ممنوعیت ثبت سفارش در فصل برداشت، قیمت برنج ایرانی 10 درصد، برنج هندی 3 تا 4 درصد و پاکستانی حدود 10 درصد نسبت به هفته های اخیر در بازار افزایش یافته است.

وی اضافه نمود: با توجه به ازدیاد تقاضا برای خرید برنج در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و بازگشت حجاج، احتمال افزایش قیمت برنج در صورت عدم ترخیص برنج های مانده در گمرکات کشور دور از انتظار نیست.

آقاطاهر درباره آخرین وضعیت بازار حبوبات اعلام نمود: در 10 روز گذشته قیمت بعضی اقلام حبوبات نوسان جزئی داشته که قابل ذکر نیست، اما به طور کلی قیمت حبوبات در ایام محرم به سبب آنکه در سبد مصرفی جایی ندارد، افزایش نخواهد یافت.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی ادامه داد: اگر دولت میزان عرضه شکر با نرخ مصوب را افزایش دهد، بدون تردید نوسانی در مورد قیمت قند و شکر در بازار نخواهیم داشت.

به گفته وی، با توجه به حذف ارز 4200 تومانی و اختصاص ارز نیما به واردات، قیمت چای خارجی 100 تا 120 درصد در بازار افزایش یافت که با اعمال نظارت مسئولان ستاد تنظیم بازار احتمال کاهش قیمت چای در بازار وجود دارد.

آقاطاهر با اشاره به اینکه افزایش جزئی اقلام اساسی در ایام محرم دور از انتظار نیست، اضافه نمود: علی رغم کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به سبب ازدیاد نذورات مردم افزایش می یابد که با عرضه مناسب محصول می توان از نوسان بی رویه قیمت کالا در بازار جلوگیری کرد.

آخرین جزئیات تنظیم بازار کالای اساسی با نرخ مصوب

حسن حنان قائم مقام مدیرعامل و معاون بازرگانی داخلی شرکت بازرگانی دولتی ایران شرکت بازرگانی دولتی در گفت و گو با خبرنگار، درباره آخرین جزئیات توزیع کالا های اساسی در ایام محرم و صفر اظهار کرد: برای ایام محرم و صفر پیش بینی شده که 30 هزار تن برنج، 30 هزار تن روغن، 15 هزار تن شکر، 10 هزار تن گوشت قرمز و 10 هزار تن گوشت مرغ با قیمت مصوب در این ایام در اختیار هیئت های مذهبی قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه پشتیبانی امور دام در ایام محرم و صفر اقدام به توزیع گوشت و مرغ مورد احتیاج با نرخ مصوب هیئت های مذهبی می نماید، اعلام نمود: بازرگانی دولتی 30 هزار تن برنج هندی 1121 را با قیمت 6 هزار و 300 و 15 هزار تن شکر با قیمت 3 هزار و 200 تومان در اختیار هیئت های مذهبی قرار می دهد، ضمن آنکه شرکت روغن خام مورد احتیاج را در اختیار کارخانه های روغن کشی قرار می دهد و آن ها موظفند روغن 16 و 4.5 کیلویی جامد و نیمه جامد را با 15 درصد تخفیف توزیع نمایند. این در حالی است که قیمت های کنونی بازار بالاتر از این رقم است.

حنان با بیان اینکه کمبودی در توزیع اقلام اساسی وجود ندارد، گفت: براساس تجربیات سنوات گذشته کالای بیشتری تدارک دیده شده است که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی نیست.

استمرار افت قیمت میوه در بازار/ جهش قیمت سیب زمینی و پیاز در تاسوعا و عاشورا

اسداله کارگر رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفت و گو با خبرنگار، درباره آخرین تحولات بازار میوه و صیفی اظهار کرد: با توجه به کاهش تقاضا در ایام محرم برای خرید میوه پیش بینی می گردد که روند افت قیمت در بازار ادامه یابد.

وی اضافه نمود: در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به سبب نذورات مردم و تعطیلی چند روزه میدان ممکن است قیمت بعضی اقلام همچون سبزی آش، قورمه، سیب زمینی و پیاز با نوساناتی در بازار روبرو گردد که این رشد قیمت در بازار مقطعی است.

کارگر قیمت کنونی هر کیلو سیب زمینی نو را 2 هزار و 500 تا 4 هزار و پیاز یک هزار تا 2 هزار تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار اعلام نمود و گفت: با احتساب حداکثر 35 درصد سود محصول در خرده فروشی ها عرضه می گردد.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی نرخ هر کیلو سبزی خوردن را 2 تا 3 هزار و سبزی جور (پلو، آش، قورمه) یک هزار و 500 تا 2 هزار و 500 تومان اعلام نمود.

pariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری

malayro.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 16208

به "ساز گرانی اقلام اساسی در بازار محرم کوک می گردد، عرضه مناسب، راه حلی برای کنترل قیمت کالاها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساز گرانی اقلام اساسی در بازار محرم کوک می گردد، عرضه مناسب، راه حلی برای کنترل قیمت کالاها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید