طرز تهیه تاس کباب با گوشت به روش مجلسی با طعم عالی
به گزارش مهسان بلاگ، تاس کباب از جمله غذاهای ایرانی است که قدمتی طولانی داشته و از زمان های دور، در استان های مختلف با راه و روش های گوناگون تهیه می شده است. جالب است که بداند این غذا، از جمله غذاهای سالم هم محسوب می گردد؛ چرا که در طبخ آن روغن خیلی کمی به کار می رود. تاس کباب را می توان به روش های مختلف با گوشت یا با مرغ تهیه کرد. در این مطلب با طرز تهیه تاس کباب با گوشت به روش آسان و اصیل آن آشنا شوید.
مواد لازم برای طرز تهیه تاس کباب با گوشت
- گوشت گوسفندی یا گوساله 350 گرم
- دنبه (در صورت تمایل) 50 تا 100 گرم
- پیاز میانه 2 عدد
- سیب زمینی 2 عدد
- هویج 2 عدد
- گوجه فرنگی 2 تا 3 عدد
- به (در صورت تمایل) 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- گرد غوره 1 قاشق چای خوری
- برگ بو 2 عدد
- آلو بخارا یا برگه زردآلو (در صورت تمایل) به مقدار لازم
- دارچین 1.2 قاشق چای خوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز به مقدار لازم
- سیر 2 تا 3 حبه
مراحل طرز تهیه تاس کباب با گوشت
1. آماده کردن و ترتیب قرار دادن مواد در قابلمه
طرز تهیه تاس کباب با گوشت بسیار ساده است و به زمان آماده سازی بسیار کمی نیاز دارد. برای تهیه این غذای سنتی ایرانی، کافی است ابتدا مواد اولیه را آماده نموده و پیاز، سیب زمینی، هویج و به را بشوید و پوست بکنید.
پیازها را به صورت خلالی درشت خرد نموده و کف ظرف موردنظرتان برای تهیه تاس کباب بریزید. سپس گوشت و در صورت تمایل، دنبه را هم به قطعات درشت خرد نموده و روی پیازها بچینید. برگ بوها و سیرها را هم برای طعم دهی بهتر، لابه لای گوشت ها قرار بدهید.
نکته 1: برای انتخاب گوشت تاس کباب، می توانید از انواع گوشت قرمز یا سفید، مثل گوشت گوسفندی یا گوساله، گوشت شتر یا شترمرغ و نیز گوشت مرغ بهره ببرید. با این حال گوشت تکه ای خورشتی یا ماهیچه، برای طبخ تاس کباب برترین گزینه است.
نکته 2: وجود به، طعمی شیرین و ملس به تاس کباب شما می دهد. چنانچه این طعم را دوست ندارید، می توانید به را از مواد اولیه حذف کنید.
سیب زمینی ها، به ها و هویج ها را به صورت حلقه ای یا مکعبی درشت خرد کنید. سپس به ترتیب سیب زمینی ها، هویج ها و به ها را روی گوشت ها بچینید. برای طعم دهی مناسب تر، قبل از چیدن هر لایه، روی لایه قبلی ادویه بپاشید. بعلاوه در صورت تمایل می توانید از دانه فلفل سیاه نکوبیده هم بهره ببرید.
2. تفت دادن رب گوجه فرنگی
در یک ماهیتابه کوچک، رب گوجه فرنگی را همراه با کمی روغن و زردچوبه تفت بدهید تا رنگ باز نموده و طعم خامی آن گرفته گردد. سپس آن را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
3. پختن و سرو تاس کباب
پس از چیدن تمام مواد (به جز گوجه فرنگی ها) ظرف را روی شعله کم گاز قرار بدهید و اجازه بدهید تا مواد، به مدت حدودا 3 ساعت با آب خودشان بپزند. بعلاوه در فواصل مختلف، به قابلمه سر بزنید و چنانچه آب مواد کشیده شده بود، به آن کمی آب جوش اضافه کنید. در نیم ساعت پایانی پخت، گوجه فرنگی ها را هم حلقه نموده و روی مواد بچینید. بعلاوه به جای گوجه فرنگی معمولی، میتوانید از گوجه فرنگی گیلاسی بهره ببرید و آن ها را به صورت درسته داخل قابلمه بریزید.
پس از پختن گوشت ها، تاس کباب شما آماده است. می توانید آن را به همراه انواع نان سنتی ایرانی مثل سنگک یا بربری، در کنار ترشی مخلوط یا ترشی لیته بادمجان و سبزی خوردن سرو کنید.
سوالات متداول در طرز تهیه تاس کباب با گوشت
در این مطلب با طرز تهیه تاس کباب با گوشت آشنا شدیم. این غذای ایرانی گرچه بسیار ساده تهیه می گردد، با این حال طعم دلپذیری دارد که با آن حتی می توانید از مهمان هایتان هم پذیرایی کنید. در ادامه، به بعضی از سوالات متداول و رایج شما در مورد تهیه تاس کباب پاسخ می دهیم.
طرز تهیه تاس کباب با گوشت چرخ نموده چیست؟
برای درست کردن تاس کباب با گوشت چرخ نموده، گوشت را با 1 عدد پیاز کوچک رنده نموده و آب گیری شده، نمک، فلفل و قدری زردچوبه ورز داده و سپس از آن، گلوله های کوچک به مقدار گردو تهیه کنید. گلوله های گوشتی را در کمی روغن سرخ نموده و سپس سایر مواد تاس کباب را روی گوشت ها بچینید. البته توجه داشته باشید که در این روش، مدت زمان پخت کوتاه تر می گردد.
طرز تهیه تاس کباب با گوشت مرغ چیست؟
برای درست کردن تاس کباب با گوشت مرغ، ابتدا گوشت مرغ مثل ران یا سینه مرغ را روی پیازها چیده، سپس سایر مراحل را به روش بالا ادامه بدهید.
تاس کباب با نان بهتر است یا برنج؟
تاس کباب را به هر دو صورت، هم با نان و هم با برنج می توان سرو کرد، ولی با نان مرسوم تر است.
منبع: کتاب کاله