طرز تهیه دلمه برگ انگور براق و خوشمزه با تمام ترفندها
به گزارش مهسان بلاگ، دلمه برگ مو، یکی از لذیذترین غذاهای فصل بهار است که اگرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می رسد، ولی مرحله آماده سازی سخت و وقت گیری دارد. دلمه برگ انگور از مجلسی ترین و محبوب ترین دلمه های ایرانی محسوب می گردد. جالب است بدانید که دلمه برگ انگور علاوه بر اینکه به عنوان یک غذای کامل سرو می گردد در برخی مجالس به عنوان پیش غذا هم سرو می گردد.

طرز تهیه دلمه برگ انگور با گوشت چرخ نموده
مواد لازم برای دلمه برگ انگور | |
پیاز | 1 عدد |
برنج | 2 لیوان |
لپه | 100 گرم |
سبزی دلمه | 200 گرم |
روغن مایع | به میزان کافی |
سرکه | 4 قاشق غذاخوری |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
برگ مو (درخت انگور) | به میزان کافی |
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه و شکر | به میزان کافی |
دستور تهیه دلمه برگ مو
- لپه و برنج را جداگانه خیس کنید و بعد نیم پز کنید.
- تابه ای را روی حرا رت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ گردد. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.
- وقتی رنگ پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید. در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد، آن ها را از روی حرارت بردارید؛ و مواد را داخل برگ ها به صورت بقچه ای بپیچید. اگر برگ هایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشنمایند.
- سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.
- در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.
- طعم چاشنی دلمه: برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو، آب، نمک و شکر بهره ببرید و به اندازه دلخواه از آن ها بهره ببرید. دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه ها اضافه نکنید. اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می گردد. همچنین دلمه برگ انگور با رب انار نیز خوشمزه می گردد. می توانید کمی رب انار را با آب رقیق نموده رو روی دلمه بریزید.
سبزی مخصوص دلمه برگ انگور
در بسیاری از شهر های کشورمان برای تهیه دلمه برگ انگور از انواع سبزیجات معطر کوهی استفاده می گردد. البته به صورت معمول در تمام شهر ها برای تهیه این دلمه از سبزیجاتی مثل جعفری، نعناع، مرزه، شوید، ترخون و پیازچه استفاده می گردد.
نکاتی درباره طرز تهیه دلمه برگ مو یا انگور
- این غذا را اکثراً بدون گوشت چرخ نموده درست می کنیم. ولی در برخی از مناطق دلمه را فقط با گوشت چرخ نموده می خورند. اگر به هر دلیلی امکان استفاده از گوشت را ندارید، می توانید از سویا هم بهره ببرید. همچنین می توانید از ترکیبی با نصف سویا و نصف گوشت چرخ نموده بهره ببرید.
- در چاشنی برگ مو به جای رب انار، می توانید از آبلیمو طبیعی یا آبغوره و سرکه بهره ببرید.
- نکته مهمی که در این مرحله باید به آن توجه کنید، حرارت قابلمه شماست که اگر زیاد باشد آب سریع بخار شده و دلمه های شما می سوزد و اگر کم باشد مدت زمان زیادی طول می کشد تا رنگ برگ ها تغییر کند. پس در این مرحله دقت لازم را داشته باشید.
- با توجه به سایز قابلمه و مقدار دلمه ها ممکن است احتیاج باشد مقدار آب و زمان بیشتری را برای پخت احتیاج داشته باشید.
- حتماً آب را چک کنید در صورتی که دلمه ها هنوز تغییر رنگ نداده باشند باید آب جوش را کم کم به آن اضافه کنید.
- دستور تهیه دلمه که به آن پرداختیم مناسب چهار نفر است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت ها را تغییر دهید. البته به این موضوع هم دقت کنید که برخی ها از هواداران دلمه های پر ملات هستند و برخی آن را کم ملات تر دوست دارند. پس نسبت ها را با توجه به ذائقه افراد هم می توان عوض کرد.
نکاتی در انتخاب برگ دلمه
- بهترین برگ ها برای تهیه دلمه برگ انگور ترد و خوشمزه، برگ های جوانی هستند که اندازه کف دست شما هستند.
- برگ ها نباید بسیار عظیم باشند که لطافت و تازگی خود را از دست داده باشند یا بسیار کوچک که قابل پیچیدن نباشند یا دلمه بسیار کوچکی را به شما دهند.
- گفتنی است که اگر برگی بود که سایز آن کوچکتر از سایز نرمال بود یا پارگی در آن داشت می توانید دو برگ کوچک را روی هم بگذارید و هر دو را با هم بپیچید.
- پیچیدن دلمه ها را تا خاتمه ادامه دهید.
- قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و بشقاب نسبتاً سنگینی روی دلمه ها بگذارید، یک سوم قابلمه را آب جوش بریزید و درب قابلمه را بگذارید منتظر باشید تا رنگ برگ ها تغییر کند و حالت نیم پختگی به خود بگیرد.
سخن آخر
دلمه برگ انگور انرژی زا بوده و برای تقویت عمومی بدن مفید است؛ سبزیجات استفاده شده در تهیه این غذا هم خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند. دلمه برگ مو به علت داشتن کلسیم و منیزیم برای استحکام استخوان ها و دندان ها مفید است؛ دلمه برگ مو خاصیت آنتی بیوتیکی هم دارد و عفونت بدن را برطرف می نماید. دلمه برگ مو برای رشد بچه ها، تقویت معده و ازدیاد شیر مادران شیرده موثر بوده؛ این غذا به علت داشتن آهن هم برای زنان مفید است. پتاسیم موجود در دلمه برگ مو از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری می نماید و فشار خون را هم کاهش می دهد. مبتلایان به چربی خون دلمه برگ مو را بهتر است به همراه آب لیموترش تازه میل نمایند؛ این غذا به علت داشتن آهن، منیزیم و ویتامین B1 سبب برطرف کم خونی می گردد.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با دستور سایر دلمه ها، طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای مجلسی و بسیار خوشمزه را نیز در انگیزه بخوانید.
منبع: مجله انگیزهpariha.com: پریها | مجله گردشگری، تور لحظه آخری، تور ارزان قیمت، سفرنامه گردشگری
malayro.ir: تور مالزی ارزان قیمت، تور پنانگ، کوالالامپور، لنکاوی، تور لحظه آخری مالزی