طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده
به گزارش مهسان بلاگ، لازانیا با گوشت چرخ نموده، نوعی پاستای ورقه ای است که از چند لایه پاستا، سس گوشت مخصوص و پنیر درست می گردد و انواع مختلفی دارد. لازانیا را اغلب در فر درست می نمایند، ولی بدون فر نیز قابل تهیه است.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - لازانیا (Lasagne)، نوعی پاستای نواری پهن است که از آرد نوعی گندم درست می گردد. با این نوار های پهن می توان نوعی غذای ایتالیایی تهیه کرد که بسته به سس مورد استفاده در آن به نام های گوناگونی خوانده می گردد. مثلا لازانیا با گوشت چرخ نموده نوعی از این غذاست که در تهیه سس آن، گوشت چرخ نموده به کار رفته و ورقه های لازانیا با چند لایه سس گوشت و پنیر پوشانده می شوند.
این غذا را معمولا در فر درست می نمایند، ولی در صورت عدم دسترسی به فر، لازانیا در ماکروفر و ماهیتابه و همچنین بر روی اجاق گاز نیز قابل تهیه است. با این تفاوت که لایه رویی لازانیا در فر را می توان با روشن کردن گریل فر، طلایی کرد، ولی در خصوص چنین امکانی وجود ندارد و پنیر روی لازانیا فقط ذوب می گردد. اما طعم و مزه این دو تفاوت چندانی ندارد و در هر صورت غذایی خوشمزه و وسوسه انگیز مخصوصا برای دوستداران غذا های گوشتی است.
هرچند بیشتر خانم های خانه دار با طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده آشنایی دارند، ولی در این مطلب قصد داریم طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده را به روشی متفاوت مرور کنیم، پس با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع لازانیاطرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده
مواد مورد احتیاج برای تهیه لازانیا با گوشت در جدول زیر آورده شده است.
مواد لازم | |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
ورقه لازانیا | 1 بسته |
پیاز عظیم | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1-2 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی رنده شده | 1 پیمانه |
پنیر موزارلا | 300 گرم |
پنیر پارمزان | 150 گرم |
پنیر ریکوتا | 300 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
ادویه ایتالیایی | 1 قاشق مرباخوری |
پودر پاپریکا | 1 قاشق مرباخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
روغن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- فر را روی 375 درجه فارنهایت یا 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
- پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و سیر را نیز ساطوری کنید.
- در یک تابه 3-2 قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید. پیاز را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا پیاز سبک شده و کمی رنگ بگیرد، سپس سیر را اضافه کنید و با هم تفت دهید تا طلایی شوند.
- سیر و پیاز را از تابه خارج نموده و گوشت چرخ نموده را در تابه بریزید. گوشت را در روغن به جامانده در تابه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- گوشت چرخ نموده را به سیر و پیاز اضافه نموده و با هم مخلوط کنید. کمی نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه ایتالیایی، و رب گوجه فرنگی به مخلوط گوشت بیفزایید.
- مواد را در حد 3-2 دقیقه با هم تفت دهید تا رب رنگ بگیرد و بوی خامی آن از بین برود.
- گوجه فرنگی رنده شده را به مایه گوشت اضافه کنید، هم بزنید و درب تابه را ببندید. حرارت را ملایم کنید و فرصت دهید 15-10 دقیقه مواد بپزند و آب گوجه فرنگی کاملا تمام گردد.
- در پایان جعفری خرد شده را به مایه گوشت اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
- 1/3 از پنیر پارمزان و 1/3 از پنیر موزارلا رنده شده را در یک کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید. این مخلوط را برای پوشاندن لایه رویی لازانیا کنار بگذارید. پنیر ریکوتا را با به جامانده پنیر پارمزان و موزارلا در کاسه عظیمی مخلوط کنید. یک عدد تخم مرغ و 1/2 قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی و یک پینچ آویشن (کمتر از یک قاشق چایخوری) به آن اضافه کنید.
- مخلوط پنیر ریکوتا، پارمزان و موزارلا را با دست خوب مخلوط کنید تا یک مخلوط پنیر یکدست برای لایه های میانی لازانیا حاصل گردد.
- در یک قابلمه نسبتا عظیم آب را به جوش آورید، کمی نمک در آب بریزید و ورقه های لازانیا را 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید، سپس ورقه های لازانیا را آبکش کنید و روی آن کمی آب سرد بریزید که به هم نچسبند.
- برای اینکه ورقه ها روی هم خمیر نشوند و به هم نچسبند، آن ها را روی لبه یک قابلمه آویزان کنید یا روی یک سطح صاف بچینید.
- کف و دیواره های ظرف مورد نظر را که بهتر است از جنس نچسب مقاوم به حرارت باشد، با کره چرب کنید و یک لایه ورقه لازانیا را کف ظرف پهن نموده و روی آن را با مقداری مایه گوشت بپوشانید.
- سپس یک لایه لازانیا روی مایه گوشت بچینید.
- روی لازانیا را با 1/3 از مخلوط پنیر بپوشانید.
- روی مخلوط پنیر را با مایه گوشت بپوشانید، سپس یک لایه لازانیا روی آن قرار دهید. روی لازانیا را با یک لایه مخلوط پنیر بپوشانید و به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام گردد.
- به جامانده مایه گوشت را در آخرین لایه ریخته و روی آن را با پنیر پارمزان و موزارلا بپوشانید.
- ظرف را به مدت 40-30 دقیقه در فری که از قبل گرم نموده اید قرار دهید و پس از 30 دقیقه چک کنید، همین که پنیر روی لازانیا طلایی شد، آن را از فر خارج کنید.
- کمی صبر کنید تا لازانیا با گوشت چرخ نموده از داغی بیفتد سپس برش بزنید که لایه های آن از هم جدا نشوند.
چند نکته در طرز تهیه لازانیا با گوشت چرخ نموده
- در صورت تمایل می توانید، 250 گرم قارچ ورقه ای خرد شده، 1 عدد فلفل دلمه ای نگینی خرد شده یا 150 گرم کنسرو ذرت به مایه گوشت لازانیا اضافه کنید.
- برای اینکه ورقه های لازانیا به هم نچسبند، قبل از اضافه کردن لازانیا به آب جوش، یکی دو قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک در آب بریزید.
- برای اینکه لایه های لازانیا از هم جدا شوند، روی هر لایه لازانیا مقداری مخلوط پنیر بریزید.
- برای اینکه گوشه های لازانیا پس از قرار دریافت در فر خشک نگردد، روی هر لایه لازانیا و گوشه های آن را کاملا با مایه گوشت بپوشانید.
منبع: setare.comتور روسیه: تور روسیه: تور سوچی، تور مسکو، تور سن پترزبورگ، تور تابستان نوروز، بهار روسیه