نوشیدنی های مفید برای ایام روزه داری
به گزارش مهسان بلاگ، کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهمیت نوشیدنی های مناسب در ماه مبارک رمضان، گفت: در فاصله افطار تا سحر، مصرف بیش از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم، سایر مایعات طبیعی، آب سبزی جات و صیفی جات مانند آب هویج، آب گوجه فرنگی و آب کرفس که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می گردد، ضمن حفظ ایمنی برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید - 19، بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می نماید.
به گزارش ایسنا، آمنه مصیبی اظهار کرد: سردرد های خفیف، ورم معده، دهیدراتاسیون (از دست دادن آب بدن)، یبوست و استرس پذیری بعضی از شرایطی هستند در روز های نخست روزه داری پیش می آید و تدریجا بعد از چند روز رفع می گردد؛ این علائم می توانند به علل مختلف از جمله استفاده نکردن از آب کافی یا از دست دادن آب بدن به دلیل استفاده از نوشیدنی های نامناسب در وعده های افطار، سحر یا شام باشد.
وی با بیان اینکه مصرف مایعات یکی از احتیاج های فوری هنگام افطار است، اضافه کرد: یک فرد روزه دار باید با شیر یا آب ولرم همراه خرما یا عسل یا چای کم رنگ به همراه یک قاشق چای خوری شکر روزه خود را باز کند. هنگام افطار نباید مایعات سرد مصرف گردد.
مصیبی اعلام کرد: مصرف آب زیاد در وعده افطار و بین صرف غذا، سبب اختلال در هضم مواد غذایی می گردد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در زمان افطار باید از مصرف زیاد شربت ها و مصرف نوشابه های گازدار پرهیز گردد، زیرا این کار موجب سوءهاضمه و اضافه وزن می گردد.
مایعات و نوشیدنی های مناسب وعده شام
وی اعلام کرد: در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آب میوه های صنعتی و انواع شربت ها، توصیه می گردد از آب آشامیدنی سالم، دوغ، عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده گردد.
مصیبی اضافه کرد: پس از شام و تا قبل از خواب نیز مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می گردد.
مایعات و نوشیدنی های مناسب وعده سحر
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اعلام کرد: در وعده سحری از دریافت زیاد نوشیدنی هایی مانند شربت، قهوه، چای غلیظ و نوشابه های گازدار پرهیز گردد. نوشیدن آبمیوه طبیعی مانند آب سیب، آب آلبالو، آب انار، شربت عسل و آبلیمو، شربت خاکشیر یا آب در وعده سحری توصیه می گردد.
وی اضافه کرد: بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز، بعد از صرف سحری به میزان فراوان آب می نوشند که این عادت صحیح نیست و باید برای رفع کردن تشنگی در طول روز، در فاصله افطار تا سحر از صیفی جات و میوه های سرشار از آب مانند کاهو، خیار، هندوانه، خربزه، طالبی و مرکبات استفاده گردد.
نوشیدنی های مناسب در روزه داری
مصیبی در خصوص مایعات و نوشیدنی های مناسب در روزه داری گفت: در روزه داری به جای مصرف آب سرد و آب یخ، باید آب خنک یا ولرم به صورت آهسته و ترجیحا در حالت نشسته نوشیده گردد. نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن نیز موجب کاهش دسترسی آنزیم های گوارشی به غذا ها و ایجاد مسائل گوارشی می گردد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: برای سالم ماندن دندان ها نیز توصیه می گردد غذا و مایعات داغ همراه با غذا و مایعات سرد مصرف نگردد.
وی با تاکید بر کاهش حجم غذای دریافتی در وعده سحری گقت: مصرف غذای زیاد برای جلوگیری از گرسنگی، موجب تشنگی بیشتری در طول روز خواهد شد.
مصیبی اضافه کرد: به منظور کاهش احساس تشنگی، استفاده از رب انار، آبغوره، آب لیمو ترش، سرکه، گلاب و روغن زیتون به جای مصرف ادویه و نمک زیاد به عنوان چاشنی غذا و سالاد، توصیه می گردد.
وی اعلام کرد: برای کاهش احساس تشنگی توصیه می گردد شربت های خاکشیر، تخم خرفه، تخم شربتی، ماءالشعیر، آب سیب، آب انار، آب آلبالو، سکنجبین با عرق نعنا یا کاسنی که با شکر کمی تهیه شده باشند، مصرف شوند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: در فاصله افطار تا سحر، مصرف بیش از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم، سایر مایعات طبیعی، آب سبزی جات و صیفی جات مانند آب هویج، آب گوجه فرنگی و آب کرفس که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می گردد، ضمن حفظ ایمنی برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید - 19، بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می نماید.
منبع: فرارو