نکاتی مفید در گذراندن روزهای سرد

به گزارش مهسان بلاگ، با انجام فعالیت هایی مناسب و رعایت نکاتی در مورد مصرف مواد غذایی در روزهای سرد سیستم ایمنی بدن خود را در مقابل بیمار ی های فصلی تقویت کنید.

نکاتی مفید در گذراندن روزهای سرد

بنابر تحقیقات انجام گرفته با توجه به طبع سرد و خشک فصل پاییز و زمستان بیشتر خوردن غذاهای معتدل و یا با طبع گرم توصیه می شود. از سوی دیگر این مواد غذایی با طبع گرم را می بایست سالمندان و افراد سالخورده مصرف کنند تا از مبتلا شدن به بیماری های فصلی مصون بمانند.

از دیرباز ارتباط بین سرماخوردگی و سردی هوا برای بشر معلوم بوده است. عامل اصلی سرماخوردگی، ویروس ها هستند که در شرایط حساس، مخاط دستگاه تنفسی فوقانی (بینی، حلق و حنجره) را مورد حمله قرار داده و در نواحی مزبور ایجاد التهاب می کنند. بنابراین با دانستن نکاتی در مورد مصرف مواد غذایی مناسب در فصول سرد و رعایت اصول و مواردی، بدن خود را در مقابل سرماخوردگی و بیماری های این نوع فصل ها مقاوم کنید.

در روزهای سرد چه غذاهایی بخوریم و چه غذاهایی نخوریم؟

با توجه به اینکه مزاج فصل سرد و زمستان بسیار سرد و خشک است و این مزاج باعث خشکی بدن می شود بنابراین بایستی از مصرف مواد غذایی ای که خشکی بدن را کاهش می کند اجتناب نمود.

  • افراد باید در وعده های غذایی روزانه مقادیری گوشت را گنجانده تا علاوه بر افزایش گرمای بدن میزان خشکی بدن را کاهش دهند.
  • سیر نخورید: از جمله مواد غذایی که باعث خشکی و سردی در بدن می شود سیر است. از این رو باید در این فصل مصرف سیر را کاهش داد
  • از ادویه جات در غذاها کمتر استفاده کنید.

مصرف غذاهای پرنمک و حتی آب لیمو و سرکه باعث کاهش رطوبت بدن شده و به خشکی بدن می افزاید. بنابراین در روزهای سرد این مواد غذایی را کمتر مصرف کنید.

  • به و گلابی مصرف کنید
یکی از مفید ترین میوه هایی که در فصل پاییز طراوت لازم را در بدن فراهم می کند، مصرف میوه هایی چون به و گلابی است. این دو میوه پر انرژی در این فصل افراد را در برابر بیماری های فصلی مصون نگه می دارند.
  • روغن زیتون

بر روی سالاد خود روغن زیتون بریزید و یا غذاهای خود را با روغن زیتون سرخ کنید. زیرا روغن زیتون فعالیت و تحرک سلول های بدن را بالا می برد. این عمل در زمستان بسیار به سلول های شما کمک می کند و باعث می شود شما احساس سرما نداشته باشید.

  • دمنوش های گیاهی را فراموش نکنید

در فصل زمستان باتوجه به سرمای هوا و رطوبت بالا استفاده از دمنوش های گیاهی توصیه فراوان شده است. دمنوش هایی مانند دمنوش آویشن، دمنوش بابونه و گل گاو زبان می توانند علاوه بر آرامش شما باعث تقویت سیستم ایمنی بدن گردند.

  • حبوبات و سبزبجات نوش جان کنید

در روزهای سرد سال مواد غذایی مانند حبوبات، سیب، میوه های شیرین، مویز، بادام، انجیر، دارچین و... را بیشتر مورد توجه قرار دهید. همچنین مصرف سبزیجات، چغندر، کلم بروکلی و کرفس در فصل زمستان توصیه می شود.

چه فعالیت هایی در روزهای سرد باید انجام شود؟

  • تصور غلط زیاد لباس پوشیدن

خیلی از افراد تصور می کنند که هوای سرد موجب سرما خوردگی آنان شده است و به همین دلیل لباس زیادی می پوشند. این تصور کاملا نادرست است چرا که سرماخوردگی به علت ویروس است نه لرز کردن. پس اگر می خواهید در فصول سرد کمتر سرما بخورید لباس هایی را انتخاب کنید که

  1. گرم و راحت باشند
  2. کمتر در برف و باران خیس بشوند تا با احساس راحتی با ان ها وقت بیشتری را در هوای تازه بیرون بگذرانید.
  • از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید

توصیه می شود در فصل زمستان از طریق کرم های مرطوب کننده از پوست خود مراقبت نمایید. کرم مرطوب کننده با از بین بردن این خشکی از پوست افراد در برابر سرما محافظت می کند و از بروز پیری زودرس پوست نیز پیشگیری می کند.

  • مایعات فراوان بنوشید

یکی دیگر از مواردی که در طب سنتی از اهمیت ویژه ای برخوردار بود ولی در زندگی شهری امروز نادیده گرفته می شود نوشیدن مایعات به ویژه آب است. امروزه، در زندگی شهرنشینی میزان مایعات کاهش پیدا کرده است و آن دسته از افرادی که تمایل به نوشیدن آب دارند بیشتر آب سرد می نوشند در صورتی که نوشیدن آب سرد در فصل زمستان باعث افزایش بیماری های تنفسی شده و توصیه اکید می شود در این فصل مایعات خیلی سرد کمتر نوشیده شود.

  • در محیط های بسته نمانید

افراد در فصل سرما ترجیح می دهند که به جای پیاده روی در یک پارک به سینما بروند. ویروس ها از طریق دست و یا از طریق سرفه و عطسه از راه هوا منتقل می شوند. اگر بودن در محیط های سربسته برایتان اجتناب ناپذیر است حتما دست هایتان را به خوبی با آب و صابون بشویید. هم چنین برخی مطالعات نشان داده است که ویروس سرما خوردگی در محل های مرطوب زنده نمی ماند.

  • در روزهای سرد ورزش کنید

یکی دیگر از توصیه های مهم این فصل حفظ انرژی بدن با فعالیت های بدنی است. از این رو ورزش مداوم و فعالیت های مستمر موجب کاهش سردی مزاج می شود. تحقیقات و مطالعات فراوان در این زمینه نشان داده است هرچه میزان رطوبت بدن در این دو فصل بیشتر باشد، افراد زودتر مستعد انواع عفونت می شوند و به همین علت است که عفونت های گوش، حلق و سینوزیت در فصل سرما شایع تر است.

کلام اخر

با رعایت این نکات و مصرف مواد غذایی مناسب در فصول سرد خود و نزدیکانتان را از ابتلا به بیماری های این فصول محافظت کنید و از سلامت کامل برخوردار شوید.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 11 آبان 1399 بروزرسانی: 11 آبان 1399 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 62348

به "نکاتی مفید در گذراندن روزهای سرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکاتی مفید در گذراندن روزهای سرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید