نگاهی به انواع متعدد مواد غذایی چرب و اثرات منفی آنها

به گزارش مهسان بلاگ، مواد غذایی چرب و یا جانک فود (غذاهای ناسالم) اثرات منفی متعددی بر روی سلامت شما می گذارند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گزینه های غذایی چرب بعلاوه انواع مواد غذایی چرب یا چاق کننده

نگاهی به انواع متعدد مواد غذایی چرب و اثرات منفی آنها

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

مواد غذایی چرب و یا جانک فود (غذاهای ناسالم) اثرات منفی متعددی بر روی سلامت شما می گذارند. به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گزینه های غذایی چرب بعلاوه انواع مواد غذایی چرب یا چاق کننده به خواندن این مقاله ادامه دهید...

همه ما با میل شدید به خوردن خوراکی های خوشمزه آشنایی داریم در جایی که قادر به برداشتن نگاه از شیرینی و یا استیک نیستیم. آیا تا به امروز به این فکر نموده اید که چه میزان چربی بد و مضر در بیشتر گزینه های غذایی مورد علاقه ما وجود دارد؟ به این فکر نموده اید که چرا شکم بزرگ شده تان حتی با رفتن به باشگاه و صرف نیم ساعت از وقت در آن حاضر به آب شدن نیست؟ مقصر آن، چربی است و چیزی جز چربی نیست. حتی زمانی که زندگی فعال و پر جنب و جوشی دارید، بیش از حد بودن چربی در بدن می تواند مانع از کوشش شما در کاستن از وزنتان گردد. در این بخش علت لزوم به حداقل رساندن چربی بد و افزایش قابل ملاحظه چربی های خوب یا مفید در رژیم غذایی تان را شرح خواهیم داد. اجازه دهید به انواع مواد غذایی چرب و گونه های چربی که اینها را تشکیل می دهند، نگاهی بیاندازیم.

انواع چربیهای بد و یا خوب

حقیقت این است که چربی عنصری لازم است که جهت انجام طبیعی عملنمودهای بدن مورد احتیاج می باشد، با این حال وجود بیش از حد آن است که مضر می باشد. بعلاوه انواع مختلف چربی وجود داشته که بعضی از آنها برای بدن مفید بوده و بعضی دیگر مضر می باشند. در این بخش بعضی از عملنمودهای مهم میزان مناسب چربی در بدن را نشان می دهیم.

چربی منبع انرژی است

چربی به اسم حامل ویتامین های ضروری محلول در چربی مانند ویتامین A، D، E و K عمل نموده و به عرضه و یا انتشار این ویتامین ها در سرتاسر بدن یاری می کند.

چربی به اسم نرمچه محافظ یا ضربه گیر عمل نموده که از اندامهای حیاتی بدن محافظت می کند.

چربی بعلاوه شامل اسیدهای چرب ضروری بوده که وجود آنها جهت سلامت قلبی عروقی و بعلاوه سیستم ایمنی بدن شما مفید است.

چربی انواع مختلفی داشته و از اینرو لازم است اطلاع داشته باشید چه نوع چربی را بایستی وارد رژیم غذایی خود سازید. چربی ها به دو گروه اصلی چربیهای اشباع شده و چربیهای اشباع نشده تقسیم می شوند.

اشباع نشده

چربی اشباع نشده، چربی خوب یا مفید است. مصرف چربیهای اشباع نشده معمولاً به علت منابع گیاهی آن است. مولکولهای چربی اشباع نشده در دمای اتاق به حالت مایع می باشند. چربی اشباع نشده علاوه بر آن به چربیهای اشباع نشده مونو (با یک پیوند دوگانه) و چربیهای اشباع نشده پلی (با چند پیوند دوگانه) تقسیم می شوند. منابع معمول چربیهای اشباع نشده روغن های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن کنجد، آفتابگردان یا حتی روغن سویا می باشند. مواد غذایی چرب اشباع نشده حاوی مقادیر زیادی اسیدهای چرب امگا 3 بوده که هر متخصص تغذیه مصرف میزان بالایی از آن را در طول هفته توصیه می کند.

اشباع شده و یا ترانس

چربی اشباع شده، همتای زشت و بدی است که با چندین مشکل مرتبط با سلامتی ارتباط دارد. چربی اشباع شده معمولاً از منابع حیوانی وارد رژیم غذایی می گردد. چربیهای اشباع شده مسبب افزایش سطوح کلسترول بد (LDL) بوده که منجر به بروز اثرات منفی بر روی سلامت قلب انسان می گردد. این نوع چربی به طور کلی در دمای اتاق جامد است. نوع دیگر چربی که بدتر از چربی اشباع شده است، چربی ترانس می باشد. این نوع چربی مضرترین نوع چربی است به این علت که نه تنها سطوح کلسترول بد را افزایش می دهد، بلکه موجب کاهش سطوح کسترول خوب (HDL) هم می گردد. علاوه بر منابع قابل دسترس طبیعی مانند شیر کامل، و محصولات لبنی با چربی کامل، چندین محصول غیر طبیعی چربی ترانس وجود داشته که جزء ثابت چندین ماده غذایی فرآوری شده می باشند. مواد غذایی حاوی چربیهای ترانس غیر طبیعی حاوی تا 45% چربی ترانس در مقایسه با همتاهای چربی طبیعی خود می باشند. توصیه می گردد که کمتر از 7% از چربی اشباع شده و کمتر از 1% چربی ترانس در روز مصرف گردد. بیشتر مواد غذایی چرب از این محدودیتها تخطی نموده بنابراین عاقلانه است که مصرف این چربیها را به یکبار در هفته بجای مصرف منظم آنها کاهش دهید.

☠ فهرستی از مواد غذایی سرشار از چربی اشباع شده و ترانس

چربی مرغ (مرغ پوست کنده سالمتر است) بستنی

گوشت گوساله کره

بعضی از اشکال مارگارین روغن پالم

روغن نارگیل پنیر

مواد غذایی منجمد شیرینی

کیک آب نبات

تنقلات بیسکویت و کلوچه

چیپس سیب زمینی گوشت گاو

بیسکویت کراکر شیرینی دونات

روغن ترد کننده شیرینی گوشت بز

جانک فود (هله هوله) غذاهای آماده مصرف بسته بندی شده

سوپ های فوری (کنسروی یا بسته بندی شده) کلوچه های خامه ای

سس یا چاشنی خوراکی های کنسرو شده

تأثیرات سوء مواد غذایی چرب

مصرف بیش از حد غذاهای چرب به ویژه آنهایی که حاوی چربیهای بد می باشند، اثرات نامطلوبی بر سلامت شما می گذارد. از طرفی، مصرف بیش از حد چربی اشباع شده همراه با پیروی از یک شیوه زندگی بی تحرک منجر به بروز چاقی خواهد شد. چاقی خود با بروز چندین بیماری همراه بوده و به اسم عامل برهم زننده سلامت در ایالات متحده شناخته می گردد. بعضی از اختلالات معمول مرتبط با چاقی، افزایش خطر ابتلاء به مسائل قلبی، دیابت نوع 2، بیماری کیسه صفرا، فشار خون بالا و حتی استئوآرتریت را شامل می گردد. مصرف میزان بیش از حد چربی های اشباع شده بعلاوه یکی از دلایل اصلی افزایش سطوح کلسترول بد است. وجود بیش از حد کلسترول در بدن منجر به بروز آترواسکلروز یا تصلب شرایین شده که شامل تشکیل کلسترول بر روی دیواره شریانها بوده و می تواند مانع از جریان خون شده و جریان طبیعی آن را مختل می سازد که خود می تواند به بروز انفارکتوس میوکارد یا حتی حمله قلبی منجر گردد.

برترین کاری که می توانید برای بدن خود انجام دهید، احترام گذاشتن به آن و تغییر رژیم غذایی خود برای بهتر شدن است. چربیهای خوبی را به رژیم غذایی خود وارد سازید که سرشار از سایر مواد مغذی باشند که بدن بدانها احتیاج دارد. مواد غذایی مانند آوکادو، گردو، تخمه کدو حلوایی، تخمه آفتابگردان یا دانه کنجد، زیتون سبز یا سیاه، روغن زیتون یا گلرنگ، ماهی سالمون، ماهی تن، کره بادام زمینی، و بذر کتان آسیاب شده را به جهت داشتن فوائد فراوان انتخاب کنید.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی | مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی

منبع: راسخون
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 98124

به "نگاهی به انواع متعدد مواد غذایی چرب و اثرات منفی آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نگاهی به انواع متعدد مواد غذایی چرب و اثرات منفی آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید