طرز تهیه دلمه کاهو

به گزارش مهسان بلاگ، امروزه با هر نوع سبزی که برگ های عظیم داشته باشند و یا صیفی جاتی که بتوان داخل آن موادی قرار داد می توان دلمه درست کرد. در زمان های قدیم همه منتظر بودند تا تابستان گردد و با استفاده از برگ مو یک دلمه خوشمزه تهیه نمایند، اما امروزه شما می توانید در هر ساعت و زمان که دلتان خواست به راحتی این غذای خوشمزه را تهیه کنید.

طرز تهیه دلمه کاهو

موادی که معمولا داخل دلمه ریخته می گردد متفاوت است، ولی می توان گفت مواد اصلی آن برنج، لپه و گوشت چرخ نموده است که می توان به این مواد چیز های دیگری نیز اضافه نمود و یا بعضی از آن ها همچون گوشت را حذف کرد.

دلمه کاهو یکی از دلمه های جدیدی است که به برنامه غذایی مردم جهان و ایران اضافه شده است و هواداران زیادی پیدا نموده است. کاهو یکی از قدیمی ترین سبزیجات جهان است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می باشد. کاهو طبق مدارکی که بدست آمده از شش قرن قبل از میلاد در ایران مصرف می شده است و یک قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است.

کاهو بیشتر در سالاد استفاده می گردد، اگرچه می توان آن را در تعدادی از غذا ها همچون سوپ ها، ساندویچ ها و ... مشاهده کرد؛ هم چنین می توان آن را سرخ نمود. نوعی از آن را که کاهوی مارچوبه نام دارد و بخاطر ساقه اش پرورش می یابد، می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد. کاهو منبع خوبی برای ویتامین آ و پتاسیم است.

کاهو از نظر طب قدیم ایران سرد و مرطوب است. کاهو بویژه نوعی از آن که دارای برگ های زرد است، غذایی زودهضم است و خواب آرامی را به دنبال دارد. کاهو دارای آهن فراوان است که برای خونسازی در بدن ضروری است؛ لذا از مؤثرترین و طبیعی ترین درمان های کم خونی است.

مواد لازم

برگ کاهو (پاک و شسته شده): 500 گرم

نمک: به مقدار لازم

فلفل سیاه (پودرشده): به مقدار لازم

لپه: 50 گرم

روغن مایع: به مقدار لازم

گوشت چرخ نموده (مخلوط گوسفند و گوساله): 200 گرم

رب گوجه فرنگی (تفت داده شده): 2 قاشق سوپ خوری

پیاز داغ: به مقدار لازم

زردچوبه (پودرشده): 1/2 قاشق چای خوری

استاک گوشت: 250 میلی لیتر

برنج: 200 گرم

سبزی دلمه (پاک و خردشده): 200 گرم

کره: 50 گرم

مراحل پخت

قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا جوش بیاید.

سپس کمی نمک در آن بریزید و برگ های کاهو را که از ساقه اش جدا نموده اید داخل قابلمه قرار دهید تا به مدت یک دقیقه بپزند و نرم شوند.

برگ های کاهو را آبکش کنید و روی سطح صافی بگذارید تا آبِ آن ها کاملاً گرفته گردد.

لپه را در قابلمه ای حاوی مقداری آب، روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیمپز گردد.

در آخر کمی نمک به لپه اضافه نموده و آبکش کنید.

در تابه ای گود حاوی روغنِ داغ، گوشت چرخ نموده را تفت دهید تا آبِ آن کاملاً کشیده گردد.

در حین این کار، گوشت را با قاشق چوبی، از هم باز کنید.

سپس رب گوجه فرنگی (تفت داده شده)، لپه، پیازداغ و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه دیگر تفت دهید.

پس از این مدت، استاک گوشت را به مواد اضافه کنید تا به همراه گوشت پخته گردد.

آبِ روی برنج خیس شده را خالی کنید و برنج را به مدت 10 تا 14 دقیقه داخل قابلمه ای حاوی آب جوش، روی حرارت زیاد بریزید تا آماده گردد سپس آبکش کنید.

برنج را به همراه سبزی، به تابه حاوی گوشت اضافه کنید و هم بزنید سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

از مواد به اندازه یک قاشق سوپ خوری بردارید و داخل برگ های کاهو بریزید.

سپس برگ های کاهو را مانند بقچه یا رول، محکم بپیچید.

بقیه مخلوط را نیز به همین شکل داخل برگ های کاهو بپیچید.

کفِ قابلمه 2 تا 3 قاشق سوپ خوری کره (ذوب شده) و مقداری روغن بریزید و چند عدد برگ کاهو روی آن قرار دهید.

دلمه ها را به صورت ردیفی در آن چیده و دلمه ها را کنار هم روی برگ کاهو ها بچینید.

دلمه ها را طوری روی برگ ها قرار دهید که نوک آزاد برگ دلمه ها، در زیر قرار گیرد.

یک ردیف را چیده، ردیف دوم را مخالف جهت ردیف اول بچینید (یک ردیف افقی و ردیف بعدی عمودی) طوری که دلمه ها با هم فاصله ای نداشته باشند و یک بشقاب روی دلمه ها قرار دهید و وزنه های سنگین نیز روی آن بگذارید تا هنگام پخت باز نشوند.

سپس بقیه استاک گوشت و کره را از کناره های ظرف روی دلمه ها بریزید.

درِ قابلمه را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند گردد سپس حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمه ها به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزند.

دلمه کاهو آماده سرو است.

بانیما: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

دور زمین: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: گردشبان
انتشار: 15 شهریور 1400 بروزرسانی: 15 شهریور 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 48716

به "طرز تهیه دلمه کاهو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه کاهو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید