طرز تهیه سوپ جو پرک، پیش غذایی مناسب
به گزارش مهسان بلاگ، سوپ جو پرک به عنوان پیش غذایی گرم و لذیذ، یکی از گزینه های مناسب برای سرو، پیش از غذا های پرکالری است. البته این سوپ به شیوه های متفاوتی تهیه می گردد که هر کدام طعم و عطر مخصوص به خود را دارند.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - در میهمانی ها و مجالس، انتخاب پیش غذای مناسب برای سرو، یک چالش است. اغلب غذا های ایرانی سنگین هستند، از اینرو باید با پیش غذایی سبک و لطیف سرو شوند. یکی از این پیش غذاها، سوپ جو پرک است. این سوپ علاوه بر آنکه پیش غذایی سبک است، طعم و عطر مطبوعی نیز دارد. سوپ جو انواع مختلفی دارد، اما در این مطلب طرز تهیه نوعی از این سوپ با جو پرک را توضیح می دهیم که بسیار خوشمزه و خوش رنگ است.
مواد مورد احتیاج برای تهیه سوپ جو پرک
برای تهیه این پیش غذای گرم برای چهار الی پنج نفر، به حدود یک ساعت و نیم زمان و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر شده است، احتیاج دارید.
مواد لازم | |
سینه مرغ | یک دوم |
قارچ | 300 گرم |
هویج | یک عدد کوچک |
شیر | یک لیوان |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
جعفری | به میزان دلخواه |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
چند نکته:
- ترجیحا از شیر پرچرب بهره ببرید.
- فلغل سیاه برای این سوپ مناسب تر است، اما اگر طعم تندی را دوست دارید از فلفل قرمز بهره ببرید.
طرز تهیه سوپ جو پرک
- برای تهیه این سوپ به حدود سه لیوان آب مرغ احتیاج داریم. برای این منظور ابتدا مرغ را همراه با مقداری آب در یک قابلمه روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. پس از 10 الی 15 دقیقه، مرغ را در یک آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته گردد. سپس مجددا مرغ را به همراه مقداری آب و یک عدد پیاز چهار قاچ شده در قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز بگذارید تا مرغ کاملا بپزد. توجه داشته باشید که در نهایت مرغ باید سه لیوان آب داشته باشد.
- آب مرغ را از صافی رد کنید و کنار بگذارید.
- جو پرک را کاملا بشویید.
- اکنون جو پرک شده را داخل یک قابلمه بریزید و آب مرغ را به آن اضافه نمایید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید.
اکنون قارچ ها را خرد کنید و داخل ماهیتابه بدون روغن کمی تفت دهید. توجه داشته باشید در این مرحله نباید از روغن بهره ببرید، به همین دلیل از ماهیتابه نچسب استفاده نکنید، زیرا حرارت بدون وجود روغن به لایه نچسب آن آسیب می زند.
پس از آنکه آب قارچ ها کاملا گرفته شد، مقدار اندکی روغن به آن اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید.
- هویج را رنده کنید، برای اینکار رنده درشت بکار ببرید.
- اکنون قارچ و هویج را به سوپ اضافه کنید و اجازه دهید تا تمام مواد بپزند.
- در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا کاملا داغ گردد، سپس حرارت شعله اجاق گاز را زیاد نمایید و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و دائما بهم بزنید تا بافت رب گوجه از هم باز گردد.
- زمانی که سوپ آماده شد، رب گوجه فرنگی را نیز به آن اضافه کنید و بهم بزنید.
- در نهایت فلفل، نمک و زردچوبه را نیز اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید مرغ پخته شده را ریش ریش کنید و هنگام سرو روی سوپ بریزید. همچنین می توانید مرغ را با سوپ مخلوط کنید، اما اگر کنار ظرف روی سوپ قرار دهید، مجلسی تر خواهد بود.
جعفری ها را کاملا ساطوری کنید و برای تزیین سوپ استفاده نمایید. می توانید مقداری از جعفری را در چند دقیقه پایانی پخت سوپ نیز به آن اضافه کنید.
سوپ جو پرک آماده است، آن را در ظرف مناسبی بریزید و با جعفری روی آن را تزیین کنید. می توانید چند برش لیموترش نیز کنار این سوپ قرار دهید، زیرا طعم لیموترش در این سوپ بسیار مطبوع خواهد شد.
چند نکته:
موقع دریافت آب قارچ، دائما بهم بزنید. زیرا در این مرحله از روغن استفاده نمی گردد و در صورتی که مداوم بهم نزنید، قارچ ها به ماهیتابه می چسبند.
- توجه داشته باشید که جعفری برای تزیین به کار می رود، از اینرو می توانید آن را حذف کنید.
- بیش از مقدار یاد شده هویج به کار نبرید، زیرا باعث شیرین شدن طعم سوپ خواهد شد.
این سوپ احتیاجی به گوشت مرغ ندارد و فقط از آب مرغ برای طبخ آن استفاده می گردد، بنابراین می توانید پس از آنکه آب مرغ را تهیه کردید، از گوشت مرغ برای درست کردن غذا های دیگری مانند سالاد الویه، سالاد ماکارونی با مرغ و... بهره ببرید.
سوپ جو پرک علاوه بر آنکه پیش غذایی سبک و مناسب است، خواص بسیاری نیز دارد. برخی از خواص جو شامل کاهش قند خون، ضد سرطان، ضد چربی و ضد یبوست می گردد. به علاوه این ماده غذایی منبع خوبی از آنتی اکسیدان، اسیدفولیک، ویتامین های B، فیبر، منگنز و مس است. از اینرو با سوپ جو نه تنها غذایی لذیذ را تهیه می کنید، بلکه از خواص بسیار آن نیز بهره مند می شوید.
منبع: setare.comdorezamin.com: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه